• 20-08-2024, 22:05:49
    #1
    Az once bir konu gorunce aklima soru isaretlerini gidermek amaciyla bu konuyu acmak geldi. Kanada'da yasiyorum, Kanada vatandasiyim. ABD merkezli bir sirkette IT alaninda calisiyorum. Haliyle Amerika'da is geregi cok fazla konakliyorum. IT icin kendimi gelistirirken, Insaat boya badana ile baslayip, Uber ve Tir soforlugu de dahil bazi isler de calistim. Gelmek isteyen, bunu hayal eden, ne ile karsilasacagini bilmeyen ya da sebepsiz sadece bir konuyu merak eden arkadaslar sorularini sorabilir, ben de seve seve cevaplarim. Buyrunuz.

    Edit yapip bir konuya aciklik getirelim: Ozel mesajla sorular soran pek cok arkadas olmus ve hep soguktan bahsetmisler. Arkadaslar o soguk olayi sehir efsanesi. Sicaktan olen var Kanada'da. Toronto'yu baz aliyorum orada yasadigim icin, mevsim gecislerimize kadar ayni. 4 mevsim bir sehir. Kanada'nin Alaska'ya yakin en kuzey bolgeleri haric (Biraz da Alberta eyaleti) oyle geberdim bittim sogugu yok. Kisin Afyon ve Eskisehirde hayatta kalan burada da kalir. Ankara'nin kuru ayazi daha kotu buradan. Kis Turkiye'ye gore daha karli evet ama 12 ayin 10 ayi kar falan yagmiyor burada. Bizim orada hangi mevsimse burada da o mevsim. 3-5 derece oynuyor arada sadece. Afyon az itibari ile 25 derece, Toronto ise 24 su an.

    Cevap verdikten sonra alintilayip siz de cevap verin lutfen. Cunku forum kurallari geregi art arda ikiden fazla mesaj yazamiyorum. Arada bir sey olmasi lazim diger soruyu da cevaplamam icin.
  • 20-08-2024, 22:07:57
    #2
    Hocam desteğiniz için teşekkürler , kanadaya nasıl göç edilebilir , oturum almak zor mudur. Aile olarak gelmek istiyoruz aslında ama bu konuda nasıl bir yol izlenir bilmiyoruz. Üniversite falan kaydı ile mı gelmek mantıklı olur. Sağlıkçıyiz mesleği kullanarak gelme durumu olabilir mi . Teşekkürler şimdiden
  • 20-08-2024, 22:08:47
    #3
    Hocam gelmek istiyorum yazılımcıyım bende. Yüksek lisans kullanarak gelebilir miyim? Ya da daha farklı bir yol mu deneyeyim. Bu yıl turist vizesine başvurdum ancak red yedim Kanada için.
  • 20-08-2024, 22:09:37
    #4
    Soracağım soru yok ama buradaki arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bu konuyu açtığınız için teşekkür etmek istedim
  • 20-08-2024, 22:09:56
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Hocam merhabalar amerika veya kanada dan türkiyeye frlenceer olarak calışabilecegim isler yapabilecegim bir platform veya kanal varmıdır.

    Sosyal medya yönetimi
    Grafik tasarım
    İçerik üretimi
    Vb ufak tefek işlerde olur

    Teşekkür ederim
  • 20-08-2024, 22:13:28
    #6
    Amerikaya yerleşme planlarım var, orada yaşam nasıl genel hatları ile?
  • 20-08-2024, 22:16:19
    #7
    ABD,Kanada lokasyonlu tiktok hesabı lazım yardımcı olabilirmisiniz 😁
  • 20-08-2024, 22:18:06
    #8
    Nakrufian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam desteğiniz için teşekkürler , kanadaya nasıl göç edilebilir , oturum almak zor mudur. Aile olarak gelmek istiyoruz aslında ama bu konuda nasıl bir yol izlenir bilmiyoruz. Üniversite falan kaydı ile mı gelmek mantıklı olur. Sağlıkçıyiz mesleği kullanarak gelme durumu olabilir mi . Teşekkürler şimdiden
    Kanada'ya goc etmek icin birden fazla yol var.
    • Turist vizesi ile gelip iltica edebilirsiniz. Iltica talebi eder etmez calisma izniniz cikiyor. Ilk kez yurtdisina cikisiniz kanada ile olacaksa vize alma oraniniz cok dusuk. Kanada'da yasayan tanidik birinden bir davet mektubu alirsaniz biraz faydasi olur ama yine de red olasiligi fazla.
    • Ogrenci vizesi ile gelip calisma izni alabilirsiniz. Bir kolejden kabul alip kabul mektubu ile ogrenci vizesine basvurursunuz. Bunun icin okula bir on odeme yapmali ve banka hesabinizda hem okulun hem de egitim suresince gecireceginiz surede kendinizi idame edeceginize yetecek kadar miktar gostermelisiniz. 2 yillik bir bolumden kabul aldiginizi var sayarsak, iki yil boyunca part time calisma izni aliyorsunuz. Sonrasinda da okudugunuz yil +1 calisma izniniz oluyor. Yani okuldan sonra 3 yil tam zamanli calisma izni veriyor size Kanada hukumeti. Bu sirada toplam 5 sene gecirdiginiz icin PR (Kalici oturma ve Calisma izni) basvuru hakkiniz doguyor.
    • Express Entry ile gelebilirsiniz. Bu zor ve daha akademik bir yol. Mezuniyetiniz, kariyeriniz ve IELTS Skorunuz gibi datalardan bir puan aliyor ve havuda bekliyorsunuz. Puaniniz yeterliyse direkt calisma izni ile geliyorsunuz ama bu islem uzun suruyor.
    • Dil Okulu ile gelip turist vizesinde oldugu gibi iltica edebilirsiniz. Burada okurken calisma izni yok cunku kisa donem dil kurslari bunlar. Ogrenci vizesindeki kadar masrafli degil. Yine iltica talebi eder etmez calisma izniniz cikiyor.
    Saglik sektorunde denklik sorunu var diye biliyorum.
  • 20-08-2024, 22:19:09
    #9
    Kepez_Yazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam gelmek istiyorum yazılımcıyım bende. Yüksek lisans kullanarak gelebilir miyim? Ya da daha farklı bir yol mu deneyeyim. Bu yıl turist vizesine başvurdum ancak red yedim Kanada için.
    Express Entry'ye bir bakin. Ya da dil okulu ile gelin. Ama red yediyseniz bir 6 ay bekleyin ikinci deneme icin.