Nasıl Zengin Olabiliriz??
76
●5.499
- 21-12-2015, 20:55:49Üyeliği durdurulduAMERİKALI İŞ ADAMI VE BİR MEKSİKALI BALIKÇI
Bir Meksika sahil kasabasına yolu düşen Amerikalı iş adamı, kıyıya yanaşan kayıktaki balıkçıyla konuşur.
Kayığın içinde, henüz tutulmuş birkaç ton balığı bulunmaktadır.
Amerikalı iş adamı balıkların iriliğinden dolayı balıkçıyı över ve bu birkaç balığı ne kadar zamanda yakaladığını sorar.
Balıkçı, Fazla sürmedi, senyör der.
Amerikalı hayretle sorar: Öyleyse neden daha fazla denizde kalıp da daha çok balık tutmadın?
Bu kadarı bugünlük aileme yeter.
Peki, der Amerikalı iş adamı.
Geri kalan zamanın nasıl dolduruyorsun?
Sabahları geç kalkıyorum. Sonra birkaç balık tutuyorum. Sonra çocuklarla oynuyorum. Öğleden sonra eşimle biraz şekerleme yapıyorum. Akşamları da kasabaya iniyorum; Amigolarla birşeyler içip gitar çalıyoruz. Böylece hayatı dolu dolu yaşıyoruz, senyör.
Amerikalı iş adamı bu hayatı son derece sevimsiz bulur.
Ben Harvard mezunuyum, sana yardımım dokunabilir der.
Herşeyden önce, daha fazla balık tutmalısın.
Balıkçı hayretle sorar: Niçin senyör?
Artan balıkları satar, daha çok kazanırsın.
Sonra senyör?
Zamanla kendine daha büyük bir tekne alırsın.
Sonra senyör?
Daha büyük tekneyle daha çok balık tutar, daha çok kazanırsın.
Sonra senyör?
Daha başka tekneler alır, bir filo kurarsın.
Sonra senyör?
Sonra balıkları işlemek için kendin konserve tesisleri kurarsın. Böylece kârın önemli bir kısmını başkalarına kaptırmamış olursun.
Sonra senyör?
Tabii, bütün bu işleri böyle küçük bir sahil kasabasında yürütemezsin. bu arada Los Angeles veya New York gibi büyük bir dünya kentine taşınmış olursun.
Sonra senyör?
Yeteri kadar büyüyünce halka açılır, hisse senetlerini satarsın. Büyük zengin olursun. Milyonlarca doların olur.
Sonra senyör?
Bu kadar paran olduktan sonra çalışmana gerek kalmaz. Emekliye ayrılır, bir sahil kasabasında kafanı dinlersin. Sabah geç saatlere kadar uyursun. Biraz balık tutar, çocuklarla oynar, öğlenleri de şekerleme yaparsın. Akşamları ise amigolarınla bir şeyler içip gitar çalarsın.
Şu an bunları yapıyorum zaten senyör!.. - 21-12-2015, 21:26:18%100 garantili zengin olma taktigi satilir. ucret 1000tl eger zengin olmazsaniz ucret iade garantisi vardir. ☺
- 21-12-2015, 23:36:49

Gülümseyerek, siz gülümseyin yeter. En büyük zenginlik, insanları mutlu etmektir. Siz zengin olmak istiyorsanız yine gülümseyin. Çünkü siz gülümserseniz, insanlar da size gülümserler. Köşeyi döndünüz, gene iyisiniz hadi.
