Şimdi arkadaşlar excel de şekil sabitlemeye çalışıyorum. Websitelerindeki sticky mantığı ile yapmaya çalışıyorum ama tam yapamadım. onun yerine hangi hücreye tıklarsa o hücrenin hizasına alabildim şekli. Yalnız şöyle birşey yapmak istiyorum bunun için.

İlk 8 satırdan herhangi bir yere tıklarsam şekli 6.satıra koysun. diğerlerine tıkladığında hizasına koysun yine. Bunun için şöyle bir kod yazdım ama if içindeki activecell.value kısmını nasıl aralık alacağımı anlayamadım. şu an sadece A1 e tıklarsam 5.satırın üst noktasında, şeklin üst noktası gelecek şekilde yerleştiriyor. Range ile denedim yapamadım. nasıl yapabilirim bunu? fikri olan var mı acaba?

bu şekilde or ile yaptım da daha görsel olarak basit bir yolu var mı?

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Dim cmdbtn As Object
    If ActiveCell.Row = 1 Or ActiveCell.Row = 2 Or ActiveCell.Row = 3 Or ActiveCell.Row = 4 Or ActiveCell.Row = 5 Or ActiveCell.Row = 6 Or ActiveCell.Row = 7 Or ActiveCell.Row = 8 Then
        Set cmdbtn = ActiveSheet.Shapes("YUKARIOK")
        cmdbtn.Top = Range("R5").Top
    Else
        Set cmdbtn = ActiveSheet.Shapes("YUKARIOK")
        cmdbtn.Top = Target.Top
    End If
End Sub