• 26-11-2022, 15:23:58
    #1
    Teşekkürler R10! #KONU KİLİT
  • 26-11-2022, 15:25:39
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Namaza başlayabilirsiniz.
  • 26-11-2022, 15:28:12
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Evde yap ucuza gelir alkolsüz çekilmiyor hayat.
  • 26-11-2022, 15:33:24
    #4
    evli değilseniz evlenin
    Ben ne zaman alkol kullansam ayağımın altı muhteşem derecede kaşınıyor ve içmemem için engel oluyor
    En fazla düğünlerde kullanıyorum harici kullanmıyorum çok tiksindim
  • 26-11-2022, 15:33:43
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    “Siz dünya hayatını ahirete tercih ediyorsunuz. Halbuki ahiret daha hayırlı ve daha süreklidir.” (A’lâ: 16-17)

    İşte onlar, âhireti verip dünya hayatını satın alan kimselerdir. Bu sebeple ne azapları hafifletilecek ne de kendilerine yardım edilecektir. ( Bakara 86 )
  • 26-11-2022, 15:34:55
    #6
    Bu şekil alkol tüketmeye devam ederseniz çok kısa zaman sonra ya siroz ya da kanser haberini alırsınız. Hocam an gelir bir an zaman durur. Geri dönmek istersiniz dönemezsiniz. Şu kısa hayat yolculuğunda insanlara yardımcı olun. Örnek günlük alkole verdiğiniz parayla öğrenci okutabilirsiniz. Sokak hayvanlarının karnını doyurabilirsiniz. Bir yetime el uzatabilirsiniz. Öldüğünüz zaman çok güzel yad edilen biri olabilirsiniz. Ya da ayyaşın tekiydi sonunun böyle olacağı belliydi derler. Özellikle takıldığınız çevre söyler bunu, şimdi karar sizin hangisi sizce daha mantıklı?
  • 26-11-2022, 15:35:08
    #7
    Üyeliği durduruldu
    backlinkcim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evde yap ucuza gelir alkolsüz çekilmiyor hayat.
    Hatta ben yapıp getireyim sen mezeleri hazır bu şekilde dost olalım.
  • 26-11-2022, 15:36:26
    #8
    Evde yap 3 litre vodkanın maliyeti 150₺ geçen sene 50₺'di orası ayrı :
  • 26-11-2022, 15:37:03
    #9
    Bende de vardı bu problem.

    Arkadaş ortamımı değiştirdim.


    Kendime hedefler belirledim.

    Birden vücudumun dinçleştiğini gördüm. İçersem bile ayda 1 içiyorum. İçtiğim günün sabahı uyandığımda ise ben hergün böyle mi uyanıyormuşum diyorum kendi kendime. Hergün içen biriydim. Öyle evdede içmiyordum hep mekanda içiyorum. Hem vücudu yoruyorum, hem maddi açıdan kötü oluyordu.

    Alkolü bıraktım. Hem kendimi daha iyi hissediyorum. Hemde artık o alkole verdiğim paraları alkolsüz eğlenebileceğim yerlerde harcıyorum. Alışverişime harcıyorum.

    İnşallah sizde bırakırsınız yada azaltırsınız. Hergün hergün içince zaten bir anlamı kalmıyor. Ayda 1 içince o gün bir özel geliyor. Anlamı oluyor.