Selam,
Bilgisayarım 'da türkçe karakter problemi yaşamadığım bir özel scripti digitalocean 'dan almış ve plesk panel kurmuş olduğum hizmet üzerinde çalıştırdığımda türkçe karakter problemi yaşıyorum. script ve sql dosyasını attığımda önceden kayıtlı olan yazıların türkçe karakterinde sorun yok ama yeni post gönderirken türkçe karakter problemi yaşıyorum.
Bilgisayarımda post gönderirken türkçe karakter problemi olmuyor ama hizmet üzerinde yorum gönderdiğimde mevcut türkçe karakter problemi yaşıyorum. sql dosyası ve index 'e gerekli metaları ekledim aynı şekilde bütün dosyaları açıp utf-8 olarakta kaydettim. ve gerekli sql tanımlamaları olarak her şeyi seçtim normalde doğru dürüst çalışması gerekiyor ama almış olduğum hizmet için cenos ve plesk kurdum phpmyadmin türkçe ama ek olarak daha başka hizmetlerde mi kurmam gerekiyor?
PHP türkçe karakter problemi
5
●883
- 22-10-2013, 00:24:36Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.dosyanızı UTF8 without BOM şeklinde kaydedin. MySQL bağlantısı yaptığınızda bağlantı karakter setini, veritabanı karakter setini ve veritabanı karakter koleksiyonunu şu şekilde yapın.
Bağlantı karakter seti -> UTF-8
Veritabanı karakter seti -> UTF-8
Veritabanı karakter koleksiyonu -> utf8_general_ci - 22-10-2013, 00:44:56herşeyin doğru olduğunu düşünüyorsan, post filtreleme için bir fonksiyon kullanıyorsan ve o fonksiyon utf-8 değilse bu sorunu yaşıyor olabilirsin.
sql bağlantısında kullandığım parametreler,
mysql_query("SET NAMES UTF8"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_turkish_ci'");buda phpdesigner da kullandığım charset seçimi;