• 04-07-2022, 10:47:39
    #37
    şahısların hatasını müslümanlığa bağlamak kadar saçma sapan bir genelleme olamaz
  • 04-07-2022, 11:06:26
    #38
    ahmethx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar benmi kendimi size anlatamıyorum sizmi beni anlamak istemiyorsunuz.
    Türkiyenin laik bir ülke olduguna bende katılıyorum, öyle bir konuya girmişsiniz ki sanki laik ülkede müslüman yok gibi davranmışsınız. Türkiye'nin çoğunluğu Müslüman değil mi arkadaşlar? Laik ülkede Müslüman olmuyor mu? Ben genel anlamda sözde ülkenin büyük çoğunluğu müslümanken dinin görevini yerine getirmeyip fırsatçı karaktersiz insanları örnek verirken siz ısrarla bunun dinle alakası, Türkiye laik ülkedir vs kafasında ilerlemişsiniz. Lütfen anlatmak istediğim şeyleri farklı yönlere çekmeyin.
    İyi ya da kötü olmanın dinle alakası yok ama müslüman bir insan önce iyi olmak çaba göstermeli. Bizim ülkemizde genelde bunun tersini yaptıkları için bundan yakınma gösterdim lütfen konuyu alakasız yerlere çekmeyin
    Biz de sana bunun dini bir yönü yok diyoruz sen neden anlamakta ısrarlı davranıyorsun. Bugün ağırlığı Katolik olan bir Avrupa şehrinde de Müslümanlar için dediğin şeyler oluyor. Ağırlığı Müslüman olan şehirlerde de anlattığın güzel örnekler yaşanıyor.

    Kıstas kişinin dini değil karakteridir. Bu kadar basit aslında.
  • 04-07-2022, 11:42:32
    #39
    ahmethx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Okuduğunuzu anlama sorununuz var galiba, tekrar söylüyorum iyi kötü olmanın elbette dinle alakası yok ama müslüman biri kalkıp fırsatçı *********** ******** olmamalı

    bir müslüman fırsatçı da olabilir, ahlaksız da olabilir, hırsız da olabilir. sonuçta ona bu şekilde davranmasını dini emretmediği sürece, adamın dini üzerinden vurgu yapamazsınız. okuduğumu anlama konusunda kendime güveniyorum ama sen iddia ettiğin şeyin altını doldurma konusunda çokta başarılı değilsin.
  • 04-07-2022, 11:59:13
    #40
    Aramızdan Ayrılanlar - Vefat Edenler
    Bu nasıl bir ayrıştırıcı başlık hangi söze kimin sözüne neye göre ya da sizin anladığınız müslümanlık kavramı ne adnan oktarda ben müslümanım diyordu ? İnsanları dini ile değil kişiliğiyle yargılamanızı öneriyorum.
  • 04-07-2022, 12:57:26
    #41
    ahmethx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar benmi kendimi size anlatamıyorum sizmi beni anlamak istemiyorsunuz.
    Türkiyenin laik bir ülke olduguna bende katılıyorum, öyle bir konuya girmişsiniz ki sanki laik ülkede müslüman yok gibi davranmışsınız. Türkiye'nin çoğunluğu Müslüman değil mi arkadaşlar? Laik ülkede Müslüman olmuyor mu? Ben genel anlamda sözde ülkenin büyük çoğunluğu müslümanken dinin görevini yerine getirmeyip fırsatçı karaktersiz insanları örnek verirken siz ısrarla bunun dinle alakası, Türkiye laik ülkedir vs kafasında ilerlemişsiniz. Lütfen anlatmak istediğim şeyleri farklı yönlere çekmeyin.
    İyi ya da kötü olmanın dinle alakası yok ama müslüman bir insan önce iyi olmak çaba göstermeli. Bizim ülkemizde genelde bunun tersini yaptıkları için bundan yakınma gösterdim lütfen konuyu alakasız yerlere çekmeyin
    Ben olayın neden olduğunu yazdım . Siz kendine Müslüman diyenlerin neden böyle yaptığını soruyorsunuz . Tam da benim yazdığım şey yüzünden işte 😊 İnsanlarda öyle bir algı var ki her Müslüman melek veya evliya olmalı. Sıfır günah sıfır hata dört dörtlük bir hayat yaşamak zorunda gibi.
    Olması gereken o , doğru ama pratikte öyle olmuyor maalesef. Dediğim gibi nefis ve şeytan boş durmuyor.
    Size şöyle bir olay anlatayım Etrafımızda bu devirden daha az günahın olduğu 100-120 sene önce kalpgözü açık evliya bir zat 40 kişilik cami cemaatinden sadece 1 kişinin imanlı gittiğini görmüş.
    Ahirzamanda olduğumuzu unutmayın ,her geçen yıl fitne ve günahlar daha da çoğalacak. Kendinizi ve etrafınızdakileri muhafaza etmeye çalışın. İnşallah kurtuluşa ereriz.
    (Laik ülke diyenlere de bakmayın ne demek istediğinizi anladıkları halde popülizm yapıyorlar 😏 )
  • 04-07-2022, 12:58:30
    #42
    Olayın müslümanlıkla ilgisi yok diyen diyen arkadaşlar, müslüman olmak neyi gerektiriyor anlatın hele bi.

    Bazı kendini müslüman sanan kişiler yüzünden müslümanlar da zan altına kalıyor filan deyin bari. Olayın müslümanlıkla alakası yok bıdı bıdı )
  • 04-07-2022, 13:41:42
    #43
    Ahlaklı olmayı belirli bir zümreye, kimliğe, inanışa, etnik kökene yüklemek mantıksızdır. Kişinin ahlaklı ve dürüst olması, ailesinin yetiştirmesi ve kendisini geliştirmesine göre değişiklik gösterir. Yoksa polis suç işlemez, imam günah işlemez, hristiyanlar sütten çıkmış ak kaşık deyip geçelim.
  • 04-07-2022, 13:59:10
    #44
    Herkes bir yorum yapmış hadi bende eksik kalmayayım Laik bir ülkede yaşadığımızı bende biliyorum diye konu açan kişinin bir isyanı olmuş, bunu biliyorsanız Müslüman bir ülkeyiz diye başlık atmayacaksınız o zaman, ben Müslüman bir ülkede yaşamıyorum, yaşamak da istemiyorum. Herkesin ortak görüşü olduğu gibi bende bu işin ahlak ve karakter ile alakalı olduğunu, herhangi bir inanç veya inançsızlık ile olamayacağını düşünüyorum ve zaten öyle. Ayrıca Müslüman adam merhametlidir, hak yemekten korkar demişsiniz, adam diyerek kadınları dışarıda bırakmanızı anlıyorum dinde de böyle zaten ama Müslümanlığın merhameti ve hak yememeyi öğütlediğini nereden çıkardınız? Hak yeme ama ganimet ye, hak yeme ama yok edilen kabilelerin eşlerini cariye yap diye özel maddeler yok mu mesela, bir inancın nasıl bir ahlaka sahip olması gerektiğini belirleyen kesin bir yargı yoktur, sevgi dini barış dini kardeşlik dini denmiş durulmuş ama o halde Kuran da geçen saldırın, öldürün, savaşın ayetleri nereden geliyor? En tehlikeli insan neyi savunduğunu bile bilmeyen insandır bence.
  • 04-07-2022, 14:11:12
    #45
    Bu işin Müslümanlıkla alakası yok. Müslümanım deyip, Alkol, zina ve aklına ne gelirse tüm müslümanlığın yasaklağı şeyleri yapanlar var. Hatta tek bir Allah kelamı ve anlamını bilmeden müslüman olduğunu iddia edenler var. Onlar sence müslüman mı?
    Müslüman bir kişi sadece kul hakkı kavramını bilse ve uygulasa değil birinin malını çalmayı yolda yürürken birinin otuna basmaya korkar.

    Bence Ülkede Müslüman olanlar, Müslüman olduğunu sananlar ve kimliğinde müslüman olmadığı halde islam yazanlar var. bir yüzde vermek istemiyorum ama Müslüman olduğunu sananlar ve Müslümanlığı red eden sayası müslümanlardan çok daha fazla..

    Son 200 -250 yıldır Türk milleti olarak özümüzü kayıp ettik ve mertlikten kalleşliğe doğru hızlıca ilerliyoruz. Bu durumda ben sen o biz siz onlar hepsi var.
    Dürüst adam bulmak çok zor..