Letgoyu Tek Basina Yazmak Yapmak Mümkün mü?
26
●1.437
- 24-03-2019, 22:03:06Üyeliği durdurulduGözünüz korkmasın hocam. En iyi öğrenme şekli deneyimleyerek öğrenmektir. Mesela bir gün e-posta gönderirken sunucunun kastığını göreceksiniz. Bunun üzerine kuyruklama sistemi yapacaksınız. Veya ana sayfa vitrin alanlarının yoğun hitlerde sistemi kilitlediğini göreceksiniz ve bunun üzerine önbellekleme sistemlerini öğreneceksiniz. SQL aşırı büyüdüğünde nosql çözümlerini öğreneceksiniz. Hosting masraflı ve sancılı hale gelecek ve vps kiralayacaksınız. Kiraladığınız vps'e kuracağınız yazılımlardan birileri sunucunuza sızacak ve güvenlik konusunda gelişeceksiniz. vs vs.xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış yapmaktan korkmayın. Bir girişimde bulunun bu sizin için yeter. En iyisini yapmak zorunda değilsiniz. Eğer yaptığınız iş tercih edilirse, zamanla profesyonelleşecektir.
- 24-03-2019, 22:06:38Adım adım yardımcı olmaya çalışayım.xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. ADIM : Öncelikle sunucu taraflı çalışan bir dil öğrenip backend kısmını yapman lazım. Bunun için tavsiyem nodejs, python(django), php olabilir.
2. ADIM : Diğer öğrenebileceğin kısım ise temel linux bilgisi. Sunucu kurulumu, ssh bağlantısı, backend olarak kullandığın dilin bağımlılıklarını yükleme gibi işlemleri yapabilme becerisine sahip olmalısın.
3. ADIM : Eğer hızlı bir şekilde uygulama yapmak istiyorsan React Native. Ama benim tavsiyem her platform için ayrı uygulama yazmandır. Onun için android için java veya kotlin (tavsiyem java) ios için swift. Ayrıca burda javayı iyi öğrenmen sana çok şey katar.
Kısaca bu şekilde bir çalışma planı yapıp öğrenerek gidebilirsin. Benim nacizane tavsiyem kesinlikle okula bağlı kalma. Orayı da sıkı tut ama sürekli araştır ve kendini geliştir. (İngilizce şart) - 24-03-2019, 22:09:51Tesekkurler Hocam.subasioguz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman PHP ile basliyorum 😊 - 24-03-2019, 22:15:19Üyeliği durdurulduBir sistemi yazmak ayrı, yaşatmak ayrı tecrübe ister. Herkes her türlü web sitesi yapabilir. Ama 10, 100, 1000, 10000, 1000000 kullanıcıdan sonra o sistem hala ayakta kalabilecek mi? 1m kullanıcıyı küçük bir vps ile ayakta tutmak var. Koca bir clusterla ayakta tutmak var. İşte burada ekip, tecrübe vs. giriyor.KingCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-03-2019, 22:55:05web geliştirmeye başlayacaksanız, şu sırayı takip edin. yoksa gereksiz yere zorlanırsınız.xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
html->css->js->php(aynı anda sql)->herhangi bir php kütüphanesi (ileride iş bulmanızda yardımcı olacaktır. tavsiye: laravel/yii2/codeigniter(basit))
mobil geliştirme (ios) yol adımları:
swift (aynı zamanda illustrator/photoshop üzerinden tasarım geliştirmeleri)
mobil geliştirme (android) yol adımları:
kotlin (yeni ve güçlü bir dil. jetbrains tarafından geliştiriliyor, community'si muazzam, sorunlara hızlı güncellemeler, oldukça stabil)
kotlin ile çok kaliteli ve komplike oyunlar (2d) yapabilirken, react.js ile de çok kaliteli uygulamalar yaparsınız. oyun ve uygulama arasındaki farkı biliyorsunuzdur.
mobil geliştirme (ios&android oyun geliştirme)
kotlin/java+swift->c++(unreal engine ile devam edecekseniz) / c# (unity 3d ile devam edecekseniz)
yüksek performanslı bilgisayarlara oyun/uygulama geliştirme
c++->unreal engine (bu bir motordur, dil değil) / c#->unity 3d (tavsiye etmiyorum ancak bu yol da tercih ediliyor. yurtdışında iş bulmanızı zorlaştırır)
ios'e mi geliştirsem androide mi konusuna gelince, mobil geliştirme başlı başına zor. kişiden kişiye değişir ancak bana kod yazması kolay geliyor. seviyorum programlamayı. ama mobil cihazların boyutları birbirinden ayrı. ios için xcode içerisinde çok güzel araçlar var bunun için. android için de çok güzel araçlar var. asıl problem ise bu araçların doğru düzgün çalışmaması kanımca. uğraştırıyor yani, getir 100 satır kod yazayım da o butonu farklı ekranlarda nerede gözükecek diye ayarlaması çıldırtıyor. bir de apple iphone x cihazlarda ekranın tepesi içeriye göçük, uğraş dur. ios geliştiricileri derdimi anlayacaktır.
yurt dışı hayalleriniz varsa web geliştirmeyi bırakın. hiç başlamayın. yurtdışında en düşük maaşı web geliştiriciler alıyor. direkt c++ öğrenin. python furyasına çok kapılmanızı tavsiye etmem. c/c++ bilen adam her türlü iş bulur. bu dili bilen adama diğer dilleri öğrenmesi zor gelmez zaten.
uygulama:
niye letgo yapıyorsunuz? örneğin suya koyduğunuz bir silindirin, ne kadarının suda kalacağını, ne kadarının yüzeyde kalacağını hesaplayan bir uygulama yapın c++ ile. hem matematiğiniz canlanır, hem de fizik hakkında bilginiz olur.
** yukarıdaki yazıların tamamı hayalleri büyük olan, yurt dışında iş bulmak isteyenlere özel, hali hazırda yurtdışında (amazon+microsoft) çalışan sevdiğim bir abiden aldığım öğütlerden esinlenerek yazılmıştır. "açarım bi smm panel 3-4k gelirim olur keyfime bakarım"cılar için değildir. - 24-03-2019, 23:11:00Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Güzel bir yazı olmuş. Yaşım biraz geçmesine rağmen yazılımla ilgilenmek istiyorum. Kafamda biraz yol haritası oluşturdun diyebilirim. Teşekkürler.otzidemajour adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış yapmaktan korkmayın. Bir girişimde bulunun bu sizin için yeter. En iyisini yapmak zorunda değilsiniz. Eğer yaptığınız iş tercih edilirse, zamanla profesyonelleşecektir.