zor dönemler yaşıyorsunuz, Tanrı yardımcınız olsun. Burada dostlara, akrabalara kızmak yerine bir ders almak daha mantıklı. Benim dostum yoktur, sadece düşmanlarım ve müttefiklerim vardır, sizin de ihtiyacınız olan müttefiktir, iş dünyasında edinilen dost diyebiliriz buna.

dokunduğunuz şey ***'a dönüştüğünde alınabilecek pek bir ders yoktur, sadece herkesin başına gelebilecek uzun süreli şanssızlıktır. Ancak burada yaşadığınız olaydan alınabilecek ders vardır, o da borç alarak telefon, araba, ev almamaktır, düğün için bile kredi alıyorlar insanlar, ancak bu insanların yaptıkları hataları görebilmek için ilkokul matematiği yeter de artar bile.

giydiğim pantolon 50-60 TL, kullandığım telefon soğuk savaş zamanından kalma 6 yıllık telefon. tüm ihtiyacımı karşılıyor, kazandığım paranın büyük kısmını kendi işlerime yatırıyorum, her kuruş önemlidir.

ne demiş warren buffett, "yerde yatan 1 doları bile görsem alır cebime koyarım, çünkü o benim bir sonraki milyar dolarım" (buna benzer bir söz).