Konuya girmeden önce, ücretli destek verip, hosting yetkilim ile gerekli iletişimi sürdürüp konuyu kısa bir sürede çözebilecek arkadaşlar fiyat tekliflerini pm atabilirler.
Durumu kronolojik olarak şöyle özetleyeyim :
- Perşembe öğlen saatlerinde sitem kapatıldı, bildirim mailini (jetpack) saat 7 civarı gördüm dışarıda oldugum için.
- Hosting de öğlen kapatılan sitem için yine saat 7 saldırı var de cloudflare ayarlayın konu acil diye mail atmış
(böyle bir konuda telefon ile iletişim kurulsa daha iyi bence, aradan da 7 saat geçmiş) - Sonrasında Cloudflare yönlendirdim, bir takım ayarlar istedi, ben yapamayınca hosting yetkilisi hesabıma giriş yaptı ve ayarladı
- Site Cuma akşam 9 da açıldı, saldırı devam ediyor diye 1 saat sonra tekrar kapatıldı
- Hosting firmasına ne yazsam tek cümlelik cevaplar veriyor, çoğu sorularıma cevap dahi alamıyorum. Cloudflare işe yaramadı mı diyorum cevap yok, süreç nedir benim yapabilecğeim birşey var mı diyorum cevap yok, tam 3 defa çok büyük sorun yaşıyoruz, sunucu kitlendi vs. takipteyiz, bir kaç güne açarız vs. yazdı bana.
- Süreç devam ediyor, site kapalı, hostingden süreçle ilgili net bilgi yok, bekliyoruz takipteyiz diyor sadece.
- Cumartesi akşamı Cloudflare saldırı modu ile açılmıştı site, geceye doğru saldırı başladı diye tekrar kapatıldı. Hosting firmasına soruyorum,"bekleyip göreceğiz" diyor.
- Cumartesi günü Google sıralamalarında ciddi düşüşler yaşadım. Ancak Google'un kullanıcı dostlulugu nedeniyle böyle birşey yaptığını biliyoruz, site doğrulunca düzelecektir diye umut ediyoruz.
- Cumartesi akşamı ddoss koruma için @DDoS Armor; 'dan koruma için ek hizmet aldım,pazar öğlen saatlerinde gerekli yönlendirmeler yapılarak etkinleştirildi, sonuç bekliyoruz
- Pazar günü saldırılar bitti,, ancak yönlendirmelerde 48 saate varan gecikmelerden dolayı ara ara sitenin barındıgı sunucuya yansıyan ataklar oldu (Biten sunucuma gelen saldırılar bu arada, koruma hizmeti aldığım kanaldan gelen bilgiye göre, saldırı ciddi bir düzeyde devam ediyordu) Hosting şirketi ise nazlanmaya devam etti, siteyi 1 gün daha kapalı tuttu (bizce) gereksiz yere.
- Pazartesi günü saldırılar tamamen kesilerek, site aktif hale getirildi. Teşekkürler @DDoS Armor;
- Pazeresi akşam saatlerinde, sıralamadan kaybolan kelimeler tekrar yükselmeye başladı, umarım 4 günlük kapalı kalma durumunu kayıpsız atlatırız.
- Ucuz etin yahnisi pek olur, sunucu hizmeti alınan yerin önemini anladım.
- 16 yıllık bir firmanın 12 yıllık sadık ve problemsiz bir müşterisi olarak, ilk defa yaşadıgım bir sıkıntıda olaya yaklaşımları ve üslupları, parasından da öte insanlık olarak ciddi dersler çıkarmamı sağladı. (Böyle bir durumda, yapılan saldırı hizmet/kapasite kapsamı dışında bile olsa 12 yıllık müşterisini bir telefonla arayıp durumu izah edip düzgün bir şekilde yönlendirmesi gerekirdi.)
- Hosting şirketi ile anlaşırken, yorumlara, o anki karşılıklı iyi niyete kanmadan, hizmetleri ve garantileri hakkında detaylı bilgi edinin, dost kara günde belli olur
İyi günde herkes iyi... - Bir saldırı durumunda Hosting şirketiniz yarım günde gerekli aksiyonu alamıyorsa, başınızın çaresine bakmalısınız.
- Bana birşey olmaz demeyin, saldırı yiyen sitem bu çapta bir saldırı yapmaya değecek bir site değildi, hedef siz olun ya da olmayın size de denk geliyor işte

- @DDoS Armor; 'a güvenin

(böyle bir konuda telefon ile iletişim kurulsa daha iyi bence, aradan da 7 saat geçmiş)