Alıntı
forumdaki bu kural hakkında ne düşünüyorsunuz?
24
●1.550
- 25-05-2023, 23:18:25merhabalar, açık artırma ile domain satışı kategorisinde şöyle bir kural var.
geçtiğimiz gün bir kullanıcının bu konuda mağdur olduğunu gördüm. domain ihalesi ona kalmış, ödemesini direkt olarak yapmış. herhangi bir sebepten transfer için henüz bilgi paylaşamamış. satıcı da domaini başka bir kullanıcıya satmış. forumda ben de domain satışı yapıyorum ancak bu kural bana garip geldi. ödemeyi aldıktan sonra domainin satıcının hesabında durmasında ne gibi bir sakınca olabilir? yenilenme süresi geldiğinde kural geçerli olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ben. sizin düşüncelerinizi de merak ettim, bu kuralın bir sebebi var mı? - 25-05-2023, 23:20:55Burada bir zorunluluk yok, okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz. Satıcı isterse 10 gün sonra domaini tekrar satışa koyabiliyor, bu bir zorunluluk değil. Alıcıların da bu 10 gün kuralına riayet etmesi gerekiyor. Panelinde yüzlerce domain yatan biri olarak sattığım domaini direkt transfer etmek isterim zira ilerleyen süreçte satıldığı unutulabiliyor. Bu yüzden 10 günde de alıcı bir zahmet transfer için gereken bilgileri paylaşsın, zaten ödemesini yapmış.
- 25-05-2023, 23:21:34Kuralları tek bir kez açıp okumadım bile
syst3mown3r bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 25-05-2023, 23:24:59Satıcı parasını alıyor, ilginç bir kural olmuş bunun yerine 30 günden az domainlerin satılmasına karşı bir kural getirilebilir. Tabii bu kural domain süresinin bitmesine bir tedbir olarak getirildiyse...eratalay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-05-2023, 23:28:03Ben birine domain satsam kişi ödemeyi geçtikten sonra istediği zaman domaini teslim alır. Domainin panelimde durmasının bana hiç bir zararı olmaz. Kalkıp domaini başkasına satamam sonuçta benim değil artık.
İnsanlık hali hastalık olur, ölüm olur veya özel sebeplerden dolayı çok aktif üye olmasına rağmen 1 ay foruma giremeyebiliyor. - 25-05-2023, 23:28:06okuduğumu yanlış anlamadım hocam, zaten satıcının isteğine bağlı olmasını sorguladım. elinizde yüzlerce domain olduğunda satılıp transfer edilmemesi kafa karıştırabilir evet ama bu konuda bence alıcı mağdur oluyor. örnek bir konu var size iletebilirim pmden, alıcı için değerli bir domain ihalede kendisine kaldığında ödemeyi yaptıktan sonra herhangi bir sebepten dolayı müsait olmadığında bence domaini yine de alabilmelidir. satıcı iade vermek istese de domaini almak iadeden daha değerli olabilir. domain işinde ben yeniyim, siz daha tecrübelisiniz ama ben böyle düşünüyorumnasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle