• 26-12-2022, 00:15:23
    #19
    Ben ilk binişimi çok iyi hatırlıyorum
    baya heyecanlı idim, oturtum koltuğa uçağın kalkmasını bekliyorum bir taraftanda heyecanlıyım kalbim atıyor.
    sonra harekete başladı yavaş yavaş ilerledi sonra birden bir hızlandı içim gitti biraz.
    tam havalanana kadar biraz boşta gibi hissediyorsun sonra geçiyor düzlüğe çıkınca.
    genel olarak çok iyi ve zevkli idi nezaman binip indiğimi anlamadım. yani okadar şey değil hocam seveceksiniz ama çok çok sıkıntılıyım korkum var diyorsanız bilemem öneremem.
  • 26-12-2022, 00:29:44
    #20
    petstop48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, sayenizde rahatladım. check in yaparken koltuğu çok kötü yere vermiş, uçak bomboş zaten rica edip hostes’e beni iyi bi yere koyabilir mi ? Bu mümkün mü
    Hayır hocam siz şimdiden koltuğunuzu ayırın kaydedin gerekirse arayın; check inde sıkıntı çıkar, uçak otobüs gibi değil , işinizi garantiye alın.
  • 26-12-2022, 09:33:37
    #21
    uçak yükselmeden önce yerde ani hızlanış yapınca koltuğa yaslaması çok hoş bir his eğer hergün tork'u güçlü bir arabaya binmiyorsanız daha fazla uçağa binmek isteyeceksiniz ) iyi uçuşlar hocam
  • 26-12-2022, 11:45:29
    #22
    Geçen gün İstanbul'a gittim uçakla. 2. defa binişimdi. Sabah yola çıkana kadar acayip derece de heyecan yaptım. Yola çıkıp havaalanına vardık o heyecan gitti. Sadece ilk kalkarken biraz tuhaf oluyorsunuz. Gondola binmiş hissi veriyor. Sonrasında hiç bilmiyorsunuz bile. Ben hususi cam kenarı almıştım. Bazı arkadaşlar cam kenarı alma demiş ama bence tam tersi, mutlaka cam kenarı alın. Bu sayede dışarıyı görebilirsiniz ve içiniz rahatlar. Aksi halde ne oldu, düşüyor muyuz, sağa mı yatıyor sola mı yatıyor diye panik olursunuz. İnerken de bazen sarsabiliyor. Hafif panik oluyorsunuz ama o kadar da olacak.
  • 26-12-2022, 19:03:08
    #23
    türbülansa girerseniz kesin kalp krizi geçirirsin
  • 27-12-2022, 00:06:58
    #24
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bindim arkadaşlar ilk binmemim şansına herhalde gittiğim ülkede hava kötüymğş 1 buçuk saat uçakta bekledik 1 saat de havada tur attık, tek kalkarken sıkıntı 5 6 dakika gondol gibi bi his geliyo sonrası evden konforlu hiç birşey hissetmedim arada türbülansa girdi onun harici bi redbull ve sandivic e 300 tl verdim euro bazında cok ucuzdu
  • 27-12-2022, 00:22:41
    #25
    petstop48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar yarın uçağım var yurt dışına ama benim uçak fobim var, korkumu yenmem için ne yapabilirim gerçekten çok kötü fobim var yani kalp krizi geçirme riskim olabilir kalp krizi geçirmemek için ne yapmam gerek kendimi kasmıcam vb örnek
    daha önce 1 milyon dolar verselerde uçağa binmem demiştim.hatta ilk uçağa binmeye giderken,hava alanında uçakları bile görmeden,sadece yol kenarındaki ufacık siyah vektörel uçak ikonunu görüp bayılmıştım.sonra ucağı gördüm .çok devasa bir şey sanıyordum hayal kırıklığına uğradım. üstelik en devasa uçaklardan biri olmasına rağmen gözümde küçüldü. sonra bindim hissetmedim birşey anlamadım bile. uçaktan korkmanıza gerek yok,trafik kazası hergün olur dünyada ama uçak kazası çok uzun yıllarda bir nadiren olur.ondada zaten çoğu kez teknik hatadan kaynaklanır.
  • 27-12-2022, 00:27:40
    #26
    petstop48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar yarın uçağım var yurt dışına ama benim uçak fobim var, korkumu yenmem için ne yapabilirim gerçekten çok kötü fobim var yani kalp krizi geçirme riskim olabilir kalp krizi geçirmemek için ne yapmam gerek kendimi kasmıcam vb örnek
    ben de var (aynı zamanda yükseklik korkusu mevcut) 6 defa uçağa bindim. bir defasında kedi otu içtim aktarın tavsiyesiyle. cesaretlendiriyor. ben faydasını gördüm. tavsiye ederim.