İşte benim defalarca kez üstüne basa basa nesnel olgusal bilimsel açıkladığım şeyler.
İşte böyle aynen dediğiniz gibi kara cahil bireylerden cehalet timsali toplumlar yaratıp o toplumlar da mukavemeti yok ederler.
Toplumsal mukavemete karşı mukavemet o toplum yaşanılamaz ve içinde barınılamaz hale gelir.
Öncesinde tolere edilecek kadar bir cehalet ya da bir tık üstü diyelim biz buna! Geçtiğimiz son on yılda artık Sınırsız hoşgörü sarmalının dibini ekmekle sıyırdığımıza şahit oluyoruz.
İster hipokrasi deyin bütün bu mesele işte o belgeselde gördükleriniz ve ifade ettikleriniz ile anlam kazanıyor.
İnsan olmanın insansı olmakla karıştırıldığı bir planet of apes maymunlar cehennemi yaşarız yakında kesin.
Not hala daha tetiklenen düşük algılı bireyler bu konu altında bana tribalizm ve popülizm minvalinde gruplaşarak beni linç etmeye çalışıyor.
Hocam burada kendi anladığımı anlatmaya çalışayım.
Ben yılarca insanları anlayamadığım için çok zaman, çok para ve çok insan kaybettim. Tabii aklımı da kaybettiğimi sonradan farkettim. Ancak tvde belgesel kanalarında hayvan belgeselleri izlemeye başlayınca insanları daha iyi anlamaya başladım.
Anlam veremediğimiz birçok insan davranışı aslında hayvanların ilkel vahşi yaşamlarındaki doğal davranışlarına çok benziyor.
Batı toplumları A konusunda son derece saygılı modern ve adaletli, ancak B konusunda son derece ırkçı ve sömürgeci davranıyor.
Doğu toplumları ise A konusunda son derece çıkarcı vandal ve saygısız, ancak B konusunda son derece son derece geçmişten gelen değerlere toplumsal değerlere bağlı.
Tüm düntada hem batı hem de doğu toplumları son derece ikiyüzlü davranıyor. Bu yüzden dünya insanlığı ileri gitmek yerine daga vahşi ve ilkel bir hale geliyor.
Bizim toplumumuzda ise insanlar şeytan üçgeni içinde yetiştiği için vandallık ilkellik zirvede.
1. Aile
2. Okul
3. Tv - internet
Bu 3 ortam kişilik gelişimi için dahaen başından beri bizi formatlıyor. Her 3 ortamda da olumsuz etkiler en az %60 %70 düzeylerinde. Böyle bir ortamda yetişen çocuk ve gençten de çok şey bekleyemeyiz.
Çıplaklık zina fuhuş kumar içki uyuş-turucu teşhircilik röntgencilik dedikodu şantaj mafyacılık çığ gibi büyüyorsa, yaşadığımız ortama göre gayet doğal.
Peki ne yapılabilir?
Hiçbir şey yapılamaz. Sadece elimizden geldiğince toplumdan ve kalabalıklardan fitnelerden uzak kalmalı vek endi değerlerimizle yaşamasını bilmeliyiz.
Olumsuz rezil iğrenç birçok olay yaşanıyor tepki gösteren yok. Ancak insanlara iyilik ve faydalı şeyler tavsiye edince hemen tersliyorlar.