WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Trendyol da patentli markam kullanılıyor ne yapabiliriz
25
●856
- 02-01-2022, 21:58:00biliyorum üstad, onun içinde daha ucuz maliyetli noter onaylı marka kiralama önerisi sundum ama ben senin yerinde olsam uğraşmam markayı baba devir ederim. hem mağaza hem belgeler aynı kişiye ait olursa, karışıklık olmaz ve trendyol tarafında da olayı daha rahat çözersin. çünkü destekte işe çok yabancı arkadaşlar var.asigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-01-2022, 22:05:10WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleSana laf anlatmaktan bıktım ama son kez yazıp engelliyorum daha da uğraşamam zaten anlamıyorsun. Öncelikle 250 TL dediğin devir ücretiWBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

905 TL kayıt ücreti var. Eminim daha farklı ücretlerde çıkacaktır ve işlem en az 3 -6 ay sürecektir. Çok bilmiş arkadaş 250 TL'ye halledeceğini sanıyor ve noterden yapıldığını sanıyor Türk Patent'den yapılıyor bu işlemin noterle zaten alakası yok.
Neyse Marka devir etmeden de bu iş çözülür. Trendyol sana der ki bir markayı satabilmen için sadece MARKA TESCİL BELGESİNE ihtiyacın yok. O Markaya uzanan bir FATURA SİLSİLESİ veya YETKİLİ SATICI BELGESİ de işini görecektir de. Senin panelin yoktur şimdi ben Trendyol panelinden ss atayım bu olayı belki kafan basar

Görüldüğü gibi olay bu. Şimdi bu arkadaş babasına ait marka tescil belgelerini trendyola gönderecek ve ürünleri kapattıracak. EĞER TESCİLİ 35. sınıf da var ise mağaza adını da engelletebilir. 35. sınıf hizmet sınıfıdır diğer sınıflar ise üretim sınıfı. Yani hizmet sınıfı ne demektir? Bu markanın ticari faliyetlerinde yetkili kişi benim demek. 35. sınıftan markası olan biri ticaret yapabilir o markayı başkasının kullanmasına izin vermez ama üretim yapamaz. Bunun için üretim sınıfından da tescili olması gerekir. Neyse sen buraları anlamazsın şimdi konuya geleyim.
Arkadaş babası üzerinden gönderdiği MARKA TESCİL BELGESİ ile ürünleri kapattıracak. Kapatılınca diğer şahsın veya ürünü açan BUYBOX'unda olan herkese yukardaki mesaj gidecek. DİYECEK Kİ BU ÜRÜNÜ SATABİLMEN İÇİN MARKA TESCİL SAHİBİNDEN YETKİLİ SATICI BELGESİ VEYA FATURA SİLSİLESİ İLET BANA. BUNU İLETEMEYEN HİÇ KİMSE O ÜRÜNÜ SATAMAYACAK.
BURADA BU MARKA ARKADAŞININ BABASININ OLDUĞUNA GÖRE BABASINDAN KENDİSİNE "YETKİLİ SATICI BELGESİ" DÜZENLEYEBİLİR. SONRA DÜZENLEDİĞİ BU BELGEYİ KENDİ MAĞAZASINDAN TRENDYOLA GÖNDERİR VE DER Kİ "BU MARKANIN SATIŞINDA YETKİM VAR BUYRUN BUDA YETKİLİ SATICI BELGEM". BUNDAN SONRA 2 İŞ GÜNÜ İÇİNDE TRENDYOL BU ÜRÜNÜN SATIŞINI ARKADAŞIN MAĞAZASINDAN AÇAR.
Bu durumdan sonra o ürünü sadece bu arkadaş, ve varsa babasının mağazası o satabilir. Mağaza adı da aynı şekilde babası tescil belgesi ilettikten sonra trendyol tarafından gereken yapılacaktır. Marka devir falan hikayedir ve bir anlamı yoktur. - 02-01-2022, 22:41:42Ne uzamış konu 😂
@WBmuHAfiz; diyorki noterden markayı kiralarsan ve bu belgeyi Trendyol'a iletirsen sorun çözülür. Aslında kismen doğru bayilik sistemide böyle işliyor. Büyük firmalar bayilerine markayı kullanması için kiralama sözleşmesi yapar. Bildiğiniz Franchising bu.
@masterthone; diyorki marka devri noter + tpe ile 1500 TL tutan bir işlem. Ayrıca TPE'de 3-5 ay sürer diyor. Aslında TPE'de işlem hızlandı 1-2 aya devir oluyor ama neyse. Sonuç olarak 1500 TL civarı maliyeti var. Onun yerine Marka kimin adına ise oradan Trendyol'a iletip bütün mağaza ve ürünleri kısıtla. Sonra kendi aranızda basit bir Franchising sözleşmesi yapın ve iletin. Böylece iki hesapta kullanabilir diyor.
İkinizde aynı sonuca çıkıyorsunuz. Birinde maliyet + devir süreci etkeni var o kadar. - 02-01-2022, 22:51:23yok hocam aslında uzayacak bir şey yok, arkadaşın asıl sorunu aynı isimde farklı birisine ait mağazaydı. ürün vs sonraki mevzu. şimdi arkadaşın örnek nike.com.tr diye bir web sitesi var, trendyolda da nike diye mağazası var ama başka biri de gitmiş trendyolda Nike diye mağaza açmış, ondan ürün alanlar isim aynı olduğu için, gelip web sitesine bundan almış gibi sariyor meşgul ediyor. arkadaşta haklı olarak ilk önce o başkasına ait magazanin adını değiştirmek istiyor. sorun şu markayı kendi adına tescillemis, şirketi babasına kurmuş. ben de en basit olan yolun ya markayı devir etmesi ya da noter imzalı kiralaması olduğunu söyledim. o para mevzuları da çok sonraki mesajlar. 3 sayfada sorunu elemana anlatamadım, hala fatura silsilesinde kaldı. yoksa zaten onunla bi işim yok, ben konu sahibine yardımcı olmaya çalıştıkça, sözde bilgiclik taslayacak, beni alıntılayıp saçma sapan oneri veriyorum deyip durdu. yoksa işim olmaz, konu sahibine önerimi yapar çıkarım, forum anlamını bulsun diye fikir veririm, harici beni bağlamaz.ErkanAranci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-01-2022, 22:57:15WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleArkadaşlar hepinize teşekkür ederim, ilhiniz için lütfen kırıcı üslup kullanmayın iyi geceler diliyorumWBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-01-2022, 09:59:23sorun olmaz fatura gösterebilerseniz sorun yokasigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-01-2022, 10:30:38Mağaza devri söz konusu değil.
Siz babanıza yetkili satıcı belgesi düzenleyeceksiniz.
Daha sonra siz marka sahibi olarak trandyol müşteri hizmetlerine tek yetkili satıcının x mağazası olduğu bildireveksiniz, trendyol diğer mağaza sahibinden yetkili satıcı belgesi isteyecek oda veremeyince ürünü kaldırmak zorunda kalacak, eğer kaldırmaz ise mahkemeye verdiğiniz an başının belaya gireceğini bilmeyecek kadar aptal değildir umarım. Bu tür marka konularında arabulucu ile uzlaşmalarda 20 - 30 bin gibi rakamlar istiyorlar, karşının kazanma şansı yok.


