• 14-11-2013, 03:23:07
    Su ürünleri yasası değişiyor. Meclis'e gönderilecek olan Su Ürünleri Kanun Tasarısı Taslağı'na göre balıkçılara ve balıkçı teknelerine yönelik kurallar sil baştan belirleniyor. Örneğin Haliç'te olta atan bakanlıktan izin alacak. Hamsi avlayana üniversite diploması sorulacak. İzinsiz balık tutana ise para cezası var.

Olta ile balık tutmak artık Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilecek izne tabii tutulacak.

İstanbul’un simgelerinden birisi olan Galata ve Haliç köprüsünden Boğaz’a atılan oltalarla balık tutanlar, artık izin almak zorunda.

İZİNSİZ AVLANAN 200 LİRA CEZA ÖDEYECEK

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan “Su Ürünleri Kanun Tasarısı”nda gölde, deniz kenarında oltayla ya da kayık ve teknelerle hobi amaçlı balık avlamayı da düzenledi. Artık hobi amaçlı balık tutmak isteyenler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin alacak. Yurttaşlar izin almayıp balık avladıklarında ise 200 lira para cezasına çarptırılacak.

• 14-11-2013, 03:51:30
    Bakanlığın bunu ne maksatla yapmaya çalıştığını bilemem ama şahsen doğru bi karar olduğuna inanıyorum.Bilinçsizce , zamansızca elini oltayı alan ava çıkıyor.Ufacık balıkları yakalayıp heba ediyorlar.1-3-5 tane fark etmez sonuçta onlarda can taşıyor ve nesillerinin ilerlemesini için hepsine ihtiyaç var.Yemek istiyorsan hamsinin kilosu 3,5 lira git pazardan al.Yok ben tutmaktan zevk alıyorum diyen varsa gitsin izin alsın en doğrusu.
  • 14-11-2013, 10:20:53
    Belgeyi alabilmek için kısa bir eğitim verilecek sanırım. Bence de doğru bir karar.
  • 14-11-2013, 10:23:07
    ekmek almaya giderken de icazet almak lazım aslında, yetersiz!
  • 14-11-2013, 10:35:37
    Hamsi yerine istavrit yakalarsak diploma sormayacaklar mı ?

Ayrıca bunun denetimini kim yapacak, istanbul'un sahil kısımların her bölgesinde balık mevcut. Haliç'te tutamayan adam gider pendiğe orada tutar. Bunu nasıl engelleyecekler ?

Amaç burada ne onu da anlamış değilim, Hafta içi çalışan birisinin stres atmak için balık tutmasının ne zararı var?
  • 14-11-2013, 10:40:03
    Sertifika ya da belgesi olanların hatalı avlanmayacaklarının garantisi var mı?

Neye ceza keseceğimizi şaşırdık.
  • 14-11-2013, 11:03:02
    Her sene bir dönem buna benzer haber çıkar, sonrası gelmez.
    Ha gelirse denetimi nasıl yapacaklar bilmiyorum, burası Türkiye malum yasa koyulur denetim olmaz.

Haa keşke olsa, adam gibi denetim olsa, bu işi adam gibi yapanlarla beceremeyen, aç gözlü bozkır adamları ortaya çıksa
  • 14-11-2013, 11:05:57
    bir canlının hayatının ellerinde son bulmasından daha kötü ne olabilirki... keşke av tamamen yasaklansa..yemek isteyene depolar dolusu zaten satılıyor. doğanın dengesini bozmaya ne gerek var..
  • 14-11-2013, 11:14:36
    2 yıldır olta balıkçlığı yapıyorum inanın bana doğanın dengesini bunlar bozmaz.Balık tutmaya giden bir kişi 3-5 taneden fazla tutamıyor(barajlar için söylüyorum) ama barajı ihale ile yıllık kiraya veriyorlar ve adamlar istedikleri gibi barajların heryerine ağ gerebiliyorlar.Bir ağ germede binlerce belkide onbinlerce yumurta zarar görüyor.Ama belediye-devlet buna seyirci kalıyor.
    Türkiye'de herkes olta balıkçılığı yapsa denizde-ırmakta-barajda balığı bitiremez, doğanın dengesini olta bozmaz sadece suya atılan ağlar bozar, az çok olta balıkçılığı yapanlar ne demek istediğimi anlar.