• 20-08-2024, 22:20:43
    #10
    onrblnt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Express Entry'ye bir bakin. Ya da dil okulu ile gelin. Ama red yediyseniz bir 6 ay bekleyin ikinci deneme icin.
    Nisanda yedim evet Aralık gibi tekrar deneyeyim hocam Express Entry nasıl olabilir yardımcı kaynaklar var mı ya da sizin bilgileriniz varsa detaylı bilgi alabilir myim?
  • 20-08-2024, 22:23:57
    #11
    kuyruk123 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam merhabalar amerika veya kanada dan türkiyeye frlenceer olarak calışabilecegim isler yapabilecegim bir platform veya kanal varmıdır.

    Sosyal medya yönetimi
    Grafik tasarım
    İçerik üretimi
    Vb ufak tefek işlerde olur

    Teşekkür ederim
    F.I.V.E.R.R (direkt yazinca sitenin adini gostermiyor R10 nedense, nokta kullandim o yuzden) ve Upwork disinda daha iyi global platformlar bilmiyorum. Bu ikisi yeterince isinizi gorur bence.
  • 20-08-2024, 22:27:24
    #12
    AlaYazılım adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Amerikaya yerleşme planlarım var, orada yaşam nasıl genel hatları ile?
    Cok genis bir konu. Neresinde yasayacaginiza gore degisir. Eyaletler arasi alim gucu, gunluk giderler, kira vs gibi seyler arasinda cok fark olabiliyor. Ama genel hatlari ile, is bulmak, alim gucu, hayat standartlari cok iyi. Daha spesifik sorarsaniz daha net cevaplayabilirim.
  • 20-08-2024, 22:31:52
    #13
    Yakında orada şirket kuracağım. Şuan yaptığım tüm yazılım/seo/bilişim işlerine orada da devam edeceğim. Bir yerde maaşlı çalışmayı düşünerek gelmiyorum.
    Kendi şirketim, kendi işim ve diğer artılar olarak geleceğim.

    Kaliforniya ya da teksas'a yerleşmeyi planlıyorum.

    Aslında asıl bilmek istediğim aylık 10.000$ gelir ile orada keyifli bir ev, araba, sosyal yaşam sürebilir miyim?
    Ve Türk olmamdan bağımsız orada işler alabilir miyim? (bize hep ırkçılık var masalı anlatıldığı için bunu soruyorum)
  • 20-08-2024, 22:37:16
    #14
    AlaYazılım adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yakında orada şirket kuracağım. Şuan yaptığım tüm yazılım/seo/bilişim işlerine orada da devam edeceğim. Bir yerde maaşlı çalışmayı düşünerek gelmiyorum.
    Kendi şirketim, kendi işim ve diğer artılar olarak geleceğim.

    Kaliforniya ya da teksas'a yerleşmeyi planlıyorum.

    Aslında asıl bilmek istediğim aylık 10.000$ gelir ile orada keyifli bir ev, araba, sosyal yaşam sürebilir miyim?
    Ve Türk olmamdan bağımsız orada işler alabilir miyim? (bize hep ırkçılık var masalı anlatıldığı için bunu soruyorum)
    E2 yatirimci vizesi sanirim. Eger maddi gucunuz varsa mantikli.

    California biraz pahali. Vergi oranlari da yuksek. Teksas icin Austin sehrini tavsiye ederim. Cok canli cok da guzel bir sehir. Ayrica buyuk sirketler tesislerini de oraya tasiyor. Yeni silikon vadisi olacak gozuyle bakiliyor.
    Irkcilik falan yok hocam. Bazi yerlerde var ama cok bireysel. Bir homeless acliktan olurken size go your home falan diyebiliyor ama daha kendi evi yok ***, kafayi yemis sadece. Afrikali insanlarin maruz kaldigi gibi bir irkciliktan bahsediyorsak oyle bir sey turklere karsi yok. Topluma uyum saglar, bir parcasi olmayi basarirsan cok huzurlu yasarsin. Aylik 10K USD normalin uzerinde bir kazanc. Cok rahat yasarsiniz uzerine para da biriktirirsiniz.
  • 20-08-2024, 22:38:46
    #15
    onrblnt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kanada'ya goc etmek icin birden fazla yol var.
    • Turist vizesi ile gelip iltica edebilirsiniz. Ilk kez yurtdisina cikisiniz kanada ile olacaksa vize alma oraniniz cok dusuk. Kanada'da yasayan tanidik birinden bir davet mektubu alirsaniz biraz faydasi olur ama yine de red olasiligi fazla.
    • Ogrenci vizesi ile gelip calisma izni alabilirsiniz. Bir kolejden kabul alip kabul mektubu ile ogrenci vizesine basvurursunuz. Bunun icin okula bir on odeme yapmali ve banka hesabinizda hem okulun hem de egitim suresince gecireceginiz surede kendinizi idame edeceginize yetecek kadar miktar gostermelisiniz. 2 yillik bir bolumden kabul aldiginizi var sayarsak, iki yil boyunca part time calisma izni aliyorsunuz. Sonrasinda da okudugunuz yil +1 calisma izniniz oluyor. Yani okuldan sonra 3 yil tam zamanli calisma izni veriyor size Kanada hukumeti. Bu sirada toplam 5 sene gecirdiginiz icin PR (Kalici oturma ve Calisma izni) basvuru hakkiniz doguyor.
    • Express Entry ile gelebilirsiniz. Bu zor ve daha akademik bir yol. Mezuniyetiniz, kariyeriniz ve IELTS Skorunuz gibi datalardan bir puan aliyor ve havuda bekliyorsunuz. Puaniniz yeterliyse direkt calisma izni ile geliyorsunuz ama bu islem uzun suruyor.
    • Dil Okulu ile gelip turist vizesinde oldugu gibi iltica edebilirsiniz. Burada calisma izni yok cunku kisa donem dil kurslari bunlar. Ogrenci vizesindeki kadar masrafli degil.
    Saglik sektorunde denklik sorunu var diye biliyorum.
    Kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim hocam, iltica konusunun avantajı dezavantajlari nelerdir kaç yıl ülkeden hiç çıkış yapmamak gerekiyor acaba. Müslümanlara ve tesettüre bakışları nasıl toplumun. Bu arada daha önce Japonya Kore orta asya gibi ülkelere giriş çıkış yaptık hocam katkısı olur mu vize de acaba
  • 20-08-2024, 22:40:10
    #16
    Hocam kamuda çalışıyorum şuan bana Hong Kong ve Amerika'dan davet istersem alabilirim mesleğim kaynakçı bu bölümde tüm resmi belgelerim var sizce değerlendirelim mi yoksa böyle devam mı edeyim evliyim çoluk çocuk var
  • 20-08-2024, 22:43:12
    #17
    Kanada da kalmak için hangi yol ile gitmiştiniz? İltica yöntemi çok içime sinmiyor ama çalışma izni başvurusu geçen sene sonunda bitti diye biliyorum
  • 20-08-2024, 22:44:48
    #18
    Nakrufian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim hocam, iltica konusunun avantajı dezavantajlari nelerdir kaç yıl ülkeden hiç çıkış yapmamak gerekiyor acaba. Müslümanlara ve tesettüre bakışları nasıl toplumun. Bu arada daha önce Japonya Kore orta asya gibi ülkelere giriş çıkış yaptık hocam katkısı olur mu vize de acaba
    Ilticayi cok tabulastiriyor bizim toplum. Halbuki buraya gelip tonlarca sacma ya da mantikli sebeplerle ilticaya basvuran insan var. Cogunun hikayesi dogru da degil. Hikaye yazan danismanlar var. Iltica demek illa ulkeyi kotulemek demek degil. Avantajlari, iltica eder etmez devlet yardimi almaya basliyorsunuz. Normalde uzun surecek calisma izninizi hemen aliyorsunuz. Sosyal anlamda kira, giyim vs gibi cok konuda yardim geliyor size basvurdugunuz takdirde. Hala iltica kampinda yasaniyor sananlar var. Hayir arkadaslar, istediginiz yerde istediginiz sekilde yasarsiniz ve kimse sizin ilticaci oldugunuzu bilmez. Benim simdiki aklim olsa bu kadar debelenmektense geldigimde iltica ederdim. )

    Iltica edince ulkede takili kalmiyorsunuz. Istediginiz zaman geri donebilirsiniz. Ancak tekrar Kanada'ya giris yapamazsiniz.

    Kanada Multi-Kulturel bir ulke. Her din, her irktan insan huzurlu bir sekilde birlikte yasiyor. Kimse size giyim ve kusaminizdan oturu kendinizi kotu hissettirmeyecek.