Ben doktorların az filan kazandığını düşünmüyorum. Gayet güzel maaş alıyorlar. Sorun maaşda değil son 4-5 aydır varolan enflasyon ve dolar kurunda. Dolar 18 i gördüğü gün bu ülke iflasın eşiğinden döndü. İflas bir çukurdu, o çukura kıçımızı değdirip az birşey yukarı tırmandık resmen. Fakat bu dibi görmenin çok ağır faturaları oldu, enflasyon %50 diyor tüik ama minimum her alanda %100 ün asla altında değil. 3,4 ay önce lpg 3,5-4 tl arasındaydı şuan 9 tl leri gördü. Diğer sektörleri anlatmıyorum bile. İnsanlara hiçbirşeye elini uzatamaz oldu. Fakat iktidar diyorki, bir kaç ay sonra herşey düzelecek. Siyaset yapma gibi bir düşüncem yok sevmem de zaten. Fakat dedikleri gibi 2023 e kadar bu gidişat düzelmezse işleri yaş, kendi seçmenleri dahil büyük kaymalar olur. Ben de doktor olmasam da bir kaç ay içerisinde enflasyondan çok yoruldum. Ana babalarımız 90 lar da bu eziyetleri nasıl çekmişler ya...
Doktora şiddet konusuna gelecek olursak eğer, doktorlar sütten çıkma kaşık DEĞİLLER ! Ben kavgacı biri değilim hiç bir doktorla münakaşam olmadı ama gerçekten doktorlar insanı çileden çıkartabiliyorlar. Mesela geçen bir tanıdığım dil pası olmuş. Doktora gitmiş doktor muayene bile etmeden ilaç yazmış. Kızcağız demişki yahu dil pası var dilime bakmadınız bile, o da demişki çok konuşma git ilacını al. Şimdi hastayken size böyle davranan bir insana karşı tavrınız ne olur ? Diyelim ki o kızın ölümcül hastalığı olsaydı ve doktor böyle davransaydı ? İşte insanların büyük hastalıklarda canı burnundayken sen o adama hadsiz davranırsan adam da tutamaz kendini saldırır sana. Bu arada sebepsiz yere saldıran psikopatları savunmuyorum. Sadece demek istediğim şu ki; doktorlar da hasta gelen sabrı düşük insanlara insan gibi davranmayı öğrenmeli. İte davranır gibi DAVRANMAMALI !
O kadar haklısınız ki bu tür yorumlar görünce bir şey diyemiyorum işte. Kendi adıma hastalarla aram ne kadar iyi olsa da herkes bir değil. Doktor maaşlarının siyaset malzemesi haline getirilmesi ve yaşanan şiddet olayları bizleri bu duruma getirdi fakat mağdur olan yine halk oluyor. Kendimden biliyorum, hizmet alamayan ailenin çocuğu olduğum için doktorluğu seçtim fakat meslekte halen hasta ile iletişimi kusurlu olan insanlar var. Umarım herkes birbirine anlayışla bakabilir. Gerçekten çok emek veriyoruz insanlara can olavilmek için işin mutfağını sağlıkçılar daha iyi anlarlar ve anlatırlar. Lakin son noktada tedavi hizmetleri aksadıkça zar zor muayene bulmuş insanlar da mağdur oluyor.