Değerli arkadaşım.
Burada anlatılmak istenilen çevresince her türlü uyaran görsel ve işitsel hatta duyusal sezgisel
Ve bu kurgulu şekillerde örneğin medya örneğin kültür sanat örneğin sinema örneğin televizyon gibisinden
Her türlüsün figür gelenek karizmatik fark etmiyor, işte aktör sinema oyuncu sunucu spiker siyasetçi politikacı
İnsanlar bildiğin hayvanlar alemindeki gibi yaşıyor ve bunu da insan olmak sanıyor.
Halbuki bu insan olmak insanı vasıflara niteliklere sahip olmak ne bileyim entelektüel de bilgili birikimli de ne dersen de?
Bunu insansı olmak yani goril şempanze orangutan gibi olmak onların eylemleri ve davranışları neyse onu sergilemek icra etmek ona eğilim göstermek?
Bu pekiştirildiği için bu davranışlara eylemlere olan eğilim onandığı otoritelerce pekiştirildiği için!
İnsanlar da bunu bir bilişsel kopukluk yaşayarak yani gerçek ile hayal arasında yani gerçeklik arasında gidip gelerek mutlak bir doğru olarak görüyor.
Ve insansılığı yani şempanzemsi olmayı orangutansı olmayı bir statü bir onur atfeden değer olarak görüyorlar.
Cehalet ve cahillik hem toplumca hem otoritelerce hem de çıkar gruplarınca ortaklaşa destekleniyor.
Hocam burada kendi anladığımı anlatmaya çalışayım.
Ben yılarca insanları anlayamadığım için çok zaman, çok para ve çok insan kaybettim. Tabii aklımı da kaybettiğimi sonradan farkettim. Ancak tvde belgesel kanalarında hayvan belgeselleri izlemeye başlayınca insanları daha iyi anlamaya başladım.
Anlam veremediğimiz birçok insan davranışı aslında hayvanların ilkel vahşi yaşamlarındaki doğal davranışlarına çok benziyor.
Batı toplumları A konusunda son derece saygılı modern ve adaletli, ancak B konusunda son derece ırkçı ve sömürgeci davranıyor.
Doğu toplumları ise A konusunda son derece çıkarcı vandal ve saygısız, ancak B konusunda son derece son derece geçmişten gelen değerlere toplumsal değerlere bağlı.
Tüm düntada hem batı hem de doğu toplumları son derece ikiyüzlü davranıyor. Bu yüzden dünya insanlığı ileri gitmek yerine daga vahşi ve ilkel bir hale geliyor.
Bizim toplumumuzda ise insanlar şeytan üçgeni içinde yetiştiği için vandallık ilkellik zirvede.
1. Aile
2. Okul
3. Tv - internet
Bu 3 ortam kişilik gelişimi için dahaen başından beri bizi formatlıyor. Her 3 ortamda da olumsuz etkiler en az %60 %70 düzeylerinde. Böyle bir ortamda yetişen çocuk ve gençten de çok şey bekleyemeyiz.
Çıplaklık zina fuhuş kumar içki uyuş-turucu teşhircilik röntgencilik dedikodu şantaj mafyacılık çığ gibi büyüyorsa, yaşadığımız ortama göre gayet doğal.
Peki ne yapılabilir?
Hiçbir şey yapılamaz. Sadece elimizden geldiğince toplumdan ve kalabalıklardan fitnelerden uzak kalmalı vek endi değerlerimizle yaşamasını bilmeliyiz.
Olumsuz rezil iğrenç birçok olay yaşanıyor tepki gösteren yok. Ancak insanlara iyilik ve faydalı şeyler tavsiye edince hemen tersliyorlar.