ErkanAranci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne uzamış konu 😂

@WBmuHAfiz; diyorki noterden markayı kiralarsan ve bu belgeyi Trendyol'a iletirsen sorun çözülür. Aslında kismen doğru bayilik sistemide böyle işliyor. Büyük firmalar bayilerine markayı kullanması için kiralama sözleşmesi yapar. Bildiğiniz Franchising bu.

@masterthone; diyorki marka devri noter + tpe ile 1500 TL tutan bir işlem. Ayrıca TPE'de 3-5 ay sürer diyor. Aslında TPE'de işlem hızlandı 1-2 aya devir oluyor ama neyse. Sonuç olarak 1500 TL civarı maliyeti var. Onun yerine Marka kimin adına ise oradan Trendyol'a iletip bütün mağaza ve ürünleri kısıtla. Sonra kendi aranızda basit bir Franchising sözleşmesi yapın ve iletin. Böylece iki hesapta kullanabilir diyor.

İkinizde aynı sonuca çıkıyorsunuz. Birinde maliyet + devir süreci etkeni var o kadar.
yok hocam aslında uzayacak bir şey yok, arkadaşın asıl sorunu aynı isimde farklı birisine ait mağazaydı. ürün vs sonraki mevzu. şimdi arkadaşın örnek nike.com.tr diye bir web sitesi var, trendyolda da nike diye mağazası var ama başka biri de gitmiş trendyolda Nike diye mağaza açmış, ondan ürün alanlar isim aynı olduğu için, gelip web sitesine bundan almış gibi sariyor meşgul ediyor. arkadaşta haklı olarak ilk önce o başkasına ait magazanin adını değiştirmek istiyor. sorun şu markayı kendi adına tescillemis, şirketi babasına kurmuş. ben de en basit olan yolun ya markayı devir etmesi ya da noter imzalı kiralaması olduğunu söyledim. o para mevzuları da çok sonraki mesajlar. 3 sayfada sorunu elemana anlatamadım, hala fatura silsilesinde kaldı. yoksa zaten onunla bi işim yok, ben konu sahibine yardımcı olmaya çalıştıkça, sözde bilgiclik taslayacak, beni alıntılayıp saçma sapan oneri veriyorum deyip durdu. yoksa işim olmaz, konu sahibine önerimi yapar çıkarım, forum anlamını bulsun diye fikir veririm, harici beni bağlamaz.