Okurken bile uzun iş gibi geldi 😊 Bu is icin ayirdigim 1 bucuk yilim var. Bir bucuk yilda guzel bir seviyeye gelebilirim diye dusunuyorum. Bana bu sürecte sirasi ile şunlari ogren derseniz baslar ve sirasi ile devam ederim. Hocalardan bu konuda tavsiye almak mumkun olmuyor 😊 1 projem var ve cogu ozellik letgo ile benzer. Hem ogreneyim hem deneme olur benim icin.
Gözünüz korkmasın hocam. En iyi öğrenme şekli deneyimleyerek öğrenmektir. Mesela bir gün e-posta gönderirken sunucunun kastığını göreceksiniz. Bunun üzerine kuyruklama sistemi yapacaksınız. Veya ana sayfa vitrin alanlarının yoğun hitlerde sistemi kilitlediğini göreceksiniz ve bunun üzerine önbellekleme sistemlerini öğreneceksiniz. SQL aşırı büyüdüğünde nosql çözümlerini öğreneceksiniz. Hosting masraflı ve sancılı hale gelecek ve vps kiralayacaksınız. Kiraladığınız vps'e kuracağınız yazılımlardan birileri sunucunuza sızacak ve güvenlik konusunda gelişeceksiniz. vs vs.

Yanlış yapmaktan korkmayın. Bir girişimde bulunun bu sizin için yeter. En iyisini yapmak zorunda değilsiniz. Eğer yaptığınız iş tercih edilirse, zamanla profesyonelleşecektir.