Arkadaşlar benmi kendimi size anlatamıyorum sizmi beni anlamak istemiyorsunuz.
Türkiyenin laik bir ülke olduguna bende katılıyorum, öyle bir konuya girmişsiniz ki sanki laik ülkede müslüman yok gibi davranmışsınız. Türkiye'nin çoğunluğu Müslüman değil mi arkadaşlar? Laik ülkede Müslüman olmuyor mu? Ben genel anlamda sözde ülkenin büyük çoğunluğu müslümanken dinin görevini yerine getirmeyip fırsatçı karaktersiz insanları örnek verirken siz ısrarla bunun dinle alakası, Türkiye laik ülkedir vs kafasında ilerlemişsiniz. Lütfen anlatmak istediğim şeyleri farklı yönlere çekmeyin.
İyi ya da kötü olmanın dinle alakası yok ama müslüman bir insan önce iyi olmak çaba göstermeli. Bizim ülkemizde genelde bunun tersini yaptıkları için bundan yakınma gösterdim lütfen konuyu alakasız yerlere çekmeyin
Ben olayın neden olduğunu yazdım . Siz kendine Müslüman diyenlerin neden böyle yaptığını soruyorsunuz . Tam da benim yazdığım şey yüzünden işte 😊 İnsanlarda öyle bir algı var ki her Müslüman melek veya evliya olmalı. Sıfır günah sıfır hata dört dörtlük bir hayat yaşamak zorunda gibi.
Olması gereken o , doğru ama pratikte öyle olmuyor maalesef. Dediğim gibi nefis ve şeytan boş durmuyor.
Size şöyle bir olay anlatayım Etrafımızda bu devirden daha az günahın olduğu 100-120 sene önce kalpgözü açık evliya bir zat 40 kişilik cami cemaatinden sadece 1 kişinin imanlı gittiğini görmüş.
Ahirzamanda olduğumuzu unutmayın ,her geçen yıl fitne ve günahlar daha da çoğalacak. Kendinizi ve etrafınızdakileri muhafaza etmeye çalışın. İnşallah kurtuluşa ereriz.
(Laik ülke diyenlere de bakmayın ne demek istediğinizi anladıkları halde popülizm yapıyorlar 😏 )