• Dün, 09:19:45
    * Şikayetçi olduğum üye: @buyukweb;
    * Şikayetçi olma nedenim: Aldığım Gpu'lu vds sürekli internet kesiliyor ve destek talebime bakılmıyor.
    * Açıklama ve kanıtlarım:

Buyukweb kullanıcısından Gpu'lu vds aldım. Ancak şu ana kadar her gün en az 1 kere hatta 2 kere interneti kesildi(alalı 4 gün oluyor). ayrıca 24 temmuzda yazdığım destek talebine de bakılmıyor. kendisi zaten reddetmiyor kesinti olduğunu suçu başka birisine atıyor. basitçe iade istediğimi söylüyorum sitede açıkça yazılmış iade olmadığını diyor. Bu kadar kalitesiz bir hizmet alacağımı nereden bilebilirdim ben? Her internet kesintisinde bana saatler süren iş çıkıyor ve bıktım bundan. hani 1 kere olur 2 kere olur ama her gün ben bunla uğraşmak zorunda mıyım ya? Talebim para iademin yapılması.

• Dün, 13:05:14
    Kurumsal PLUS
    Merhaba,

Son 3 gündür tek bir dk bile kesinti olmadı.

Yazdığınız yazıdan dolayı biz başka bir oyunda kesinti yaşadığınızı düşündük, minecraft vs yazmadınız. (Knight Online olduğunu düşündük sebebi ise yurt içinden trafiğin gitmesi ve yurt dışından dönmesiydi ancak KO müşterilerimizden de bir şikayet yok)

Bunu anlamakta oldukça basit, bir cmd ekranı açın sanal sunucunuzda ve ping 1.1.1.1 -t yazın. Ardından 24 saat boyunca o pingi açık halde bırakın. Kaç adet timeout attığınızı ctrl+c yaptığınızda görebileceksiniz. Rakam oldukça düşük olacaktır.

Şuan alt yapımızda aktif olarak 100 ün üzerinde ekran kartlı müşterimiz var ve 500 üzerinde proxy müşterimiz var, en ufak kesintide bize geri bildirimde bulunmaktalar. Dilerseniz 2 gündür aktif olarak bizden sizle aynı hizmeti alan r10 üyesi müşterilerimizi de konuya yorum yaptıralım, hiç kesinti yaşamışlar mı?

Oynadığınız server kaynaklı problemlere maalesef biz bir destek sağlayamayız. Size kendi sunucunuzdan nasıl kanıtlayabileceğinizi de ilettim.

Tek 1 kişide yaşanan sorun, büyükweb de kesintiler adı altında maalesef adlandırılamaz. Dilerseniz başka bir kaç MC sunucusu daha açın sunucunuzda takip edin, eğer ki 1 sunucu da kesinti yaşıyorsanız zaten sorun sunucunuzla ilgisizdir.
  • Dün, 14:12:24
    Merhaba, ilk olarak bu kadar zamanın ardından bulduğum tek muhatabın şikayetime verdiğiniz cevabın olması gerçekten çok üzücü.
    şuan dedikleriniz sizin önceden dediklerinizle tamamen zıt olması daha da çok üzdü.

Öncelikle sorunu oynadığım sunucuya atmışsınız ama oynadığım sunucu, merdivenaltı kendi hostladığım zayıf altyapılı bir sunucu falan değildir. bahsettiğiniz ve hata aradığınız sunucu, dünyanın en büyük Minecraft sunucusu olan donutsmp. Kendi çapımda açtığım, altyapısı zayıf bir sunucuda oynamıyorum. global ve devasa bir kapasiteye sahip sistemde hata arayıp asıl sorunu oradaymış gibi göstermek hiç profesyonelliğinize uygun değil. Ayrıca zaten oynadığım sunucunun kendi sunucularında problem olsa benim diğer botlarım niye çalışmaya devam ediyordu? (ayrıca sunucuda oynamaya devam eden on binlerce insan)

Knight Online ve yurt içi/yurt dışı trafik bahanesine gelince; bu tamamen konuyu saptırmaktan ibarettir. Sitenizden hizmeti satın alırken özellikler kısmında şu oyunda yarım çalışır, bu oyunda tam çalışır veya sadece belirli oyunlar için uygundur tarzı bir ibare göremedim. Ben sizden oyun fark etmeksizin 7/24 stabil çalışması gereken bir GPU VDS hizmeti satın aldım. Hangi oyunu oynarsam oynayayım sunucunuzun internetinin kopması sizin altyapınızın sorumluluğundadır

kaldı ki sorun benim oynadıgım oyundaysa, bana yazdığınız bu kaçamak cevaplar gerçek degil herhalde. Kendi altyapınızdaki sorunu ve çalıştığınız veri merkezinin 'saçma yönetimini' açıkça itiraf ederken, şikayet konusu açılınca aniden problemin benim oyunuma dönüşmesi şeffaflıktan tamamen uzaktır.
    +++
  • Dün, 14:12:36
    Ayrıca madem sorunun benden kaynaklandığından bu kadar emindiniz, 24 Temmuz tarihinde siteniz üzerinden açtığım destek talebime neden günlerdir tek bir kelime dahi cevap vermeye tenezzül etmediniz? R10'da şikayet konusu açılana kadar karşımda hiçbir muhatap bulamamam, firmanızın profesyonellik anlayışının bir parçası mıdır?

konuya başka müşteri çağırma teklifiniz ise hem r10 kurallarına aykırı olmasının yanında, konuyu manipüle etme çabasından başka bir sey değildir.
    üstelik herkes birilerini çağıracaksa siteden sizden mağdur kalan diğer insanlardan niye bahsetmiyorsunuz?

Ben sizden 7/24 stabil çalışması gereken bir hizmet aldım ancak sizin de kabul ettiğiniz kopmalar yüzünden saatlerce emek verdiğim sistemim sürekli sıfırlanıyor ve bununla uğraşmak zorunda değilim.

ortada siz tarafından kabul edilen bir altyapı sorunu ve biletine geri dönüş alamayan mağdur bir müşteri var.
  • Dün, 14:56:42
    Kurumsal PLUS
    Merhaba,

24 temmuz akşam 8 de açtığınız ticket acil, anında cevaplanması gereken bir konu değil yine her zaman ki gibi r10 da yazdığınız şeyleri yazmışsınız.

Bizde size bugün cevap verdik, sonra r10 a girdik ve şikayet açtığınızı gördük tekrar cevabı da güncelledik (üstüne bir yanıt daha attık.)

Kusura bakmayında burası büyükweb, size cevap vermek için ko yu vs yi bahane edecek değiliz. Sunucuda internet gidip gitmediğini kanıtlama yolunuda anlattık size.

Ürünü ilk aldığınız gece de bakım yapıldığını ilettik (2. bir 100g uplink etti veri merkezi) ancak ondan sonra ki 3 gün yani siz ürünü 4 gündür aldıysanız son 3 günde 10 saniye dahi internet kesilmedi ve sunucular 7/24 ulaşılabilir durumdaydı. (Bırakın uplink robotlarını biz ankarada 7/24 anlık pingliyoruz şuanda sunucularımızı)

Kanıt :

Eğer ki internet kesildiğini iddia ediyorsanız, bunu nasıl kanıtlayabileceğinizi de ilettim. R10'a şikayet açıp, açmamanız ile de cevap alıp almamanızın ilgisi yok. Dün tüm gün veri merkezindeydik ve bu yüzden acil olmayan hiç bir talebi yanıtlamadık.

Konuyu anlayıp/algılamadan mesajları beğenen arkadaşlara da üstte ki cmd ekranı ufak bir kanıt olsun. Cuma saat akşam 16:50'den itibaren sunucularımıza doğru Ankara'dan İstanbula atılan ping sonucu. En ufak bir kesinti yaşanmadı.

Dilerseniz uptime robotlardan da %100 uptime sonuçlarını iletebilirim. Ortada bahane bulduğumuz bir şey yok. Sorun yaşandığı zaman yaşandı diyoruz, bunu saklayacak, gizleyecek bir firmada değiliz. Ancak olmayan sorunu da yaşandı diyemeyiz.

Ayrıca ufak bir not : Bazı MC sunucularında timeout sürüleri var, belli süre afk kalınca dc yapıyorlar sunucudan sizi bilginiz olsun.

Olay çok basit, KO oynadığınızı düşünerek verdiğimiz cevapları tamamen geri alıyoruz. İlk gece hariç başka da bir düzenleme ve kesinti yaşanmadı. Bunun yaşandığını kanıtlamanız halinde de iadenizi sağlayabiliriz.

Bundan sonra firma olarak cevap vereceğimiz bir konu bulunmuyor.
  • Dün, 15:29:55
    Biletime neden günlerce cevap vermediğinizi ----acil olmayan talepleri yanıtlamadık----- diyerek açıklamışsınız. 7/24 kesintisiz olması vaadiyle satılan bir VDS hizmetinde sürekli kopmalar yaşanması ve müşterinin hizmeti kullanamaması sizin için --acil değilse--, müşteri iletişiminizi ve hizmet anlayışınızı zaten tartışmaya gerek yoktur.

Attığınız görselde 165 bin pakette 63 kayıp var. Evet, bu ICMP bazında oransal olarak çok düşük bir miktar gibi görünebilir. Ancak benim çalıştırdığım sistemler anlık ICMP paketleriyle değil, kesintisiz TCP soket bağlantısıyla çalışmaktadır. Daha önce kendi destek sisteminizde bizzat itiraf ettiğiniz ----networkte işlem yapıldı---- dediğiniz anlardaki ufak yönlendirme dalgalanmaları ICMP testinizde büyük bir kayıp gibi görünmese de, aktif TCP soketlerini (benim botlarımı) anında koparır. Zaten minecraft'ın TCPsoket bağlantısıyla çalıştığını bilmeniz gerekirdi. sitenizde bunlara yer verdiğinize göre,

Ayrıca donutsmp sunucusunda kullanıcıyı uzun süre afk kaldığı için otomatik atma sistemi yoktur. ve zaten bana verilen hata kodları öyle bir şey söylemiyor. basitçe bağlantının kesildiğini söylüyor.
    Eğer sorun sizin iddia ettiğiniz gibi benim oynadığım sunucunun afk atması veya kendi problemi olsaydı, sizin altyapınızda barınmayan diğer botlarım da uzun süre afk kaldıkları için atılırlardı. Ancak sadece sizin VDS'inizdeki bağlantılar kopuyor.
    Destek biletinde ----netweb'in saçma yönetimi yüzünden oluyor bizimle ilgili değil---- diyerek ağ sorununuzu açıkça kabul etmişken, şimdi burada ---sorun yok--- diyerek sadece ping testi üzerinden teknik kelime oyunları yapmanız konuyu saptırmaktan ibarettir.

Ortada kullanamadığım, bağlantısı kopan ve tarafınızca --acil değil-- denilerek destek verilmeyen bir hizmet var. Kanıtlarımı sundum, moderatörlerimizin incelemesini ve iade talebimin onaylanmasını bekliyorum.

ayrıca konuda bana like atan kullanıcılarla ne gibi bir sorununuz var anlamadım?