• 26-02-2014, 12:45:09
    Selamlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi android işletim sistemine sahip olan aygıtlarla, otomasyon sistemlerinin kontrolü ile ilgili yazmış olduğumuz makale Yıldız Teknik Üniversitesi Sigma Dergisinde yayımlanmıştır.

Elektronik, Android ve Bilgisayar yazılımına ilgi duyan arkadaşlar göz atabilirler. Makale dili ingilizcedir.

BİR ANDROID CİHAZ İLE UZAK NOKTA DENETİMLİ MAKİNE OTOMASYONU UYGULAMASI

http://www.ytusigmadergisi.com/dergi/makaleoku/490

Merak ettiğiniz soruları buradan sorabilirsiniz. 2011'in sonunda yapmıştım bunun uygulamasını.
  • 27-02-2014, 17:42:10
    Çok sevindim Ertan abi senin adına. Çok güzel bir makale olmuş ellerinize sağlık.
  • 28-02-2014, 00:42:34
    sağolasın 1 yıldan fazla oldu kabul edileli ama işte yeni yayınlandı
  • 28-02-2014, 15:56:51
    2007 yillarinda baya yakinda ilgilendiğim konu idi uzaktan kontrol. Bir tane servo motor web uzerinden kontrolunu gerçekleştirmiştim. üni yillarında.
    Başarilar dilerim
  • 01-03-2014, 13:12:23
    uzaktan kontrol çok hoş ve alanı geniş bir konu. Güzel projelerim vardı bunla ilgili ama gerekli desteği göremediğim için bıraktım bu işleri Anladım ki türkiye de bu işler yapılmıyor, birileri önüne sürekli engel çıkarıyor, sonra da gidip dışardan satın alıyorlar.. O yüzden artık bu ülkeye bir gram bile katkı sağlamayı düşünmüyorum. İsterlerse vatandaşlıktan atsınlar, hiç umrumda değil. Dövizli askerlik yapmayı düşünüyordum ondan da vazgeçtim. 1 kuruş bile ödemem.. Kendi ceplerine indirsinler sonra biz de eşek gibi vergimizi verelim çalışalım hizmet edelim falan..

aklı olan varsa çıkın yurtdışına, orada adam gibi sosyal haklarınız olsun, kimse sizi sömürmesin, devlet de buna göz yummasın ve rahat rahat yaşayın çalışın bir derdiniz korkunuz olmasın.. türkiye'de kaldığınız müddetçe hep birileri sizi aşağı çekmeye çalışacaktır. vatanımdan bu denli soğuttular beni, şimdi tepe tepe kullanabilirsiniz

@nurah, lafım sana değildi hocam içimi dökeyim dedim
  • 01-03-2014, 13:50:34
    ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    uzaktan kontrol çok hoş ve alanı geniş bir konu. Güzel projelerim vardı bunla ilgili ama gerekli desteği göremediğim için bıraktım bu işleri Anladım ki türkiye de bu işler yapılmıyor, birileri önüne sürekli engel çıkarıyor, sonra da gidip dışardan satın alıyorlar.. O yüzden artık bu ülkeye bir gram bile katkı sağlamayı düşünmüyorum. İsterlerse vatandaşlıktan atsınlar, hiç umrumda değil. Dövizli askerlik yapmayı düşünüyordum ondan da vazgeçtim. 1 kuruş bile ödemem.. Kendi ceplerine indirsinler sonra biz de eşek gibi vergimizi verelim çalışalım hizmet edelim falan..

aklı olan varsa çıkın yurtdışına, orada adam gibi sosyal haklarınız olsun, kimse sizi sömürmesin, devlet de buna göz yummasın ve rahat rahat yaşayın çalışın bir derdiniz korkunuz olmasın.. türkiye'de kaldığınız müddetçe hep birileri sizi aşağı çekmeye çalışacaktır. vatanımdan bu denli soğuttular beni, şimdi tepe tepe kullanabilirsiniz

aynısını düşünmüyorsam ne olayım. Yurtdışına çıkmak, oralarda çalışmak için nasıl bir yol izlenir acaba onu merak ediyorum ben.
  • 01-03-2014, 14:37:49
    yurtdışında çalışmak bir zor aslında. bunun sebebi de devletlerin kendi vatandaşlarının haklarını koruma ile ilgili.

şöyle ki;

senin yapacağın işi o ülkenin vatandaşı yapabiliyorsa devlet diyor ki neden bu adamı alıyorsun bak aynı işi yapan şu kişi de var bunu al diye izin vermiyor.

ikinci olarak dışardan adam getirmenin maliyeti çok büyüktür işletme için. Eğer beyaz yakalı olarak yani uzman olarak çalışacaksan maaşın ortalama maaşdan 1.5 kat olması lazım (değişebilir ülkeden ülkeye)

o yüzden en mantıklı yol bana göre şöyle: yurtdışında, lisans ya da yüksek lisans ya da neyse o şekilde bir üniversiteden kabul edip gitmek ve ondan sonra orada hem okuyup hem çalışma imkanın olur. bazı ülkeler hemen çalışma izni vermiyorlar, bazı ülkeler dil okullarına gidenlere çalışma izni vermiyor. gitmek istediğin ülkeye göre araştırma yapabilirsin. mesela almanya, çek cumhuriyeti, avusturya öğrencilere çalışma izni veriyor, ama isviçre 1 yıl sonra veriyor.

yok eğitim ile gitmek istemiyorum diyorsan, çok spesifik iş yapmış olman gerek ki alsınlar ya da tanıdık olması lazım. linked.in üzerinden de eleman aranıyor. bazı kişilere iş teklifi oradan geliyor.. orada bir profil oluşturabilirsin ve şansını deneyebilirsin ama dediğim gibi en mantıklı yol, eğitim görünümüyle gidip orada çalışabilirsin. hem oradan mezun olduktan sonra, onların marketlerinde (iş kur gibi) kayıt olma imkanın oluyor
  • 02-03-2014, 10:00:19

+1

Yurt dışında yüksek lisans kesin yapacağım kaçarı yok adamlar hem hayatını yaşıyor hem de öğreniyor

Bknz:

http://youtu.be/3G1Gd0MSNms
  • 02-03-2014, 12:51:20

Olaylarinda farkindayim malesef :S.
    Bazi embesiller kanimi emeceğine gider kizilaya beleş veririm gibi bir saçmalikla kendini avutanlardanim. Var gel gerisini sen anla :S