Herkese iyi geceler,
2022 yılında çalıştığım işyerinde; o işyerindeki beş kişilik mobbing çetesinin iftira ve karalamaları sonucu işimden olmamla sonuçlanan bir süreç yaşamıştım. Bu sürecin sonunda buna sebep olanları Rabbime havale edip ilahi adaletin tecelli etmesini beklemeye başlamıştım.
Çok şükür ki bugün aldığım haberle beşinci kişinin de ilahi adaletin pençesinden kaçamadığını öğrendim.
Sadece işimi doğru yapmaya ve haksızlıklara karşı koymaya çalıştığım için o dönemde işyerinin çetesi haline gelmiş bu beş kişilik grup bugün itibariyle söz konusu işyerinden tamamen silinmiş oldular. Hem de oldukça ağır bir biçimde.
Bu üç yıllık süreçte ilk olarak A... isimli kişinin pek çok müşteriden tahsilat yapıp parayı şirkete teslim etmediği gerekçesi ile ilişiği kesildi. Bundan bir kaç ay sonra da H... isimli kişi ailevi sıkıntıları nedeniyle "asla çıkarmayız sen emekli olana kadar çalışacaksın" denildiği işyerinden gönderildi. Yine bir süre sonra M... isimli kişi de aynı şekilde tahsilat yapıp parayı şirkete teslim etmediği gerekçesi ile işten atıldı. Bundan yaklaşık bir sene sonra da E... isimli kişinin cinsel saldırı suçlaması ile tutuklanması nedeniyle işine son verildi. Ve son olarak G... isimli kişi de geçtiğimiz günlerde pek çok müşteriden tahsilat yapıp parayı şirkete teslim etmediği gerekçesi ile ilişiği kesildi.
Bu durumdan keyif alıyor muyum? Hayır. Ancak yapılan haksızlıkların bedelinin bizzat Yüce Allah tarafından ödetilmesine tanık olmak benim için çok büyük bir olay.
Zaman en güzel hesaplaşmadır...
7
●234
- 12-07-2025, 02:23:30Selam olsun,
Ben o iş yerinin sahibine üzüldüm.
Kaç kişiden selektör yemiş sayamadım.
Hiçbir iyiliğin karşılıksız kalmadığı gibi kötülükte karşılıksız kalmaz.
Zaman ve an meselesi. - 12-07-2025, 02:24:51Geçmiş olsun kurtulmuşsunuz.
Zaman gerçekten de herkese kimin ne olduğunu gösteriyor ben de yakın dönemde yaşadım farklı konularda böyle bir durum. Tekrardan geçmiş olsun. - 12-07-2025, 02:26:42Üyeliği durdurulduÇok doğru. Bir günde olmuyor ama bir gün oluyor.serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-07-2025, 02:32:37Aynı şeyi yaşadım hocam sonuç olarak birisi sizinle hiç suçunuz yokken uğraşıyorsa aynı şeyi kendisi de yaşıyor Allah çıkarır ve genelde insanlar inanmasa da ben hep bu dünyada hemde çok kısa sürede karşılığını gördüm uğraşanın başına uğrar hep
- 12-07-2025, 02:34:20Siz kaybettiğiniz x süre için üzülmeyin ileriye yönelik kazandığınız y süre için sevinin bence
Anlamadığım bir diğer nokta birden fazla personeli var ancak şu tarz durumlar için bir avukata sözleşme hazırlatamıyorlar mı? bir sözleşme ile bu tarz durumlar sonucunda zararsız kurtulabilirler diye düşünüyorum. - 12-07-2025, 02:56:54Karmaya her zaman inanırım, karma meselesine ikna olduğum olay da çok manidardır. Askerde takıma sonradan katılıp keyfi sürekli beni çarpıp duran bir uzm. çvş. vardı, tesadüfe bakın 15 Temmuz gününde(Bayram tatili + Cuma'ya denk geliyordu takım komutanı asb. kd. bçvş. izindeydi) bu uzmanın nöbeti vardı imam hutbenin çıktısını istiyor bizim akıllı da çıktı için telefonunu MEBS'in ana bilgisayarına(TSK kara ağına bağlı telsiz kriptolarını yazışmaları vs. içeren sadece şifreli USB ile çalışan sistem) takıyor sistem kitlenip kolorduya bildirim gönderiyor bütün alayı nöbetçi amir subayı vs. ayağa kaldırıyorlar. Yediği baskı ve hakaretlerden dolayı psikolojisi bozulmuştu albay gelince istifam için görüşeceğim falan diyordu.
Takım komutanı ilk gün telefonda en yaz yarım saat saydırıp izinden döndükten sonra da eşyalarını toplatıp takımdan atmıştı, son günlerimdi telsiz sahasının yanından geçerken beni görüp terhisim için helallik istedi elini uzattı yetkisi alındığı için içeriye sokmadım tellerin ardından uzattım elimi, daha birkaç gün önce oradan girip bana laf sallarken dışarıda kalan o olmuştu öyle bir rahatladım ki. Karmaya inanın, hiçbir şey kimsenin yanına kal-maz! Karma reis gitmeme günler kala bunları bana gösterdi