• 14-08-2022, 02:56:16
    #37
    Ugursuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herkes zor zamanlar geçirebilir ve hatta bu sebeple iş yaptığı birine yanlış yapabilir. Senin yerinde ben de olabilirdim. Ancak bundan sonraki süreç önemlidir. Olayın ardından yaptıkların veya yapamadıkların senin aynan olur. Üstüne gelip "haksız trade" ile başlayarak eksi puanı sildirmeye çalışmanı iyi niyetli algılamamızı bekleyemezsin kusura bakma.

    Özetle sen büyük bir hata yapmışsın ancak sonraki adımlarında da fazlasıyla hata var. Bazen 1 doğru adımı doğru zamanda atarsın ve tüm yanlışlarını örtmeye yeter. Görünen o doğru adım zamanında atılmamış, geç kalınmış ve adım atmak zorunda kalmışsın.
    Hocam kaçırdığınız bir nokta var bakın.
    MAĞDURİYET YAŞATTIĞIM KİŞİYE AİT BİR -İTRADE BULUNMUYOR!
    Yönetim tarafından NEGATİF PUAN KALKMAYANA KADAR TİCARET YAPMAYIN.
    Bu itrade için ben kaldırılmasını talep ettim. Profilimdeki -trade MAĞDURİYET YAŞAYAN KİŞİYE AİT DEĞİL, YÖNETİME AİT BİR İTRADE
  • 14-08-2022, 02:59:40
    #38
    YakupAnlatiyor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam kaçırdığınız bir nokta var bakın.
    MAĞDURİYET YAŞATTIĞIM KİŞİYE AİT BİR -İTRADE BULUNMUYOR!
    Yönetim tarafından NEGATİF PUAN KALKMAYANA KADAR TİCARET YAPMAYIN.
    Bu itrade için ben kaldırılmasını talep ettim. Profilimdeki -trade MAĞDURİYET YAŞAYAN KİŞİYE AİT DEĞİL, YÖNETİME AİT BİR İTRADE
    Ne farkeder? Sonuç olarak hakkındaki bir olumsuz ticaret siciline yönetim tarafından işlenmiş. Sen bunu haksız diye nitelendiriyorsan zaten ticaret anlayışında çok büyük bir yanlış var demektir.
  • 14-08-2022, 02:59:57
    #39
    YakupAnlatiyor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ayrıca herhan gibi bir trade kalkmadı, -trade başvurusunda bulunma sebebim ise NEGATİF PUAN KALKMAYANA KADAR TİCARET YAPMAYIN.
    Bu şekilde yönetime ait bir -trade kişiye ait bir -trade olsa zaten böyle bir talepte bulumazdım.

    Birde buna cevap verir misiniz?

    ŞİMDİ R10 Halkı Hepinize Soruyorum :
    - Benim amacım DOL-ANDIRICILIK olsa bu arkadaşın mağduriyetini neden gidermek için uğraşayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICILIK olsa neden kendime ait bir hesap kullanayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICLIK olsa neden KİMLİĞİM İLE BİRLİKTE SELFİE çekip yönetime yollayayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICLIK olsa neden hala kişisel hesabımı kullanmak isteyip kendimi aklamaya çalışayım?
    - Sizlere soruyorum başkasının adına bir R10 hesabı açmak ne kadar zor? Başkasının adına bir banka hesabı kullanmak ne kadar zor?
    Yazdığıma pişman olacağımı bildiğim halde yazıyorum çünkü seninki savunma değil pişkinlik statüsüne giriyor. Sorduğun sorular naneyi yedikten sonraki tipik sorular.

    - Olayın savcılığa aksettirilmesi üzerine durumun ciddiyetini anladığın için mağduriyeti gidermek istemen gayet normal. Kaldıki arkadaş ile bu süreçte hararetli bir konuşman olduğunu arkadaşın beyanı ile öğrendik.
    - Dolandırıcının kendi yada başkasının hesabını kullanması ne farkediyor? Peşine düşmezler yada bir cacık olmaz gibi düşünce ile bile adam dolandırıılıyor bu ülkede ki bu forumda gerçek kimliği ile insanları dolandırıp hala ceza almayan yada ceza alan şahıslar var.
    - Dostum olay savcılığa gitmiş senin buraya kimlikle selfie atman bir anlam ifade etmiyor Soruşturma sürecinde eklenen dosyalarda herşeyin yazar zaten. Taraf olan herkes bu bilgilere ulaşım olanağına sahiptir.
    - Kendini aklamaya çalışıyorsun çünkü hakkında bir suç duyurusu var. Bir ürün satmak için anlaşma yapıyorsun parayı alıyorsun sonra ürünü göndermeyip aldığın para ile borçlarını kapatıyorsun para gönderen şahısla tartışma yaşıyorsun olay adli sürece dayanınca korkuyor gelip burada kendini aklamaya çalışıyorsun. Adliyeye gidene kadar aklın neredeydi? Bahsettiğin durumları yaşayan bir sen değilsin bırakın şu intihar edecektim lafını. Ülkede senin durumunda olan kaç kişi var biliyor musun? Borcum var şuyum var buyum var intihar eşiğindeyim çart çurt. Bizimde var bizimde hayatımız mahvoldu bizde evden kovulduk sevdiğimizden vazgeçtik bizde hayatın sonlanmasını düşündük ama gidipte bizim olmayan bir parayla borcu ödeyip insanları mağdur durumda bırakmadık. Bırakın bu edebiyatları artık.
    - Bu soru ne için? Niye soruyon ki? Kendini şüpheli insan konumuna düşürmekten başka bir işe yaramıyor.

    Kısacası yedin bir nane adli mercilere gidene kadar atarlandın ahkam kestin savcılık kağıdı eline geçince durumun vahimliğinin farkına vardın şahısla anlaşmak istedin. Şahısta seninle anlaşma yolunu seçmedi.

    Mağdur ettiğin kişi forum üzerinde verilen cezanın kaldırılmasından ve eksi trade'in silinmesinden şikayetçi. Bu kısım hakkında yorum yapmıyorum yönetim bir yanlışlık varsa düzeltir. Adli kısımda haksızsın mağdur kişi sonuna kadar gidicem diyorsa hukuken verilen cezayı çekersin sonrada böyle birşeyi bir daha yapmama konusunda akıllanmış olursun.
  • 14-08-2022, 03:01:34
    #40
    YakupAnlatiyor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle herkese merhaba.
    Sayın arkadaşlar lütfen mesajımı dikkatli bir şekilde okuyun.
    Zamanında çok ciddi anlamda sıkıntı süreçler yaşadım, maddi manevi ailesel arkadaş çevresi v.s aklınıza ne gelebiliyorsa.
    Uzuuun uzuuun onları baştan anlatmayacağım, bu arkadaş ile yaşanan olayı çok kısa bahsedeyim.
    Zamanında evet kişiye mağdur ettim, mağdur ettiğim zamanlarda maddi olarak çok sıkıntılı bir süreçteydim.
    Bir kaç problem oldu ve kişiye bilgisiyarı gönderemedim. Arkadaştan süre istedim biraz zaman ver mağduriyetini gidereceğim dedim fakat o bunu vermedi ( Hakkıdır tabiki vermeyebilir ) Daha sonrasında ise hesabım banlandı. Maddi durumumdan dolayı telefonumu kendi kullandığım laptopumu hepsini sattım ve bir elime bir miktar para geçti onunlada tekrar birşeyler yapmaya çalıştım kalkınmaya çalıştım ve Allaha şükür yavaş yavaş kalkındım. Bu arkadaşın bende numarası yoktu, forumdan bir arkadaş aracılığı ile mesaj göndermiştim bana ulaşsın mağduriyetini gidermek istiyorum diye ve bu tamamen insani bir şekildeydi R10 ile bir alakası yoktu. Fakat kişi arkadaşa ters yapıp MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ deyip konuyu kapattı. Daha sonra bu hesabımın şifresini sıfırlayabileceğim Mail adresime erişim sağladım BURAYA TIKLAYIN LÜTFEN ( BAN KONUSU ) Daha sonra burada konu açtım ve durumu izaah ettim, arkadaştan defalarca özür diledim. Mağduriyet yaşattığımı tutarı ödemeyi teklif ettim, yasal faizi ile ödemeyi teklif ettim, yasal faizden daha fazla ödemeyi teklif ettim fakat hiç bir şekilde kabul etmedi. Niyeti tam olarak nedir bilmiyorum, fakat ben hiç bir zaman KİMSEYİ DO-LANDIRMADIM! Herkes zor zamanlar geçiriyor, evet psikilojim bozulmuştu intiharı bile düşünmüştüm defalarca düşündüm bir kere denedim başarsız oldum ve o günden sonra kendime çeki düzen vermeye karar verdim. Bu söylediklerimi duygu sömürüsü yapıyor diyerek beni aşşağılayacak çok insan olduğu için daha fazla birşey anlatmak istemiyorum.

    ŞİMDİ R10 Halkı Hepinize Soruyorum :
    - Benim amacım DOL-ANDIRICILIK olsa bu arkadaşın mağduriyetini neden gidermek için uğraşayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICILIK olsa neden kendime ait bir hesap kullanayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICLIK olsa neden KİMLİĞİM İLE BİRLİKTE SELFİE çekip yönetime yollayayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICLIK olsa neden hala kişisel hesabımı kullanmak isteyip kendimi aklamaya çalışayım?
    - Sizlere soruyorum başkasının adına bir R10 hesabı açmak ne kadar zor? Başkasının adına bir banka hesabı kullanmak ne kadar zor?

    - Elinizi vicdanınıza koyun, herkes zor zaman geçirdi bende kabul ediyorum zaten çok zor zamanlar geçirdim ve PSİKOLOJİM BOZULMUŞTU !
    Hayatımı yavaş yavaş düzene soktum, ve bu forumun bende o kadar çok hakkı var ki inanın anlayamazsınız.
    Dertleşeceğim kimse yok diye içten içe ağlarkan, bir üyenin gel kardeşim anlat ne derdin var deyip anlattıktan sonra benimle birlikte gözyaşları içinde beni teselli edişine şahit oldum.
    Maddi durumumdan bahsedince bana yardımda bulunmak isteyen o kadar çok kişi oldu ki AMA SİZİN DOL-ANDIRICI dediğiniz adam kimseye ibanını vermedi. Sadece bir tane gözü gönlü büyük bir abim çok ısrar etmesi nedeniyle sadece bir kişi ile paylaştım. Benim hayatımı anlattığım konuda çok kişi iban istedi arakdaşlar amacım o olmadığı için kimseye vermedim bu yüzden mi şimdi BANA DOL-ANDIRICI diyorsunuz?

    Küçük bir not olarak : Kurumsallığı almamım sebebi bir kaç satış konusu açıp birşeyler yaptı. Zaten 2 ay sonra askere gidiyorum. Amacım askere gidene kadar biraz iş yapıp kendimi geçindirebilecek bir miktarda kazanç elde etmekti. ( Tabi bunada inanmayanlar olabilir, inanmayan olursa ekran fotoğrafı atarım )

    Yönetime gelecek olursak, yönetim tarafından tanıdığım kimse yok kimseyi zan altında bırakmayın. Defalarca iletişime geçtim mağduriyeti gidermek istediğimi belirttim sürec yasal olarak işlediği için ve kişi mağduriyetinin giderilmesini istemediği için yönetimde banımı KİMLİK DOĞRULAMA ( Selife şartı ile kaldırdı )

    Ben düştüm ve kalkmaya çalışıyorum, tam kalktım derken bir tekmede siz vurmayın.
    Düşmez kalkmaz bir Allahtır yaşadıklarımı Allah size yaşatmasın, kolay bir yaşantım yoktu benim.

    - ŞİMDİ YÖNETİM UYGUN GÖRÜRSE BENİ BANLAYABİLİR VE BİR DAHA NEDEN BANLANDIM DİYE SORGULAMAYACAĞIM.

    Amacınız bu ise buyurun mutlu olun arkadaşlar.
    Anlattığınız olaya göre bir ürün satıyorsunuz ödemeyi anında geçiyor ve siz ürünü "bazı sebeplerden" dolayı göndermeyip banlanınca o konu orada kapanmış mı oluyor.
    Eğer gerçekten ödemek isteseydiniz o parayı gelen hesaba geri atar yada Bi şekilde r10 ile iletişime geçip ulaştırırdınız.
    Şahsen birinden 50 lira dahi para alsam aklım sürekli o parayı bir an önce geri vermekte olur.
    İşin daha kötü tarafı o para ile kalkındığınızı söylemeniz. Şuna benziyor x kişisinin parasını alıyorsunuz ve bunda tamamen rızası olmadığı halde onu yatırım olarak kullanıp bir süre sonra ben parayı buldum diyerek gelip al paranı atayım tavrı ortaya çıkıyor.
  • 14-08-2022, 03:05:20
    #41
    Yorumlarınız ve eleştirileriniz çok acımasız.
    Ben bundan sonra ekstra kimseye yanıt vermeyeceğim, çünkü herkes beni gözünde DOL-ANDIRICI olarak düşünüyor ve bu algıyı değiştirmeyeceğimi anladım.
    Herkese teşekkür ederim, umarım Allah sizi benim düştüğüm durumlara düşürmez ve yaşadığım şeyleri yaşatmaz.
  • 14-08-2022, 03:16:47
    #42
    YakupAnlatiyor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle herkese merhaba.
    Sayın arkadaşlar lütfen mesajımı dikkatli bir şekilde okuyun.
    Zamanında çok ciddi anlamda sıkıntı süreçler yaşadım, maddi manevi ailesel arkadaş çevresi v.s aklınıza ne gelebiliyorsa.
    Uzuuun uzuuun onları baştan anlatmayacağım, bu arkadaş ile yaşanan olayı çok kısa bahsedeyim.
    Zamanında evet kişiye mağdur ettim, mağdur ettiğim zamanlarda maddi olarak çok sıkıntılı bir süreçteydim.
    Bir kaç problem oldu ve kişiye bilgisiyarı gönderemedim. Arkadaştan süre istedim biraz zaman ver mağduriyetini gidereceğim dedim fakat o bunu vermedi ( Hakkıdır tabiki vermeyebilir ) Daha sonrasında ise hesabım banlandı. Maddi durumumdan dolayı telefonumu kendi kullandığım laptopumu hepsini sattım ve bir elime bir miktar para geçti onunlada tekrar birşeyler yapmaya çalıştım kalkınmaya çalıştım ve Allaha şükür yavaş yavaş kalkındım. Bu arkadaşın bende numarası yoktu, forumdan bir arkadaş aracılığı ile mesaj göndermiştim bana ulaşsın mağduriyetini gidermek istiyorum diye ve bu tamamen insani bir şekildeydi R10 ile bir alakası yoktu. Fakat kişi arkadaşa ters yapıp MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ deyip konuyu kapattı. Daha sonra bu hesabımın şifresini sıfırlayabileceğim Mail adresime erişim sağladım BURAYA TIKLAYIN LÜTFEN ( BAN KONUSU ) Daha sonra burada konu açtım ve durumu izaah ettim, arkadaştan defalarca özür diledim. Mağduriyet yaşattığımı tutarı ödemeyi teklif ettim, yasal faizi ile ödemeyi teklif ettim, yasal faizden daha fazla ödemeyi teklif ettim fakat hiç bir şekilde kabul etmedi. Niyeti tam olarak nedir bilmiyorum, fakat ben hiç bir zaman KİMSEYİ DO-LANDIRMADIM! Herkes zor zamanlar geçiriyor, evet psikilojim bozulmuştu intiharı bile düşünmüştüm defalarca düşündüm bir kere denedim başarsız oldum ve o günden sonra kendime çeki düzen vermeye karar verdim. Bu söylediklerimi duygu sömürüsü yapıyor diyerek beni aşşağılayacak çok insan olduğu için daha fazla birşey anlatmak istemiyorum.

    ŞİMDİ R10 Halkı Hepinize Soruyorum :
    - Benim amacım DOL-ANDIRICILIK olsa bu arkadaşın mağduriyetini neden gidermek için uğraşayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICILIK olsa neden kendime ait bir hesap kullanayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICLIK olsa neden KİMLİĞİM İLE BİRLİKTE SELFİE çekip yönetime yollayayım?
    - Benim amacım DOL-ANDIRICLIK olsa neden hala kişisel hesabımı kullanmak isteyip kendimi aklamaya çalışayım?
    - Sizlere soruyorum başkasının adına bir R10 hesabı açmak ne kadar zor? Başkasının adına bir banka hesabı kullanmak ne kadar zor?

    - Elinizi vicdanınıza koyun, herkes zor zaman geçirdi bende kabul ediyorum zaten çok zor zamanlar geçirdim ve PSİKOLOJİM BOZULMUŞTU !
    Hayatımı yavaş yavaş düzene soktum, ve bu forumun bende o kadar çok hakkı var ki inanın anlayamazsınız.
    Dertleşeceğim kimse yok diye içten içe ağlarkan, bir üyenin gel kardeşim anlat ne derdin var deyip anlattıktan sonra benimle birlikte gözyaşları içinde beni teselli edişine şahit oldum.
    Maddi durumumdan bahsedince bana yardımda bulunmak isteyen o kadar çok kişi oldu ki AMA SİZİN DOL-ANDIRICI dediğiniz adam kimseye ibanını vermedi. Sadece bir tane gözü gönlü büyük bir abim çok ısrar etmesi nedeniyle sadece bir kişi ile paylaştım. Benim hayatımı anlattığım konuda çok kişi iban istedi arakdaşlar amacım o olmadığı için kimseye vermedim bu yüzden mi şimdi BANA DOL-ANDIRICI diyorsunuz?

    Küçük bir not olarak : Kurumsallığı almamım sebebi bir kaç satış konusu açıp birşeyler yaptı. Zaten 2 ay sonra askere gidiyorum. Amacım askere gidene kadar biraz iş yapıp kendimi geçindirebilecek bir miktarda kazanç elde etmekti. ( Tabi bunada inanmayanlar olabilir, inanmayan olursa ekran fotoğrafı atarım )

    Yönetime gelecek olursak, yönetim tarafından tanıdığım kimse yok kimseyi zan altında bırakmayın. Defalarca iletişime geçtim mağduriyeti gidermek istediğimi belirttim sürec yasal olarak işlediği için ve kişi mağduriyetinin giderilmesini istemediği için yönetimde banımı KİMLİK DOĞRULAMA ( Selife şartı ile kaldırdı )

    Ben düştüm ve kalkmaya çalışıyorum, tam kalktım derken bir tekmede siz vurmayın.
    Düşmez kalkmaz bir Allahtır yaşadıklarımı Allah size yaşatmasın, kolay bir yaşantım yoktu benim.

    - ŞİMDİ YÖNETİM UYGUN GÖRÜRSE BENİ BANLAYABİLİR VE BİR DAHA NEDEN BANLANDIM DİYE SORGULAMAYACAĞIM.

    Amacınız bu ise buyurun mutlu olun arkadaşlar.
    Geçmiş olsun zor günler geçirdim demişsin.
    Bu arkadaşta zamanında senin yüzünden zor günler geçirmiş. Kardeşinin parasını sana vermiş.
    Sonra forum savcılık vs hakkını aramaya çalışmış. Para, zaman huzur kaybetmiş.

    Sen de şimdi tekrar dönünce arkadaşta diyor ki doğal olarak
    bu kişi tekrar birilerine zarar verirse ne olacak?

    Konu bu kısaca.

    Bir de her şeyi anlatmışsın ince ayrıntısına kadar durumunu nasıl düzelttin parayı nasıl kazandın insan onu da merak ediyor...
  • 14-08-2022, 03:20:48
    #43
    Kişisel sorunlarımı burada yazacak değilim FAKAT herkes zor durumdan geçiyor ama benim zor durumda olmadığım mı düşünülüyor benim şuan 5tl bile ihtiyacım var neden mi? yarın sabah ne yiyeceğim elektriğimin 2ci faturasını ödeyemedim her an keserler mi? suyu 3 aydır ödeyemedim kesmezler dediler ama şuan kıstılar yarınım ne olacak düşüncesi beni ürpertiyor bu paraya ihtiyacım var mı eveet kesinlikle var durumum buyken neden olmayacak uzlaşacak mıyım hayır aç kalsamda bunu bana yaptığın oyunlardan dolayı almayacağım. Beni üzün ne mi? burada yaşadığım sıkıntı açıkça görünürken bu üslup dengesi bozuk acitasyonda tavan yapmış bu arkadaşın haklılık çabasında olup bide banı açılıp üzerine kurumsallık ne biliyim..
  • 14-08-2022, 03:22:46
    #44
    Kurumsal PLUS
    TheAvenqer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kurumsal Plus alan sitede at koşturabiliyor şikayet konusu sildirebiliyor. Kurumsal Plus olanlarda daha 1 tane - trade görmedim - trade sildirebiliyor böyle saçmalık mı olur parayı ver abi istediğin gibi dolandıcılık yap durumuna dönmüş durumda
    Öyle bir şeyin mümkünatı yok hocam
  • 14-08-2022, 03:25:57
    #45
    tekcizgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kişisel sorunlarımı burada yazacak değilim FAKAT herkes zor durumdan geçiyor ama benim zor durumda olmadığım mı düşünülüyor benim şuan 5tl bile ihtiyacım var neden mi? yarın sabah ne yiyeceğim elektriğimin 2ci faturasını ödeyemedim her an keserler mi? suyu 3 aydır ödeyemedim kesmezler dediler ama şuan kıstılar yarınım ne olacak düşüncesi beni ürpertiyor bu paraya ihtiyacım var mı eveet kesinlikle var durumum buyken neden olmayacak uzlaşacak mıyım hayır aç kalsamda bunu bana yaptığın oyunlardan dolayı almayacağım. Beni üzün ne mi? burada yaşadığım sıkıntı açıkça görünürken bu üslup dengesi bozuk acitasyonda tavan yapmış bu arkadaşın haklılık çabasında olup bide banı açılıp üzerine kurumsallık ne biliyim..
    Ben kısaca özetledim ve acitasyon yapıyor oldum.
    Sizin yorumun : 5tl bile ihtiyacım var neden mi? yarın sabah ne yiyeceğim elektriğimin 2ci faturasını ödeyemedim her an keserler mi? suyu 3 aydır ödeyemedim kesmezler dediler ama şuan kıstılar yarınım ne olacak düşüncesi beni ürpertiyor

    Sizinki doğaldır, benimki acitasyondur. Çünkü ben bir kere hata yaptım ya, öyle değil mi.

    Her neyse daha fazla birşey demeyeceğim, yönetimin adaletine güveniyorum beni banlasalar bile adaletinden şüphe etmem ( Şimdi bunada yönetime yağ çekiyor dersiniz gerçi )

    Ayrıca benim yasal olarak bir endişem yok, bi hata yaptım ve bedeli ne ise ödemeye razıyım. Ben gidip ifademde olayları yalanlamadım gerçek neyse onu beyan ettim.

    Buda son mesajımdı, hayırlı günler.