Binlerce yılık dünya tarihinde bilim sanat bahçecilik mimari vb alanlarda en zirvenin yaşandığı zamanlarda bile kültürel ve ahlaki seviyesizlik kendisini hep göstermiştir.
Bugün yaşadığımız teknoloji ve iletişim çağında ise çöküşün vandallaığın ilkelliğin belki de en dip noktalarını yaşıyoruz görüyoruz.
Bilginin ve iletişimin en kolay en hızlı ve en sınırsız olduğu zamanda, ilkelliğin bayağılığın, dedikodu çirkeflik ve fırsatçılığın çığ gibi büyüdüğü ve yayıldığı bir gerçek.
***
https://www.instagram.com/p/CzV2kx8I92J/
Buradaki arkadaş soruyu bilememiş. Yorumların çoğunda Maç yerine kızlarla voleybol oynayan erkek veya gay yazılmış.
Avrupada kültür kanun saygı düzen ile ilgili zerre bilgisi olmayan, şehir isimlerini sadece futbol maçlarında duyan, ibo ile distorsiyonlu rap gürültüsünü ve bir de arabesk rap saçmalığını müzik zenneden ucube bir zombi kitlesi.
***
Aileler çocuk değil bencil ve çıkarcı birer it olarak yetiştiriyor. Okullarda ezber sisteminde ise saygı kültür ahlak ile ilgili zerre kadar bilgi verilmiyor. Tv ve internet ise her türlü rezilliği özendiriyor ve yayıyor.
Böyle bir ortamda çok birşey bekleyemeyiz.
Cehaletin içsel savunma mekanizmaları
35
●1.712
- 13-11-2023, 09:07:50Emmimin eski konularına da bak profilinden hocam. 1 tane mantık cercevesine sığdırılmış icerik bulamasın. Bu gene en anlaşılırı. Ve biz elestirdikçe ben sizden daha zekiyim moduna giriyor. Ona gore bizler hep cahil güruhuz.soylenmezsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-11-2023, 09:16:37Üyeliği durdurulduHocam burada kendi anladığımı anlatmaya çalışayım.griffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yılarca insanları anlayamadığım için çok zaman, çok para ve çok insan kaybettim. Tabii aklımı da kaybettiğimi sonradan farkettim. Ancak tvde belgesel kanalarında hayvan belgeselleri izlemeye başlayınca insanları daha iyi anlamaya başladım.
Anlam veremediğimiz birçok insan davranışı aslında hayvanların ilkel vahşi yaşamlarındaki doğal davranışlarına çok benziyor.
***
Batı toplumları A konusunda son derece saygılı modern ve adaletli, ancak B konusunda son derece ırkçı ve sömürgeci davranıyor.
Doğu toplumları ise A konusunda son derece çıkarcı vandal ve saygısız, ancak B konusunda son derece son derece geçmişten gelen değerlere toplumsal değerlere bağlı.
Tüm düntada hem batı hem de doğu toplumları son derece ikiyüzlü davranıyor. Bu yüzden dünya insanlığı ileri gitmek yerine daga vahşi ve ilkel bir hale geliyor.
***
Bizim toplumumuzda ise insanlar şeytan üçgeni içinde yetiştiği için vandallık ilkellik zirvede.
1. Aile
2. Okul
3. Tv - internet
Bu 3 ortam kişilik gelişimi için dahaen başından beri bizi formatlıyor. Her 3 ortamda da olumsuz etkiler en az %60 %70 düzeylerinde. Böyle bir ortamda yetişen çocuk ve gençten de çok şey bekleyemeyiz.
***
Çıplaklık zina fuhuş kumar içki uyuş-turucu teşhircilik röntgencilik dedikodu şantaj mafyacılık çığ gibi büyüyorsa, yaşadığımız ortama göre gayet doğal.
***
Peki ne yapılabilir?
Hiçbir şey yapılamaz. Sadece elimizden geldiğince toplumdan ve kalabalıklardan fitnelerden uzak kalmalı vek endi değerlerimizle yaşamasını bilmeliyiz.
Olumsuz rezil iğrenç birçok olay yaşanıyor tepki gösteren yok. Ancak insanlara iyilik ve faydalı şeyler tavsiye edince hemen tersliyorlar. - 13-11-2023, 13:00:46Üyeliği durdurulduİşte benim defalarca kez üstüne basa basa nesnel olgusal bilimsel açıkladığım şeyler.
İşte böyle aynen dediğiniz gibi kara cahil bireylerden cehalet timsali toplumlar yaratıp o toplumlar da mukavemeti yok ederler.
Toplumsal mukavemete karşı mukavemet o toplum yaşanılamaz ve içinde barınılamaz hale gelir.
Öncesinde tolere edilecek kadar bir cehalet ya da bir tık üstü diyelim biz buna!
Geçtiğimiz son on yılda artık Sınırsız hoşgörü sarmalının dibini ekmekle sıyırdığımıza şahit oluyoruz.
İster hipokrasi deyin bütün bu mesele işte o belgeselde gördükleriniz ve ifade ettikleriniz ile anlam kazanıyor.
İnsan olmanın insansı olmakla karıştırıldığı bir planet of apes maymunlar cehennemi yaşarız yakında kesin.
Not hala daha tetiklenen düşük algılı bireyler bu konu altında bana tribalizm ve popülizm minvalinde gruplaşarak beni linç etmeye çalışıyor.
looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 15-11-2023, 15:18:50Her cümleye ayrı bir paragraf yapıp şiirsel bir hava katmaya çalışıyor olabilirsiniz ama şiir okumayı sevmeyen birisi olarak verdiğiniz mesajları almakta zorlanıyorum. Yazdıklarınız yanlış şeyler değil belki ama ifade etme tarzınız r10 dan ziyade felsefe kulüplerine daha uygun.
- 15-11-2023, 15:31:09
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 3 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demek maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım. - Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.
Afiyet olsun.
