Jeal0usy adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Nasıl çıkacağım bu işin içinden?
95
●3.049
- 10-10-2021, 14:22:49tartışmak zor sizlerle derken seni tanımama gerek yok. verdiğin yanıtları senden önce verenler de oldu çünkü, bunu kastediyorum. aynı şeyleri farklı ağızlar tekrar edip duruyor haliyle tartışmanın zor olduğunu ve uzatmayacağımı söylüyorum. sen de yine borç harç içindeydik sonra bi şekilde yoluna girdi şu bu diyosun. diğerleri de aynısını diyor, farkınız yok. ben de, " o bir şekilde " ' ye olayı bırakmak yerine her şeyi hesaplı kitaplı yürütmeye ve sistemli adım atmaya çalışın, plan program yapmadan önünüzü bi nebze olsun görmeden ilerlemeye çalışmayın diyorum. velhasıl, hepinize hayatınızda sonsuz başarı ve mutluluklar dileyip konudan uzaklaşıyorum. sağlıcakla.
- 10-10-2021, 14:43:55Yanlış anlamayın ama hazır çocuk yokken evliliğini gözden geçirin, bütün açıklamalarınız rağmen bu kadar anlayışsız olunabiliyor sıkıntı vardır. Kyk borcunuz varsa yaşınız daha genç hayatınızı mahvetmeyin.
- 10-10-2021, 14:47:38o değilde, evlendiniz madem annelik ve babalık duygusunu tadın bir hele.
ben asgari ücretle geçiniyorum, dünya kadar borcum harcım var.
ev kredisi vs vs derken bazı şeyler maddi olarak zorluk gösteriyor.
Eşinizin annelik duygusunu tatması en temel hakkı ve bunu sizin engellemeniz ya da geciktirmeniz hiç adil değil.
eğer öyle bir muhabbet olsaydı, en başta söylemeniz daha iyiydi ki, ona göre ayak uydurması icap ederdi. - 10-10-2021, 16:30:12Net sektöründeyim bazen hiç ödeme almadığım ay oluyor ve o ay giderleri kısıyoruz.
Psikolojik olarak ailecek sıkıntılı dönem geçiriyoruz ve ben çok sinirli oluyorum. Kendime sinirli olma diye telkin etmeye çalışsam da çok çabuk parlıyorum ekonomik sıkıntı olduğu zaman.
Eminim ki ailesinden pek birşey kalmamış, elde ettiği çoğu şeyi kendi çabasıyla almış, kirada oturan, her ay belli ödemesi olan çoğu aile geçim sıkıntısı yaşayınca gerilim oluyor.
O dönemde oğlum birşey isteyince düşünüyorum, markete gidince temel giderlerden bile kısmaya çalışıyoruz.
Yani demek istediğim şu, her zaman işler yolunda gitmeyebilir. Yaşadığımız ülkede sürekli ekonomik büyümeden bahsediliyor. Çocukken çeşmeden su içebilirdik, şimdi susasak 2tl 'ye susuzluğumu giderebiliyoruz.
Araçla gezmeye gitsek parketmek için para, ören yeri gezicem desen giriş para, dışarıya hava almaya çıkçam desen maske takmak zorundasın hava bile parayla artık.
Yani evden işe işten eve rutininden çıkmak istediğin her adımda para gidiyor.
Ekonomi ve ülke ortamı günden güne bozulurken, dünyaya ekonomik sıkıntılar içinde planlayarak çocuk getirmek o çocuğa haksızlıktır.
Rızk genişliyor diyenlerin şans eseri işleri rast gider çocuğa bağlarlar bu olayı. Benim de çocuğun doğduğu sene araba modelini yükselttim, küçük bir arsa aldım üstüne de tarla aldım.
Ama karı koca ikimiz de işten çıktık tazminatlar, birikimler, kredi, sağdan soldan borçla aldık. Şimdi evimiz olmadığı için arsa, tarla araba ne varsa elden çıkartsak da bir daire etmiyor.
Bu zihniyette dindar bir arkadaşım vardı, işsiz kaldı epey iş aradı. Rızkı veren Allah'tır kula minnet eylemem diye asıp kesiyordu. Ama karısı dert yanıyormuş kocam tembel iş beğenmiyor evde paso yatıyor diyomuş.
En sonunda kayınçoları elinden tuttu işyerlerine aldılar da çalıştırdılar
- 10-10-2021, 22:48:21Hocam öncelikle herkesin dünyası ve yaşadığı şeyler çok ayrı, o sebeple size şunu yap yada bunu yap demek bize yada bana düşmez. Çocuk konusuna gelirsek, ben evlenmeden önce en az 3 çocuk yapacağım diyordum, fakat şu an bu düşüncede değilim. Çocuk hem maddi hem de manevi çok büyük sorumluluk, yükümlülük, ister istemez sizin aile ilişkinizi de yıpratıyor. Yani eşinizin de sizin de varı yoğu o oluyor, maddi sorumlulukta cabası, sağlam bir psikoloji istiyor ve ayakları yeren basan ekonomik güç. Çok farklı çağda yaşıyoruz, eskisi gibi değil, çocuğu sokağa salma devri kapandı, nene dede yardımı eskisi gibi değil, hepsinin elinde telefon var yada eskiye göre daha sosyaller, çocuklar 2-3 yaşında kreş-anaokuluna başlıyor, başlamasa da bakıcı geliyor anne çalışıyorsa, bunları da göz önüne aldığınızda masraflar artıyor.
Her nesilin doğru ve yanlış yaptığı konular vardır fakat mesela yeni nesil eskilere nazaran dayak, odaya kapatma gibi caydırıcı ve korkutucu unsurları kullanmıyor(kullanmasın zaten), şu anki nesilin ilgi alaka düzeyi daha yüksek bu ve bir takım sebeplerden ötürü bana göre çocuk bakmak daha da zorlaşıyor eskiye nazaran.
Beni annem 6 yaşında dolmuş ile çarşıya anaokuluna yollarmış, bugünün şartları göze alındığında bunu kimse yapmaz... Yani bu tür konuları enine boyuna düşünün, yolunuz açık olsun, inşallah sorunlarınızı çözersiniz.