• 21-09-2023, 23:23:07
    #1
    Öncelikle Selamlar ,
    Başımdan geçen bir takım olayları anlatmak ve bazı insanlar ile alakalı karalamanın ne denli basit olduğunu gördüğümden dolayı böyle bir konuyu açma gereğini buldum.

    1. Eka Hosting tarafından kısa süreli hosting hizmeti aldım fakat serverlarla alakalı sorunları olduğundan dolayı mağdur edilmemek adına Antalya Telekom ile sitelerimin taşınması adına planlama sonrası geçişim sağlandı. ( Yaklaşık 2 saat içerisinde taşıma işlemi gerçekleştirildi ).

    2. Antalya Telekom'da bazı şahsıma ait sitelerimde hatalarımın düzeltilmesi için birden fazla taleplerim oldu ve üstelik açmış olduğum bunca zamana kadar taleplerime hızlı ve çözümleme imkanı ile yardım ettiler üstelik saat mesai kavramı olmadan. ( Ve bu arkadaşlara bir tanıdığımda bu hizmetten yararlanması adına reseller talebim oldu siteden ve herhangi bir yerden alıma kapalı olduğunu benimde Eka Hosting'den serverla alakalı mağduriyetimin olması yüzünden yardımcı oldular teşekkürü bir borç bilirim.)

    3.Yaşamış olduğum ufak denli serverla alakalı bir takım işler bunlar yaşanabilir fikrimce basit ufak çapı olmayan sorunlar. Bazı insanların gördüğüm kadarıyla Antalya Telekom'a karalama marka kötüleme gibi konuların açtığını görmekteyim bu kadar basit olmamalı bence varsa delilleriniz sunun geçin kötülemeden önce nacizane fikrim mantıklı hareket edin.
  • 21-09-2023, 23:30:56
    #2
  • 21-09-2023, 23:38:40
    #3
    Konuyu görünce girdim. Madem böyle bir konu açılmış ben de konu sahibi arkadaşın müsadesi ile Antalya Telekom Alper hocam ile ilgili bir kaç şey yazmayı kendime bir borç olarak gördüm. Kendilerinden geçen sene plesk, softaclous lisansı almıştım. Bu sene süreleri doldu yenilettim ancal lisans alımı yaptıkları yerde sıkıntı vardı sürekli lisans düşüyordu. Defalarca yazdım ve her seferinde erinmeden lisansı tekrar kurdu ve sorun çözüldü en son lisans firması ile görüşmeleri sonucu. Bu aksaklık nedeni ile 1 yıllık Softaclous ve inifity360 lisansı hediye etti. Tam bu lisans sorunundan kurtuldum sunucumda çalıştırdığım moodle yazılımı ile ilgili problem yaşadım. Çok detaya girmeyeceğim yazılım sunucumda çalışmaz oldu. Hiç bir şekilde kendilerinden hosting, reseller veya sunucu hizmeti almama rağmen gecenin bir yarısı kendilerine yadım ve 1 aylık vps alacağımı söyledim mevcut sorunumu da yazarak. Gecenin bir yarısı hasta halinde hemen bir plesk sunucu kurdu. Moodle yazılımını yükleyip denedi. Benim vps imden yedeği çekti çalışıp çalışmadığını kontrol etti. Gece saat 03:30 a kadar uğraştı ve sorunun benim pleskimden kaynaklı olduğu kanaatine vardık. Daha sonra benik vps sunucuma baktı hataları gidermeye çalıştır. Her ne kadar o gece sorunu çözemesekte benim için tek bir kuruş almadan oturdu benim sorunumu kendi sorunu gördü ve elinden geldiğinin fazlası ile yardımcı olmaya çalıştı. Böyle işinin arkasında duran, para almak için değil sorunu çözmek için çalışan, ticaret ahlakına sahip kişilerin sayısının artması dileğimle kendilerine çok ama çok teşekkür ediyor, helalinden bol kazançlar diliyorum.
  • 22-09-2023, 00:26:08
    #4
    Kurumsal Üye
    Ticaret ahlakına sahip insanların arkasından iş çevirerek onlara kaybettiremez, aksine kazandırırlar.

    Anlayana..

    İyi forumlar herkese.
  • 22-09-2023, 01:06:55
    #5
    Öncelikle selamun aleykum ; kolamı ufak ufak yudumlarken bu gece 2 nci konuyu görünce artık dayanamadım bu haksızlığa yazmak farz oldu.

    Öncelikle bir önceki konuda karalama yapanlar eğer ticari ahlak olsaydı gider dava açarlardı. Adamlar ile 15 ay çalıştım ve ilk tanışmamız burdan oldu.
    Gece telefon ile 3 saat bıkmadan daha işin başında olan benim gibi işbilmeze ( öyle ustaların yanında ) iş bilmez olmayı şeref sayarım. Aşağıda neden dediğimi anlayacaksınız bu cümleyide açacam.
    Yaw Alper hocam sen herkes ile bu kadar ilgilenirsen nasıl iş yaparsın ne zaman uyursun nerde kurumsallık nerde şirket evliymiş adam birde çocuk var falan bir bakımada bir an önce işimizi çözekte adama yazıktır uyusun diyorum.
    Neyse 4 saat sonra sitemiz hazır hale geldi. Bir çok kişinin çabaladığı koca firmaların bile mala bağladığı sitemi kurmuş teslim etmişti hemde 5 kuruş almadan. Hosting bedeline..

    Gel zaman git zaman bayramın ikinci veya üçüncü günü unutmam aradım. Kardeş bayramın mubarek olsun. Adam o gün dedim sana helal olsun. İstanbula gelmiş taa Antalya dan hayırdır dedim. Sunucumu çökmüş birinin sitenin diski mi arızalanmış nedir, geçmiş gün yalan olmasın.
    Onu halledecem uçakla hemen dönecem dedi. Yalanım yok aha yaşıyor elbet biri okur bu yazdıklarımı ona safmısın sen dedim yaa git bayramını yap beklesin ucunda ölüm mü var . yedeği vardır çözülür. Bana dedi daha evladım ailem ile bayram yüzü göstermediler.
    Kendisine arabam ile gelip alayım hızlı olsun herşey diye teklif ettim adam yok dedi. Bunlar kalmış yok öyle yok böyle. Ulan adam babamın oğlu değil tanımam etmem ama ...

    Haksızlık karşısında da susmayız everALLAH. Az vicdan.

    15 ay çalışıp ödememi yapmama ragmen adamlar bireyseller ile çalışmıyoruz diyip, 15 aylık ödememi yapıp helallik alıp yolladılar bizi ...
    Sonrasında nasip olursa yine kendileri ile devam...

    Elmas çamura düşsede değerinden bişi kaybetmez. der gerisi forumun takdirine bırakırım.

    El insaf