Başarı diye bir şey yok.
22
●1.200
- 15-03-2024, 02:57:14Düşüne düşüne başında saç kalmamış 😂 (ironi)
- 15-03-2024, 12:13:02Üyeliği durdurulduSana ne benim saçımdan benim sana saç borcum mu var, Eeeyht Eeeyth

Efe köy entel köye karşı BABIÇSIZ DEYYUS
(youtube.com)
TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 15-03-2024, 12:15:50Birde filmde mi oynadın sengriffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Meşhur kuşçu abimizi Deli Yürek diziisnden beridir tanırım
- 15-03-2024, 12:16:51Dedikleriniz çok ilginç ama hiç bir şey anlamadım. Başarılı olmak güdülmekmi yani imesleğimde çok başarılıyım ne güdüldüm nede güttümgriffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Not : hayvanda değilim - 15-03-2024, 12:33:57Üyeliği durdurulduOlabildiğince basit bir dille izahını yapacağım. Çok basitçe.
Önünüzde koca bir dağ var, sizde mühendissiniz. Küçük taşlara ihtiyaç var, çakıl taşı gibi düşün SMALL STONE yani. Ne kadar TNT lazım nereden ve nasıl patlatılacak her şey tamam. Fünye hazırladın tam fitili ateşledin!
Biri söndürüyor, Biri geliyor kabloları kesiyor. Biri TNT çalıp çalıp duruyor. Birileri gelip seni alı koyuyor falan.
Sende bir üç beş yedi yüz bin kere deniyorsun.
Bin birinci denemede dağ patladıktan sonra, başardım başarılıyım?
Git ötede patlat torpil niyetine keyifli olur dediler sende patlattın diyelim, başardın başarılıyım?
Şuna bak ya bir dağı patlatamıyor bin kez denedi patlatamadı enayi? Ne kadarda başarısız bir mühendis. O dağı patlatmak kolay mı aslanım. Acılı yollardan geçmeden o dağ patlatılır mı be?
Ve birisi gelip daha ilk denemesinde dağı patlatıyor. Bu birisi ise mühendis bile değil, çaycı.
Ve çaycı dönüp sana diyor ki!
Sende benim gibi başarılı olmak istiyorsan, böyle böyle üstün niteliklere övülecek şeylere sahip olmak istiyorsan, çok çalışacaksın ve çok acı çekeceksin.
Halbuki yoluna senin taş koyanlar sana her türlü engeli koyanlar o hırsızlar hepsi çaycının adamı
Eğer sende çaycı gibi olmak istiyorsan, bir denemede dağı patlatmak istiyorsan, çok çalış ve çok acılar çek tamam mı
UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 15-03-2024, 12:40:01En azından dedikleriniz arasında bir tanesi doğru oda mesleğimgriffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Cevaba gelecek olursak evet o kabloyu kesmek isteyen her zaman olacaktır ben 1000 defa denemem o kabloyu keseni kestiğine pişman eder tnt ile birlikte 2. denememde patlatırım bir başkası bırakın bir şeyleri değiştirmeyi dağın olduğu şehre bile gelemez işe aldığımdan çok kovdığum adam vardır tabi adam demekle olmuyor sabotajcı diyelim.
Sonuç: başarılı olmak bir pencereden bakmak yada sorunları aptalca çözmek değildir bir çok pencereden bakıp sorunu kökünden temizlemektir.
Birde böyle deneyin o dağı bir defa 2. denemenizde patlatırsınız bir sonraki dağa sıra geldiğinde siz hiç bir şey yapmadan her şey hazır olmuş olur - 15-03-2024, 12:52:03Üyeliği durdurulduYine anlayamamışsınız. Bakın tekrar söylüyorum bu sefer yaşanmış bir olaydan anlatayım size daha rahat anlayın.
Mekatronik mühendisliğinden mezun olmuş taze gencecik bir fidan var, iş arıyor bulamıyor. İş için her yere yazıyor.
İş için aranırken burada R10'da birisiyle denk geliyor. Bu birisi ise Lise mezunu bir ARGE MÜDÜRÜ.
Lise mezunu ARGE müdürü, Mekatronik mühendisi arkadaşımıza okullarda hiçbir şey öğretilmez gerçek hayat başka, çok çalışacaksın çok acı çekeceksin tecrübe kolay elde edilmez. Çay götürüp getireceksin yerleri sileceksin yılmayacaksın parada almayacaksın tecrübe ile ödenecek maaşın diye diye MOTİVASYON YAPIYOR.
Bizler biliyoruz adam hakkında gerçekleri tabi, neyse söylüyoruz adama gerçekleri. Bu sefer adamımız sinirleniyor ve diyor ki!
Ben bu çaylaklara çay götürtüp çay getirtiriyorum, bunlar ne bilsin !
Ama Adamın çalıştığı Arge müdürü olduğu yerde, yönetmeliğe göre eğer bir Mekatronik mühendisi istihdam edilirse Arge müdürlüğü otomatikman ona mühendise verilir. Adam da lise mezunu.
Haliyle Motivasyon saçmalığının amacı cahilleri unvan şu bu ayağına pekiştirmek onları sinirsel tatmin doyum etmektir.
YANİ MOTİVASYON KÜLTÜRÜ MOTİVASYON KONUŞMACILIĞI cahil insanları bir şeymiş şuymuş buymuş gibi pekiştirme üzerine yapılır.
Teşekkürler.
UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 15-03-2024, 13:02:00Kısa yazınca daah anlaşılır oluyorsunuz.griffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Taze mühendis arkadaşın çay getirip götürmeyi kabul etmesi onun kapasitesiz olduğunun göstergesidir. ben bu yıla kadar hep sıfır mühendis aldım sadece son işimde çok yorulduğum için kalifiye mühendis aldım hiç bir zaman altımda çalışanlara çay getir götür yaptırmadım. Motivasyon konuşmam ya yaparsınız yada gidersiniz olmuştur bu güne kadar giden olmadı hepsi yaptılar ve hepsi şuan büyük şirketlerde bana yakın yada benden daha yetkili pozisyonlara gitti.
Mutlaka kalitesiz insan karşınıza çıkacaktır o mühendis arkadaş bu kalitesiz müdürün yaptıkların kabul ederek sorunu çözmüş olmuyor kesin çözüm o iş yerini terk etmek. Başarı vardır yaratmasını bilene.
Rica ederim - 15-03-2024, 13:08:38Üyeliği durdurulduTaze mühendis yine işsiz. Arge müdürü lise mezunu başka üniversiteliler için söylüyor bunu. Taze mühendis işe girerse, Arge müdürlüğü gidecek adamın zaten.
Burada anlatılmak istenilen, Motivasyon konuşmacılığı motivasyon kültürü bunlar cahil insanları pekiştirmek üzerine yapılan sol fraksiyon liberal eksenli sözel yazılı kültürdür.
Kalite malite falan yok ortada, cehaletin ve cahilliğin pekişmesi için yaratılan kültür çeşidi bu kadar basit yani.
UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

(youtube.com)
