• 30-08-2024, 23:03:11
    #19
    IyibirNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Para kurumsalda kurumsal.musteri ne kadar çoksa o kadar para kazanırsın
    Aynen öyle hocam ayrıca kurumsal çalışmayıp ta kurumsal olarak kendini nitelendiren firmalar da var maalesef
  • 30-08-2024, 23:09:55
    #20
    Üyeliği durduruldu
    nordmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hiç yoktansa ayda 10 k demek hocam ayrıca zaten bant genişliği de var söyledikleriniz içerisinde ve müşteri hizmetleri teknik personel elemanları

    Paylaşımlı oldukları için

    Adamlar kaliteden ödün vermiyorlar ki hocam eğer siz kaliteden ödün verirseniz sadece şu parasına ancak hosting sağlarsınız şuanda Türkiye'deki çok büyük şirketler bu yüzden yabancı firmalar kullanıyor

    E ama müşteri hizmetleri var işciye ödedikleri sigorta maaş bant internet hat ücretleri gerçekten hakı ile yapan firmalar herzaman tercihimdir çünkü hiç bir zaman kaliteden ödün vermedikleri için sorun yaşanmaz yaşıyorum diyen de kendinden kaynaklı hatası dır büyük ihtimalle
    Türkiye'de bildiğiniz kadar kaliteli host şirketi yok. Sizin şu an kaliteli gördüklerinizin büyük kısmında ters proxy, sunucuya gereğinden fazla müşteri doldurma, eski donanım, bilgi eksikliğinden hacklenme müşteri hesabını limitleyememe vs vs sayısız sorun var. Sorsanız TR de pahalıya nasıl satıcaz yanıtını alırsınız. Düzgün hizmet bekleseniz sorun yaşadığınızda ulaşmaya çalışsanız verdiğin 3 kuruşla beni mi satın aldınlar başlar hemen. Ayrıca hepsi birbirini tüm hata ve eksikleriyle sonuna kadar savunuyor. Bir firma ile sorun yaşayın hemen o sektördekiler sizi haksız göstermek için algı yapmaya çalışır.

    Sen nerden bileceksin host sektöründe misin diyeceksiniz onu da söyleyeyim. Birçok şirketten host sunucu kullandım. En son biriyle konuşurken sunucu yeniden başlarsa program çalıştırmayı durdurursa ne olacak diye sordum. Benim TR sunucu günde 3 kez yeniden başlıyordu. O da neden yeniden başlasın? Hetzner'de sunucum var 90 gündür hiç yeniden başlamadı ve kesilmedi dedi. Orada ayıktım ben. Sürekli TR firmalarından hizmet alıp rezil olduktan sonra tecrübe ediniyorsunuz.

    Yavaş yavaş herkesin dili yanıyor ve araştırıyor. Araştırdığında da aldığı hizmetin yarı fiyatına 5x iyi hizmetin zaten yurt dışında olduğunu görüyor. Ama yine de şimdi git firma kur tonla müşteri bulursun. Çok ilginçtir çoğu da ders çıkarmıyor.
  • 30-08-2024, 23:36:31
    #21
    Çoğu ters proxy lisans, ucuz donanımlar ve her sunucuda on binlerce site. Bazı firmalar aylık 20-30 liraya hosting veriyor, isim vermeyeceğim bazıları da ayda 3-5 dolara 8 GB ram ve 4 CPU verdiğini iddiaa ediyor. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Sunucunun devasa olması gerekiyor. Ya çoğu hayrına iş yapıyor ya da matematik bilmiyorlar.
  • 30-08-2024, 23:43:15
    #22
    HelloWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çoğu ters proxy lisans, ucuz donanımlar ve her sunucuda on binlerce site. Bazı firmalar aylık 20-30 liraya hosting veriyor, isim vermeyeceğim bazıları da ayda 3-5 dolara 8 GB ram ve 4 CPU verdiğini iddiaa ediyor. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Sunucunun devasa olması gerekiyor. Ya çoğu hayrına iş yapıyor ya da matematik bilmiyorlar.
    tamda anlatmak istediklerimi özetlediniz
  • 31-08-2024, 00:15:25
    #23
    Benim kendi özel sunucumum çalışma süresi :
    Bedava fastpanel kullanıyorum.
    2 kere resetlemişimdir oda update için.
    1 kere sunucu paneli kurulu olan disk dondu resetledim.
    Kısacası 6 ayda sunucu 3 reset yedi.

    Pendc ye gönderdiğim sunucuya ayda 1045 tl gibi elektrik ücreti ödüyorum.
    2024 başında 7.000 tl senelik barıdırma ücreti ödemiştim.
    Çift işlemcili sunucu.


    Bugüne kadar birçok firma denedim sonuç hüsran. Eskiden 128 mb ramli vps paketlerine paneller kurar donma yaşamazdık.
    Birçok vds denedim 16 gb ramli, 32 gb ramli Sonuç hüsran.

    Gerçeği, ikinci el sunucu alıp pendc ye gönderince anladım.

    Verilen kaynaklar gerçeği yansıtmıyor. En basitinden kendi bilgisayarınızdan örnek alın. 8gb ramli çift çekirdekli bir bilgisayar bile windows 10 u uçuruyor.
  • 31-08-2024, 14:52:58
    #24
    Hosting firmaları bir sunucuyu 1000 kişiye hosting yapabildikleri için düşündüğünden çok fazla kazanıyorlar

    Gerçek bir datacenter şirketinden sunucu/host almaya çalışırsan (R10'un kullandığı netinternet gibi) kaliteli sunucuların fiyatlarını görürsün.

    Türkiye'de maalesef ucuz ve kaliteli bir şey alamazsanız. Sektör düşük vergiler ve avantajlar sebebiyle operatörlerin elinde.
    Hepsiburada gibi birçok şirket bu yüzden Hetzner gibi Almanya lokasyon datacenter şirketleriyle çalışır
    https://www.netinternet.com.tr/ssd-vds-sanal-sunucu#

    Yorumlarda gerekli cevaplar verilmiş, lisans ücreti falan neredeyse ödeyen firma/çocuk görmedim. R10'da ters proxy lisans hizmetleri falan yasaklansa hosting firması göremezsiniz. Ancak sanal sunucularda gerçek cpu verildiğini sanıyorsanız büyük yanılıyorsunuz (mhz kısıtlaması yapılıyor). Bir cpu sanallaştırarak bir dedicadet sunucuya en az 100 tane vps/vds ayırıyorlar (vds değil tabiki pazarlamadan ibaret, normalde vds olarak satmaları suç olmalı).
  • 31-08-2024, 18:47:37
    #25
    Platin üye
    Limitler olmazsa kazanç olmaz kısa ve öz
    *GHz(CPU) limiti
    *Ram(memory) limiti
    *Disk IO (write-read) limiti
    Gibi limitler

    Yurtdışı firmalar vereceği GHz den ram Kadar detaylı bilgi sunar bak ben sana bu kaynakları Verecem şeklinde

    Türkiye göre Network altyapısı daha iyidir kullanılan CPU Gold veya daha iyi işlemciler olup BAKIMLI olur kısaca özet bu

    *
    Proxy lisans bütün ülkelerde belirli bi yoğunlukta kullanılmakta ve her geçen büyüyor birden çok kişi ve firma ters proxy üzerinden kazancı kazanç katma peşinde ama genelde ülke para birimi ve dolar arasında fark olan ülkelerde yaşanıyor

    *

    YURTDIŞI firmaların Destek konusunda sadece baktıları

    Altyapı sorun varmı?
    Sunucuda sorun varmı ?

    Bu kadar gidip size destek saglamazlar destek isterseniz SLA paketi alın derler

    Yani kısaca yurtdışı firmlarını Bilgisine güvenen insanların alması daha sağlıklı olup kaliteli hizmet alacaklardir ucuz ve kaliteli bir şekilde.

    *
    Bilgimde hata varsa benide aydınlatın okumak öğrenmek sünnetir.