• 08-02-2022, 18:56:05
    Ysfydn1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bide senin gibileri yüzünden bu ülke bu halde, kardeşim Sultangazi Haseki Hastanesinde acile yatırdılar normal odaların hepsi dolu diyip odaya çıkartmadılar 1 hafta boyunca araya birini soktuk özel suit tekli odaya çıkarttılar ve odaların bi çoğu boştu insanlığını yitirmiş kişilerin ellerinde sağlığımız bana burda cevap vericeğine madem çok rahatsızsın olaydan dostum git sende grev yap doktor madem rahatsız hiç gitmesin hastaneye öyle grev yapsın kronik hastalar var her hafta her ay muayene olması gerekiyor illa adamın krize ya da komayamı girmesi lazım bakmaları için herkes hakkını savunsun ama böyle savunulmaz herkesin kendi düşüncesi
    Hocam keşke senin gibi olabilsem ben de... Her konuda kendimi sonuna kadar haklı görsem... Hiç bir meselenin özüne inmeden, hayata bu kadar yüzeysel bakabilsem, hep haklı hep haklı olsam...
    Bir daha grev olduğunda liste hazırla, sen ve yakınların hastaneye gidince sizleri istisna kabul edip sağlık hizmeti versin hekimler...
  • 08-02-2022, 19:01:41
    karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam keşke senin gibi olabilsem ben de... Her konuda kendimi sonuna kadar haklı görsem... Hiç bir meselenin özüne inmeden, hayata bu kadar yüzeysel bakabilsem, hep haklı hep haklı olsam...
    Bir daha grev olduğunda liste hazırla, sen ve yakınların hastaneye gidince sizleri istisna kabul edip sağlık hizmeti versin hekimler...
    Hocam ben greve karşı değilim benim kızdığım nokta sen devlet yetkililerine sesini duyurman için halka bu zülmü yapma hakkın yok git sağlık bakanlığının binasına içini dök devletle arandaki sorunu halkına yansıtmak çözüm mü ben bunu anlamıyorum çözüm yolu bumu bunu avukat vs normal bi memur yapsa eyvallah ama işin ucunda sağlık var
  • 08-02-2022, 19:49:45
    Hocam ben greve karşı değilim benim kızdığım nokta sen devlet yetkililerine sesini duyurman için halka bu zülmü yapma hakkın yok git sağlık bakanlığının binasına içini dök devletle arandaki sorunu halkına yansıtmak çözüm mü ben bunu anlamıyorum çözüm yolu bumu bunu avukat vs normal bi memur yapsa eyvallah ama işin ucunda sağlık var
    Grev yapmak, ve hakkını aramak halka zulüm mü oluyor ?
    günde 18 saat hiç uyumadan çalışmak , zamanı gelince 3 vardiya neredeyse hiç uyumadan çalışmak.
    gelen herkesin kendini haklı sanması ve sürekli bağırması,
    sürekli kendilerine köleymiş gibi davranan bir güruha sağlık hizmeti vermek ?

Grevin mantığını doğru kavrayamamışsın, bulunduğun iş yerinde işi durdurmak anlamına gelir kısaca.
    bunu bir avukat bir memur yaparsa sorun olmuyorsa sağlık çalışanı yapınca da sorun olmamalı.
    Bunun yerine şunu demeniz daha doğru olurdu.
    "Onların da insan gibi yaşama hakkı var, onların haklarını verelim ki onlarda mesleklerini istekle ve düzgün bir şekilde yerine getirebilsinler."
  • 08-02-2022, 19:53:07
    yern307 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gerçekten konunun sadece para olduğunu düşenecek kadar aptal olamazsınız, hangi meslekte çalışıyorsunuz bilmiyorum ama hayatınızda kaç gün 36+36 saatlik 2 tane nöbeti toplamda 8 saat uykuyla yaptınız ve bunun karşılığında asgari ücrettin biraz fazlasını verdiler? Kaç defa ameliyat için 400tl'lik yakıt harcayarak gittiğiniz zorunlu görevlendirme için 45tl yol ücreti ödendi size? Klasik bir gününüzde maksimum kaç tane insanla muhattap oluyorsunuz? 20-30 mu? Her gün en az 100 kişiyle yüz göz oluyor ortalama bir doktor. Beğenmiyorsan yapma demişsiniz, 6 sene tıp üzerine uzmanlık veya doktora yapmış insanın 30-35 yaşından sonra oturup pazarda limon satmasını mı bekliyorsunuz? İnsan için söylenen "düşünen hayvan" tanımının yalnızca hayvan kısmı olmayın.

Grev herkesin hakkıdır, acil hastalar haricinde bakmayacağız diyorlarsa bakmazlar gayette keyifleri bilir.
    Bu ülke senin gibileri yüzünden gelişmiyor devletle olan sorununu halkına yansıtarak çözüm araman 30 yıl veya 20 yıl tıp okumanın boşa olduğunun kanıtıdır zaten, Allah sana akıl sonra fikir sonrada düşünce yapısı versin.
    @BilalBayar; @BurakKeskin; @Meraboy; Arkadaşın kendine layık görmüş olduğu tabirler ve ahlakına uygun yapmış olduğu açıklamada ( Aptal ve hayvan tabiri ) forum kurallarına aykırı olmasından dolayı gerekenin yapılmasını rica ederim.
  • 08-02-2022, 20:04:50
    osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Grev yapmak, ve hakkını aramak halka zulüm mü oluyor ?
    günde 18 saat hiç uyumadan çalışmak , zamanı gelince 3 vardiya neredeyse hiç uyumadan çalışmak.
    gelen herkesin kendini haklı sanması ve sürekli bağırması,
    sürekli kendilerine köleymiş gibi davranan bir güruha sağlık hizmeti vermek ?

Grevin mantığını doğru kavrayamamışsın, bulunduğun iş yerinde işi durdurmak anlamına gelir kısaca.
    bunu bir avukat bir memur yaparsa sorun olmuyorsa sağlık çalışanı yapınca da sorun olmamalı.
    "Onların da insan gibi yaşama hakkı var, onların haklarını verelim ki onlarda mesleklerini istekle ve düzgün bir şekilde yerine getirebilsinler."
    "Onların da insan gibi yaşama hakkı var, onların haklarını verelim ki onlarda mesleklerini istekle ve düzgün bir şekilde yerine getirebilsinler
    Su söze ne hacet yok olmaz onlara hak yok başka bir şey yok ama işini düzgün yapsın.

Bakın bakalım son günlerdeki sağlıkta şiddet olayını ne kadar arttı ?

sen acile git kalp krizi geçiriyorsan yada daha acil bir şeyin varsa zaten nöbetçi uzmanlar orada... adamın 2 gündür afedersiniz kıcı ağrıyor ama acili 112 yi işgal etmelerini iyi biliyor.
  • 08-02-2022, 20:11:22
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben doktorların az filan kazandığını düşünmüyorum. Gayet güzel maaş alıyorlar. Sorun maaşda değil son 4-5 aydır varolan enflasyon ve dolar kurunda. Dolar 18 i gördüğü gün bu ülke iflasın eşiğinden döndü. İflas bir çukurdu, o çukura kıçımızı değdirip az birşey yukarı tırmandık resmen. Fakat bu dibi görmenin çok ağır faturaları oldu, enflasyon %50 diyor tüik ama minimum her alanda %100 ün asla altında değil. 3,4 ay önce lpg 3,5-4 tl arasındaydı şuan 9 tl leri gördü. Diğer sektörleri anlatmıyorum bile. İnsanlara hiçbirşeye elini uzatamaz oldu. Fakat iktidar diyorki, bir kaç ay sonra herşey düzelecek. Siyaset yapma gibi bir düşüncem yok sevmem de zaten. Fakat dedikleri gibi 2023 e kadar bu gidişat düzelmezse işleri yaş, kendi seçmenleri dahil büyük kaymalar olur. Ben de doktor olmasam da bir kaç ay içerisinde enflasyondan çok yoruldum. Ana babalarımız 90 lar da bu eziyetleri nasıl çekmişler ya...

Doktora şiddet konusuna gelecek olursak eğer, doktorlar sütten çıkma kaşık DEĞİLLER ! Ben kavgacı biri değilim hiç bir doktorla münakaşam olmadı ama gerçekten doktorlar insanı çileden çıkartabiliyorlar. Mesela geçen bir tanıdığım dil pası olmuş. Doktora gitmiş doktor muayene bile etmeden ilaç yazmış. Kızcağız demişki yahu dil pası var dilime bakmadınız bile, o da demişki çok konuşma git ilacını al. Şimdi hastayken size böyle davranan bir insana karşı tavrınız ne olur ? Diyelim ki o kızın ölümcül hastalığı olsaydı ve doktor böyle davransaydı ? İşte insanların büyük hastalıklarda canı burnundayken sen o adama hadsiz davranırsan adam da tutamaz kendini saldırır sana. Bu arada sebepsiz yere saldıran psikopatları savunmuyorum. Sadece demek istediğim şu ki; doktorlar da hasta gelen sabrı düşük insanlara insan gibi davranmayı öğrenmeli. İte davranır gibi DAVRANMAMALI !
    O kadar haklısınız ki bu tür yorumlar görünce bir şey diyemiyorum işte. Kendi adıma hastalarla aram ne kadar iyi olsa da herkes bir değil. Doktor maaşlarının siyaset malzemesi haline getirilmesi ve yaşanan şiddet olayları bizleri bu duruma getirdi fakat mağdur olan yine halk oluyor. Kendimden biliyorum, hizmet alamayan ailenin çocuğu olduğum için doktorluğu seçtim fakat meslekte halen hasta ile iletişimi kusurlu olan insanlar var. Umarım herkes birbirine anlayışla bakabilir. Gerçekten çok emek veriyoruz insanlara can olavilmek için işin mutfağını sağlıkçılar daha iyi anlarlar ve anlatırlar. Lakin son noktada tedavi hizmetleri aksadıkça zar zor muayene bulmuş insanlar da mağdur oluyor.
  • 08-02-2022, 20:53:46
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bu ülke senin gibileri yüzünden gelişmiyor devletle olan sorununu halkına yansıtarak çözüm araman 30 yıl veya 20 yıl tıp okumanın boşa olduğunun kanıtıdır zaten, Allah sana akıl sonra fikir sonrada düşünce yapısı versin.
    @BilalBayar; @BurakKeskin; @Meraboy; Arkadaşın kendine layık görmüş olduğu tabirler ve ahlakına uygun yapmış olduğu açıklamada ( Aptal ve hayvan tabiri ) forum kurallarına aykırı olmasından dolayı gerekenin yapılmasını rica ederim.
    Sen önce sorduğum sorulara önce cevap ver.Sen ve senin gibiler mi geliştiriyor bu devleti? Sizden çok var, yıllardır gelişen bir şey görmüyorum ben. Konuda kullandığım argoların hala arkasındayım. Acil hastalarına bakıma devam ediliyor, ağır yaralı biri vs varsa biz grevdeyiz denip bu insanlar ölüme terk edilmiyor. Fabrika çalışanı greve gidince motokurye greve gidince pazarcılar greve gidince bu halk mağdur olmuyor mu? Motokurye ile doktor bir değil diyorsan niye motokurye ile doktora aynı maaşı veriyorsun? Doktorun yarattığı mağduriyetle motokuryenin yarattığı mağduriyetin bir fark yok. Motokurye hizmetinden memnun değilsen yemeksepetinden değilde getirden sipariş verirsin doktor için de aynısı geçerli. Memnun değilsen hizmetten gider özele parasını verir tedavini olursun. Özeldeki doktorlar katılmadı bu greve, çünkü çalışma koşulları devletteki doktorlardan bin kat daha iyi.

Bak farkındaysan çalışma koşulu diyorum, para demiyorum. Herkes takmış işin maddi kısmına, devlette çalışan hekimin kazandığı parayı yiyecek vaktı yok zaten anlayın şunu, nöbetten nöbete koşuyor o insanlar. Onlarca yorum gelmiş doktorlar tonlarca para alıyor diye, 4k tl maaşla işe başlayan pratisyen hekim var, 1.5 sene pratisyenlik süreci boyunca hasta ağzında kullanılan dolgu malzemesini bile cebinden ödeyen diş hekimleri var ve bu insanlara maaş ödenmiyor. Her anlamıyla bozuk bir sistemin yükünü yıllardır sırtlarında taşıyor bu insanlar. Üstüne pandemi ve artan doktor göçü ile beraber durum kötüden de kötü tam anlamıyla berbat bir hale geldi.

Siz ve sizin gibilerin derdi halkın mağdur olması falan değil, size itaat etmeyen herkesi kötü gözüyle bakıyorsunuz.

beğenmiyorsan hizmeti gitme devlet hastanesine? madem sen kendi maaşını beğeniyorsun git maaşınla özelde ol tedavini
  • 08-02-2022, 21:07:13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bende bir aile hekimi aile dostu ile görüştüm. Kendiside çok şikayetçi haklı olarak o kadar çalış oku yaptığın işin riski psikolojik etkisi vs. derken aldıkları para hakettiklerinden çok az olan bir meslek haline geldi.
  • 08-02-2022, 21:49:12
    Grev hak aramak insanların en doğal hakkı.Ancak yorumlarda şiddet görüyoruz gibi saçmalıklar görünce yazmak istedim.Şiddet her meslekte olduğu gibi malesef hayatımızın her kısmında karşımıza çıkabiliyor.Bunu sürekli sağlık çalışanına şiddet , sağlık çalışanı darb ediliyor gibi demagojiye çevirirseniz bende derimki sen hiç hastaneye gidipte suratına tükürmeyeceğin bir adamın , senin hasta olduğunu yani kölesi olmadığını anlamakta zorluk çeken , ego tatmin etmek için orada duran doktor vasıflı birinin insanlara b#k muamelesi yapan sözde doktorlara denk geldinmi diye sorarlar adama.Tabiki görevini çok iyi yerıne getırenler var hepsi bir değil ama şiddet işide bu sekilde hepsine değil.Zaten sopayı yiyen kısımda bu hastaneyi babasının çiftliği sanan doktor görunumlu kalpazanlar.Neymiş günde binlerce tür insanla uğraşıyorlarmış.Hadi canım ya tüh nasıl olur sanki hastane orası !!! Bu yüzden şiddete uğruyoruz demagojisi saçma.Ne yapıyorlar sabah mesai baslangıcında falakayamı yatıyorsunuz.Umarım gerçek hizmet veren sağlık sektöründeki kardeşlerimiz abilerimiz hak ettiklerini alırlar.