şahıs şirketinde olmaz sanırım hocam, her şey isim üstünden gittiği için. mantık yürütüyorum, bana göre seçenekler şöyle; markayı babana devir edeceksin, ya da noter belgesiyle mesela babana 5 yıllık kiralayacaksin markayı, bu noter onaylı belgeyi göndereceksin. mağaza adını özelden yazarsan daha detaylı incelerim.
ooo hala anlamıyorsun diye devam ediyorsun ama benim söylediklerimi söylemeye başlamışsın, mağaza falan yok ortada diyordun, iki mağazayı da bu adamların sanıyordun, karşı tarafın mağaza kapattırmaya ya da ismini değiştirmeye geldiysen yavaş yavaş olayı anlıyorsun, ancak hala anlamadığın kısımlar var. marka tescil konu sahibinin üstüne, mağaza babasının. noterden bu kadar korkmaya gerek yok, 250 lira harcar mağaza da markada aynı kişide olur her işi çözer sonrasında. markayi devir etmeden de bu iş çözülmez, bu kadar netim. sen alim olarak, kimin iş bilip bilmediğine karar verirsin! olayı anlamaktan bile acizken karşı tarafın firikirlerine saçma sapan demekten çekinmezsin vs ama bundan sonra konudan başkasını alıntılamaz, konuya yorumunu yapar çıkarsın. öğren iyi olur, insan her şeyi bilemez..
Sana laf anlatmaktan bıktım ama son kez yazıp engelliyorum daha da uğraşamam zaten anlamıyorsun. Öncelikle 250 TL dediğin devir ücreti
905 TL kayıt ücreti var. Eminim daha farklı ücretlerde çıkacaktır ve işlem en az 3 -6 ay sürecektir. Çok bilmiş arkadaş 250 TL'ye halledeceğini sanıyor ve noterden yapıldığını sanıyor Türk Patent'den yapılıyor bu işlemin noterle zaten alakası yok.
Neyse Marka devir etmeden de bu iş çözülür. Trendyol sana der ki bir markayı satabilmen için sadece MARKA TESCİL BELGESİNE ihtiyacın yok. O Markaya uzanan bir FATURA SİLSİLESİ veya YETKİLİ SATICI BELGESİ de işini görecektir de. Senin panelin yoktur şimdi ben Trendyol panelinden ss atayım bu olayı belki kafan basar
Görüldüğü gibi olay bu. Şimdi bu arkadaş babasına ait marka tescil belgelerini trendyola gönderecek ve ürünleri kapattıracak. EĞER TESCİLİ 35. sınıf da var ise mağaza adını da engelletebilir. 35. sınıf hizmet sınıfıdır diğer sınıflar ise üretim sınıfı. Yani hizmet sınıfı ne demektir? Bu markanın ticari faliyetlerinde yetkili kişi benim demek. 35. sınıftan markası olan biri ticaret yapabilir o markayı başkasının kullanmasına izin vermez ama üretim yapamaz. Bunun için üretim sınıfından da tescili olması gerekir. Neyse sen buraları anlamazsın şimdi konuya geleyim.
Arkadaş babası üzerinden gönderdiği MARKA TESCİL BELGESİ ile ürünleri kapattıracak. Kapatılınca diğer şahsın veya ürünü açan BUYBOX'unda olan herkese yukardaki mesaj gidecek. DİYECEK Kİ BU ÜRÜNÜ SATABİLMEN İÇİN MARKA TESCİL SAHİBİNDEN YETKİLİ SATICI BELGESİ VEYA FATURA SİLSİLESİ İLET BANA. BUNU İLETEMEYEN HİÇ KİMSE O ÜRÜNÜ SATAMAYACAK.
BURADA BU MARKA ARKADAŞININ BABASININ OLDUĞUNA GÖRE BABASINDAN KENDİSİNE "YETKİLİ SATICI BELGESİ" DÜZENLEYEBİLİR. SONRA DÜZENLEDİĞİ BU BELGEYİ KENDİ MAĞAZASINDAN TRENDYOLA GÖNDERİR VE DER Kİ "BU MARKANIN SATIŞINDA YETKİM VAR BUYRUN BUDA YETKİLİ SATICI BELGEM". BUNDAN SONRA 2 İŞ GÜNÜ İÇİNDE TRENDYOL BU ÜRÜNÜN SATIŞINI ARKADAŞIN MAĞAZASINDAN AÇAR.
Bu durumdan sonra o ürünü sadece bu arkadaş, ve varsa babasının mağazası o satabilir. Mağaza adı da aynı şekilde babası tescil belgesi ilettikten sonra trendyol tarafından gereken yapılacaktır. Marka devir falan hikayedir ve bir anlamı yoktur.