merhabalar, açık artırma ile domain satışı kategorisinde şöyle bir kural var.
Alıntı
MADDE 20- Domain satıldı ve ödemesi alındı ise, maksimum 10 gün içerisinde alıcı transfer için gereken bilgileri satıcı ile paylaşmalıdır. Alıcı bilgileri paylaşmıyor ise, satıcı domaini "hayır işlerine ödenecek" şeklinde tekrar satışa çıkarabilir. Açık arttırmayı kazanan kişi, örneğin lösev vb. satıcının belirleyeceği yardım kuruluşlarına bağış yapıp dekontu kategori moderatörü ile paylaşırsa domainin transferi yeni alıcıya gerçekleştirilebilir.
geçtiğimiz gün bir kullanıcının bu konuda mağdur olduğunu gördüm. domain ihalesi ona kalmış, ödemesini direkt olarak yapmış. herhangi bir sebepten transfer için henüz bilgi paylaşamamış. satıcı da domaini başka bir kullanıcıya satmış. forumda ben de domain satışı yapıyorum ancak bu kural bana garip geldi. ödemeyi aldıktan sonra domainin satıcının hesabında durmasında ne gibi bir sakınca olabilir? yenilenme süresi geldiğinde kural geçerli olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ben. sizin düşüncelerinizi de merak ettim, bu kuralın bir sebebi var mı?