Yine anlayamamışsınız. Bakın tekrar söylüyorum bu sefer yaşanmış bir olaydan anlatayım size daha rahat anlayın.
Mekatronik mühendisliğinden mezun olmuş taze gencecik bir fidan var, iş arıyor bulamıyor. İş için her yere yazıyor.
İş için aranırken burada R10'da birisiyle denk geliyor. Bu birisi ise Lise mezunu bir ARGE MÜDÜRÜ.
Lise mezunu ARGE müdürü, Mekatronik mühendisi arkadaşımıza okullarda hiçbir şey öğretilmez gerçek hayat başka, çok çalışacaksın çok acı çekeceksin tecrübe kolay elde edilmez. Çay götürüp getireceksin yerleri sileceksin yılmayacaksın parada almayacaksın tecrübe ile ödenecek maaşın diye diye MOTİVASYON YAPIYOR.
Bizler biliyoruz adam hakkında gerçekleri tabi, neyse söylüyoruz adama gerçekleri. Bu sefer adamımız sinirleniyor ve diyor ki!
Ben bu çaylaklara çay götürtüp çay getirtiriyorum, bunlar ne bilsin !
Ama Adamın çalıştığı Arge müdürü olduğu yerde, yönetmeliğe göre eğer bir Mekatronik mühendisi istihdam edilirse Arge müdürlüğü otomatikman ona mühendise verilir. Adam da lise mezunu.
Haliyle Motivasyon saçmalığının amacı cahilleri unvan şu bu ayağına pekiştirmek onları sinirsel tatmin doyum etmektir.
Teşekkürler.
Kısa yazınca daah anlaşılır oluyorsunuz.
Taze mühendis arkadaşın çay getirip götürmeyi kabul etmesi onun kapasitesiz olduğunun göstergesidir. ben bu yıla kadar hep sıfır mühendis aldım sadece son işimde çok yorulduğum için kalifiye mühendis aldım hiç bir zaman altımda çalışanlara çay getir götür yaptırmadım. Motivasyon konuşmam ya yaparsınız yada gidersiniz olmuştur bu güne kadar giden olmadı hepsi yaptılar ve hepsi şuan büyük şirketlerde bana yakın yada benden daha yetkili pozisyonlara gitti.
Mutlaka kalitesiz insan karşınıza çıkacaktır o mühendis arkadaş bu kalitesiz müdürün yaptıkların kabul ederek sorunu çözmüş olmuyor kesin çözüm o iş yerini terk etmek. Başarı vardır yaratmasını bilene.
Rica ederim