Artık mühendislik gibi mesleklerden ziyade, el işçiliği yapan kişiler daha fazla kazanmaya başladı. Bu durum sadece Türkiyeye özgü değil, tüm dünyada böyle.
Örneğin, yaşadığım ülkede perde yaptırmak istediğimde (dükkan sahibi bir Türktü), ölçü almak, takmak, korniş, blackout ve tül dahil 3 metrelik bir perde için 2000 istedi.
Daha sonra yerel bir mağazaya gittim, orada da 2500 teklif verdiler. Sonuç olarak, gidip Ikeadan 250 ya her şeyi hallettik.

Ayrıca, Armut tarzı bir uygulamadan ilan açtım ve sadece 4 lamba taktırmak için en düşük teklif 150 (yaklaşık 15 dakikalık iş) oldu. Çoğu teklif ise 200 nun üzerindeydi.
Tabii bu fiyatların hepsi vergiler dahil. Türkiyede ise çoğu kişi vergi ödemediği için bu kadar yüksek fiyatlar istemek elbette absürt görünüyor.