Kira ve faturaların günü geçiyordu malum bir miktar da para kaptırdım elektriği kestiler ev sahibi abartısız 30 defa aradı tek çare ölmekti benim için ama 2 çocuk var tek aklımda onlar iş desen yok.
Ne yapsam ne etsem derken bir arkadaş bir mağazaya yönlendirdi tefeci daha merhametli olurdu Samsung A12 telefon aldım 5800 TL senetle fatura da kesmedi işine gelirse diye borcun bitince fatura alırsın dedi. Tüm telefoncuları gezdim fatura da olmadığı için 1700 TL zor sattım. Suya düşen yılana sarılır.
1700 TL için 4100 TL fazla ödemek akıl karımı değil ama yapacak hiç bir şey yoktu.
Şunu fark ettim bugün ömrümden ömür gitti. O kadar akraba eş dost hepsi yalan. Hepsine de çok faydam karım oldu çoğunun borcu var. Hepsini sildim ağlarsa anan ağlar gerisi yalan ağlar.
Arkadaşlar yardımlaşma güzel yapmak gerek ama kendinizi üzmeyecek şeklide düşersen kendinizden anne ve babanızdan başka kimsenin olmadığını bilin.
Sonuç 10 günde 2500 TL para için 7400 TL ödeyeceğim. Çırpındıkça batmak böyle bir şey .
Zamanın da çevreme elimde ki tüm paramı verdim zorda diye ama sağ olsunlar demek istemiyorum ama bugün hiç biri yüzüme bakmadı. Borçları olanlar da sanki ben borçluymuşum gibi yüzsüzlük ettiler. Ömrümce ben bugünümü unutmam keşke ölseydim dediğim bir gün benim için.
İçimden geldi yazmak istedim zamanınızı aldım kusura bakmayın.
Çırpındıkça Batmak
79
●3.416
- 14-03-2021, 04:43:57Üyeliği durdurulduAmin cümlemizin hocam. Dayana bilirsek elbet geçecek bugünler de inşallah ama böyle sonrası nasıl olacak bilmiyorum.PoyrazSMM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-03-2021, 04:46:24Üyeliği durdurulduFaturası yok telefonun hocam kimse almazdı ve açıkçası bugün ödemek zorundaydım kira ve faturaları elektrik kesik ev sahibi bugün kira gelecek diye tutturdu yoksa böyle bir işe bile girmek bile çok yanlıştı.Ragnarok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-03-2021, 04:46:29zor dönemler yaşıyorsunuz, Tanrı yardımcınız olsun. Burada dostlara, akrabalara kızmak yerine bir ders almak daha mantıklı. Benim dostum yoktur, sadece düşmanlarım ve müttefiklerim vardır, sizin de ihtiyacınız olan müttefiktir, iş dünyasında edinilen dost diyebiliriz buna.
dokunduğunuz şey ***'a dönüştüğünde alınabilecek pek bir ders yoktur, sadece herkesin başına gelebilecek uzun süreli şanssızlıktır. Ancak burada yaşadığınız olaydan alınabilecek ders vardır, o da borç alarak telefon, araba, ev almamaktır, düğün için bile kredi alıyorlar insanlar, ancak bu insanların yaptıkları hataları görebilmek için ilkokul matematiği yeter de artar bile.
giydiğim pantolon 50-60 TL, kullandığım telefon soğuk savaş zamanından kalma 6 yıllık telefon. tüm ihtiyacımı karşılıyor, kazandığım paranın büyük kısmını kendi işlerime yatırıyorum, her kuruş önemlidir.
ne demiş warren buffett, "yerde yatan 1 doları bile görsem alır cebime koyarım, çünkü o benim bir sonraki milyar dolarım" (buna benzer bir söz). - 14-03-2021, 04:56:48Üyeliği durdurulduAmin cümlemizin inşallah çok teşekkür ederim.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcınız olsun sizinde hocam çok iyi anlıyorum parayı pulu geçtim ihtiyaçları karşılamak bile çok zor. Çocuklar yoktan anlamaz hocam insanın zoruna gidiyor. 30 - 40 TL için 6-7 saat dolmuş şoförlüğü yapıyorum olsun razıyım ama o bile hafta da 2- 3 gün belki çıkıyor birinin işi çıkacak da beni çağıracak anca öyle. İş aramadığım yer kalmadı günü birlik işlerle olduğu kadar ama hep içeri giriyorum sonu ne olacak merak ediyorum.Soviet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim aynen öyle haklısınız hocam. Cümlemizin.Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle