• 29-04-2021, 17:41:36
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    siteye üye olanlara başlıklı sms gönderimi yaptık (sms içinde iptal etme bölümü yoktu) ama kişi siteye üye olurken kullanım koşullarını kabul etmişti.
    Kişi buna rağmen iznim olmadan mesaj gönderimi ve iptal etme seçeneğinin de olmadığını belirterek şikayette bulunmuş.
    Bu durumdan dolayı da 1899 TL onay alınmadan mesaj gönderimi yapıldığı + 3803 TL sms içinde iptal bölümünün olmadığı + 1899 TL Mersis/TC/Vergi Numarası veya Ad Soyad Olmadığından
    toplamda 7601 TL ceza geldi.


    Yukarıda ki cezalardan sadece en yüksek olanı ödemem gerektiği belirtiliyor tebligatta, sebebi ise " Bir fiil ile birden fazla kabahatin işlenmesi halinde bu kabahatlere ilişkin tanımlarda sadece
    idarî para cezası öngörülmüşse, en ağır idarî para cezası verilir." bu maddeden dolayı. Evet maalesef smste te ret bölümü yoktu fakat bu bilerek yapılmış bir işlem değildi. (daha önceki ve sonraki smslerde iptal bölümü var)
    3803 TL cezaya bu durumda itiraz etsem olumlu sonuçlanma ihtimali var mı acaba?Bu konuda bilgisi olan veya daha önce bu durumla karşılaşmış arkadaşlar yardımcı olabilir mi?


    Bu arada şikayet eden kişi iletişime geçmişti ilk başta sms iptal edileceği söylenildiği halde şikayette bulunmuş. Sadece zevkine yapılmış bir şikayet.
    Umarım bu dünyada da diğer dünyada da gün yüzü görmez arkadaş. Bu pandemi döneminde bu ceza benim için zor bir ödeme olacak.
  • 29-04-2021, 17:44:51
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Çok dikkatli olun arkadaşlar az para değil ya akşama kadar gelen smsin haddi hesabı yok sırf şu pandemi sürecindeyiz diye şikayet etmek istemiyorum ekmek aslanın bağırsağını geçti...
  • 29-04-2021, 17:45:30
    #3
    Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Sitedeki kullanım sözleşmesi noter onaylı olmadığı durumlarda geçerli kabul edilmeyebiliyor.

    Ayrıca bütün durumlar için, sms iptali için mesajın sonuna iptal linki veya iptal sms yönlendirmesi eklemediydeniz cezasan kurtulamıyorsunuz. İl ticaret müdürlüğü tiss üzerinden yapılan bu tip şikayetlere ceza veriyor.

    Şahsen iznim dışında gönderilen bütün smsleri şikayet ediyorum ve ceza alıyorlar. Son şikayetim ise şöyleydi. N11 den bir ürün almıştım. Satıcı numaramı oradan kopyalamıştı. Kendi firmasının başlığıyla (n11 başlığı değil) reklam sms i attı bana. Şikayet ettim. Hem kvkk ihlalinden hem de iptal linki koymadığı için para cezası yedi.

    Size yazılan cezaya itiraz etmeniz durumunda savunma istenir. Haksız olduğunuz için de gereksiz yere dosya masrafları veya avukat masrafı ödeyebilirsiniz.
  • 29-04-2021, 17:47:52
    #4
    Geçmiş olsun, darısı numaramızı dağıtan smm panellerin başına gelir umarım. 1 - 2 Smm 'e kaydoluyoruz, bir çok smm tarafından sms alıyoruz. İşin kötü tarafı sms iptali yaptığın zaman gelmeye devam ediyor 😂
  • 29-04-2021, 17:48:23
    #5
    Vay be! Arkadaşın arkası sağlamçış demek ki. Tek bi şikayette ceza yağmış resmen. Bana her gün su arıtma ve internet reklam aramaları geliyor da elden bişey gelemiyor.

    Geçmiş olsun...
  • 29-04-2021, 17:48:38
    #6
    ScriptEvin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok dikkatli olun arkadaşlar az para değil ya akşama kadar gelen smsin haddi hesabı yok sırf şu pandemi sürecindeyiz diye şikayet etmek istemiyorum ekmek aslanın bağırsağını geçti...
    Çok fazla mesaj geliyor bizede fakat, bizde şikayet etmiyoruz, pandemi süreci olduğu için. Pandemiyide geçtim, iptali sunduğumuz halde kişinin bir mesaj için şikayet etmesi ve bu kadar para ödememiz tuhaf geliyor.
  • 29-04-2021, 17:49:03
    #7
    Nereden şikayet etmiş acaba. Bende ettim bir iki hastaneyi ama hala SMS atıyorlar.
  • 29-04-2021, 17:49:49
    #8
    Webekir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vay be! Arkadaşın arkası sağlamçış demek ki. Tek bi şikayette ceza yağmış resmen. Bana her gün su arıtma ve internet reklam aramaları geliyor da elden bişey gelemiyor.

    Geçmiş olsun...
    Arkasının sağlam olmasıyla bu konunun hiçbir alakası yok.

    Siz de buradan şikayette bulunabilirsiniz:
    https://tiss.gtb.gov.tr/

    Er ya da geç sonuçlanıyor.


    matiyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Nereden şikayet etmiş acaba. Bende ettim bir iki hastaneyi ama hala SMS atıyorlar.
    Buradan şikayet edebilirsiniz. Ben sürekli şikayet ediyorum ceza alıyorlar.
    https://tiss.gtb.gov.tr/
  • 29-04-2021, 17:50:38
    #9
    Bahis mesajlarını şikayet etme yolu var mı? Telefondan kelime engellemeden ve uygulama yoluyla engellemeden. Devletimizin bu konuda bir eksikliği var çünkü.