Hocam öncelikle herkesin dünyası ve yaşadığı şeyler çok ayrı, o sebeple size şunu yap yada bunu yap demek bize yada bana düşmez. Çocuk konusuna gelirsek, ben evlenmeden önce en az 3 çocuk yapacağım diyordum, fakat şu an bu düşüncede değilim. Çocuk hem maddi hem de manevi çok büyük sorumluluk, yükümlülük, ister istemez sizin aile ilişkinizi de yıpratıyor. Yani eşinizin de sizin de varı yoğu o oluyor, maddi sorumlulukta cabası, sağlam bir psikoloji istiyor ve ayakları yeren basan ekonomik güç. Çok farklı çağda yaşıyoruz, eskisi gibi değil, çocuğu sokağa salma devri kapandı, nene dede yardımı eskisi gibi değil, hepsinin elinde telefon var yada eskiye göre daha sosyaller, çocuklar 2-3 yaşında kreş-anaokuluna başlıyor, başlamasa da bakıcı geliyor anne çalışıyorsa, bunları da göz önüne aldığınızda masraflar artıyor.
Her nesilin doğru ve yanlış yaptığı konular vardır fakat mesela yeni nesil eskilere nazaran dayak, odaya kapatma gibi caydırıcı ve korkutucu unsurları kullanmıyor(kullanmasın zaten), şu anki nesilin ilgi alaka düzeyi daha yüksek bu ve bir takım sebeplerden ötürü bana göre çocuk bakmak daha da zorlaşıyor eskiye nazaran.
Beni annem 6 yaşında dolmuş ile çarşıya anaokuluna yollarmış, bugünün şartları göze alındığında bunu kimse yapmaz... Yani bu tür konuları enine boyuna düşünün, yolunuz açık olsun, inşallah sorunlarınızı çözersiniz.