Pandemi dönemindeyiz herkes taşın altına elini koymak zorunda bunu anlayabiliyorum. Olağan üstü dönemlerden geçiyoruz bunu da anlıyorum lakin devletin esnaflar arasında haksızlık yapmasını anlamıyorum. Bu dönemde bir zarar söz konusu ise bundan etkilenmeyen esnaf çok azdır. Hal böyle iken esnaf ayırmanın anlamı nedir ? Hibe ve kira desteği konusunu geçtim bizi esnaf yerine koyup yardımcı olmadılar.
Ocak ayı ile beraber toplamda cumartesi pazarlar dahil 11 gün dükkanlarımız kapalı kalıyor. Koskoca 11 gün. Peki buna da tamam. Peki zincir marketler neden benim kapalı olduğum günlerde satışlarına devam ediyorlar ? Temel gıda ihtiyacı değil mi ? peki sizde bizde herkeste biliyor ki bu zincir marketlerde sadece gıda değil her şey satılmakta.
Ben kapatıyorum onlar elektronik satıyorlar, Elektirikçi kapatıyor onlar ampül satmaya devam ediyor, Hırdavatçı kapatıyor onlar pense satmaya devam ediyor, Mağazalar kapatıyor onlar giyim, tv vs satmaya devam ediyor. Yani demem o ki bizleri kapatan devlet bu zincir marketlerin satışlarına ses etmiyorlar. Hafta sonları temel gıda dışında satışı yasaklasalar ya ? Adam beni arıyor kapalıyım diye gidiyor cumartesi günü a101 den şarj aleti alıyor bu adalet mi ?
Pandemi parası çıkıyor hiç bir şey yok, hibe çıkıyor esnaf ayırıyor, kira desteği çıkıyor esnaf ayırıyor, hafta sonu kapatıyor hiç bir destek sunmuyor lakin kdv, vergi, stopaj, bağkur gibi tüm her şey olduğu gibi devam ediyor.
Bu konu sitem konusudur. Her cuma aynı duruma düşüyoruz.
Esnaflara yapılan haksızlık
17
●378
- 22-01-2021, 18:45:50
- 22-01-2021, 18:47:31Aynen öyle benim başvurumu da red ettiler neden red olduğu da belirsiz. Yani kime yardım ediyorlar o zaman onu da anlamış değilim. Yazık hem de çok yazık. Benimde elektronik tamir üzerine işyerim.
- 22-01-2021, 18:48:20İnternetten 200TL ye aldığım kulaklık; mahalledeki bilgisayarcının toptancısında 220tl. Yani Bilgisayarcıya gelişi bile internetten pahalı oluyor. Genel sorun bu. Küçük esnafın fiyatları artık pahalı geliyor
- 22-01-2021, 18:49:52Üyeliği durdurulduesnaf olarak çok hak verıyorum ama elden ne gelir. ayrıca inşaat firmam da var elemanlarım çalışma izni bile geçersiz kalıyor ama telefoncular evlerde telefon tamiri yapıyor anlamakda güçlük çekiyorum nereye başvursam herkes yok çekiyor.
örnek olarak müşterimin suyu patladı elemanımı yolladım cezai işlem uygulamışlar ayrıca sgk kaydı ve işe giriş çıkış belgeside var kazanacağımız 3 kuruş onda da ya müşteriye işimizin arkasında durmayacağız yada zararına çalışacağız - 22-01-2021, 18:51:58Üyeliği durdurulduEsnaflık demek illaki bir şey satmak mı tamirciler ne yapacak online görüntülü mü tarif edecek müşteriye böyle yapabilirsiniz diyemertcangokgoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-01-2021, 18:53:41onun için armut gibi yerler var, insanlar çokça tercih ediyor(bende öyle yapıyorum)Serhat07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle