Burada çalışan insanların çoğu freelance olarak çalışıyor bu yüzden sigortaları falan ödenmiyor çoğumuzun. Sırf emeklilik için isteğe bağlı sigorta ya da bağkur yapan var mı? Sizce emekli olmak yeni sisteme göre faydalı olur mu? İsteğe bağlı ile her ay 1k para mı ödesem diyorum ama 20-25 yıl boyunca bu mikarı ödeyebilir miyim bilmiyorum.
Sosyal güvence her zaman iyidir. Gerek yaşlılık gerek sağlık hizmetleri için. 25 yaşıma kadar sigortam yatırılıyordu 25 ten sonra kendi firmamı kurduğum için kendi bağkurumu yatırıyordum. Son 1 yıldırda yatırmamaya başladım. Artan bağkur prim ücreti ve iş tutamadıgımız için. İlk önce bunlara çözüm bulunması gerek
sigorta değil de emeklilik önemli. yaşarsak eğer 80 yaşında olduğumuzda evin kirasını almak bir dert bakımıyla uğraşmak bir dert. yatırımı çocuklara bölüştürmek bir dert. ama ayın 15 i geldiğinde atm'den parayı çekiyorsun o kadar.
Saçma bence, o 1k'yı daha iyi değerlendirebilirsiniz ev almak gibi.
Yas 60 olunca kirada oturabilirsiniz,lakin sabit bir geliriniz yoksa kendi eviniz dahi olsa,en azindan karninizi doyurmaniz,gunumuz Turkiyesin de mumkun degil.O yuzden emeklilige yatirim bence zaruri bir durum.
Yas 60 olunca kirada oturabilirsiniz,lakin sabit bir geliriniz yoksa kendi eviniz dahi olsa,en azindan karninizi doyurmaniz,gunumuz Turkiyesin de mumkun degil.O yuzden emeklilige yatirim bence zaruri bir durum.
Bağkurun vereceği para 1500-2000 lira hocam değmez bence. Konuyu açan abim 33 yaşında, şimdi yatırmaya başlasa 58 yaşından itibaren maaş alsa nolur almasa nolur?