ejder024 adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Neden Müslüman olmamalıyım ?
89
●1.812
- 13-11-2020, 03:03:19Nerde hocam kötülük yapan kötülük buluyor. Kötülük yapan tam tersine karlı çıkıyor evrim teorisine göre. Mesela birisi gelip seni öldürdü ve bütün paranı falan aldı karlı çıkmadı mıMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-11-2020, 03:07:42Tamam işte kişi müslüman ise cenette gitmek için ahlaklı olmak zorunda ahlaklı olmasa yada diğer insanların hakkını gözetmezse cehenneme gideceğini düşünür. Yani onun ahlaklı olması veya iyi olması için bir neden var. Çünkü bir daha hayatta geleceğini düşünür. Ama diğerleri için bu neden ney onu soruyorum ben. Sen kendi kişisel ahlaklı olma nedenlerini kendince saymışsın. Neden herhangi bir dine mensup olmayan bir toplum ahlaklı olmalı onu yazmamışsın ki.Webobur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-11-2020, 04:41:31https://www.r10.net/off-topic/256573...aliyim-16.htmlEleniaPoll1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.r10.net/off-topic/256614...c-sart-mi.html
Bu konulara da yazarmısınız lütfen.
Neden Coşkun dur desin. Off topikte güzel bir şekilde konu açmışız.
Forum nedir saygı değer zat biliyormusunuz. İlginizi çeken konulara girer okur bilgi edinirsiniz veya bilgi verirsiniz. Hoşunuza gitmeyenlere girip bu konu neden var demek için değil.
Hoşunuza gitmediyse konuyu görmezden gelip geçebilirsiniz. Benim beğenmediğim 50 tane konu var hepsinin altına girip senin gibi yorum mu yapayım. - 13-11-2020, 09:47:31Ben her gün konu mu takip edeyim kardeşim, aklınız nasıl çalışıyor anlamadım ki? O konuyu görsem ona da yazardım. Bu konuyu gördüm, buna yazdım.CavitUcaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesele işime gelip gelmemesi değil. Din üzerinden kutuplaştırıcı konular açılması. Dindar birinin açtığı konu da, inançsız birinin açtığı konu da bir işe yaramadığı gibi, kutuplaşmaya ve gerginliğe sebep oluyor. Herkes dinini ya da dinsizliğini kendi içinde yaşasa, foruma bunları aktarmasa, kendi kişisel hesabında sitesinde vs. paylaşsa, her şey daha güzel olacak. Derdim bu. - 13-11-2020, 10:02:25Üyeliği durdurulduÖncelikle bizim gibi dinsizliği seçme çünkü dinsiz kelimesi insanları aşağılamak için kullanılan bir kelimedir.
Sorulara cevap olarak:
Soru 1-) Birinci sorum cehennem cennet yoksa neden iyi olmak zorunda olalım. Neden ne için iyi olmamız lazım. Tek seferlik bir hayat yaşayacağız ve yok olup gideceğiz.
Cevap 1-)İyilik ve kötülük insan algısına ya da şartlara göre değişkenlik gösteren bir oldudur.Sabit durumlar olsa bile çoğu zaman baktınız noktaya göre değişir.Örnek:Masum bir kadına saldıran birini gördünüz, ve kadını korumak için onu öldürdünüz.Baktıldığında insan öldürmek kötü değil mi ? ama aynı zamanda kadını kurtardığınız için ona iyilik yapmış oldunuz gibi.
İyi olmak zorunda değilsiniz böyle bir zorunluluğunuz yok. Ama kötü olmak zorunda da değilsiniz bir şeyin doğru olup olmadığını bilmek yeterli bana göre. İyilik kavramı da değişkendir çünkü.
Soru 2 -)kinci sorum din yoksa biz maddeden oluştuk ve yine madde olarak toprağa karışacağız. O zaman neden ahlaklı olmalıyız bize bunu dayatan nedir. Madde bizim ahlaklı olmamız için içimize bir yazılım falan yerleştirmiş olamaz değil mi ?
Cevap 2-)Bu konu aslında birinci soruyla aynı şekilde cevaplandırılabilir fakat ek olarak, ahlaki değerler insanın doğduğu ve büyüdüğü ortama göre değişir. Örnek vermek gerekirse Amerika'da sahilde üstsüz bir şekilde güneşelenen bir kız görüldüğünde bu ahlaksızlık olarak algılanmazken bizde ise çok büyük ahlaksızlık olarak algılanıyor hatta o bayan için farklı kelimeler kullanılıyor (Herkesin tahmin edeceği kelimeler).
Bu durumda ahlakı belirleyen nedir ? din mi ? islam ve hristiyanlık temelde aynı değil midir ? Ahlak olgusu dinden bağımsızdır kim ne derse desin Türk milleti islam dinini seçmeden önce Tengrizm(Gök Tanrı) inancına sahipti ve bugün yaşanılan ahlaki değerlerin bir kısmı ya da islam sanılan ibadetlerin büyük bir kısmı Tengrizm inancından kalmadır. Daha fazla uzatmayayım devam edelim.
Soru 3-)Hepimiz aynı şekilde aynı varlık ve aynı yaratılış şeklinde var olduysak neden bazımız iyi bazımız kötü olduk. Çevre faktörü derseniz aynı çevrede yetişip iyi ve kötü aynı anda çıkabiliyor.
Cevap 3-)Muazzam seviyede güzel meyve veren ağaçlarda bazen çürük meyve verebiliyor ya da çürük meyve veren ağaçta nadirde olsa çok güzel meyve çıkabiliyor.(Türkçeyi katlettim).
Aynı çevrede doğup büyümüş olsalarda yaşanılan her zaman aynı değildir.Birisi daha fazla sevilir diğer çok sevilmez biri güzeldir diğeri çirkindir gibi gibi etmenler aslında insanı sanıldığından kat kat fazla etkilemektedir.
Soracağınız sorulara saatlerce cevaplar verebilirim çünkü hepsi zamanında benime sorguladığım sorular olacaktır.Fakat forumda çok fazla bu tarz konular açılmaya başlandı hocam beni yanlış anlamayın. - 13-11-2020, 10:10:33ejder024 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir insan da acımadan ötekini parçalayabiliyor. Tam aksine, bir aslan da yavrusu oldugu için bir geyiği avlamayabiliyor. Yani tür içinde de farklılıklar olabilir, evrimin getirdiği özellikler tek başına karakteri belirlemez. Çevresel faktörler, genetik özellikler vs. Tabi bir de bilinç altı diye bir şey var, beyninde tümör çıkan bir cani, bu tümörün etkilediği bölge nedeniyle birden şefkatli, vicdanlı, inanılmaz ahlaklı bir adam olabiliyor. Bu sizce de çok şaşırtıcı değil mi, aynı adam, aynı genetik, aynı çevre ve ilişkiler, ancak beyindeki minicük hücresel değişimler adamı 180 derece döndürüyor. İnsan beyni çok farklı evrildi, herkesin biryerinde iyi de var kötü de var emin olabilirsiniz
Ancak genel olarak değerlendireceksek, o zaman insanlar neden su altında nefes alamıyor, orangutanlar neden uçamıyor gibi oluyor sizin sorunuz. Her canlı kendi ekolojik şartlarına göre evrimleşiyor. Diğer tüm canlılarda, insanlardaki zeka + toplumsal yaşam bileşeni yok. İnsanlardaki bu şartlar, neslini devam ettirebilmesi için vicdan, ahlak gibi bileşenleri getirdi.
İnsanlardaki vicdanı, ahlakı türün herbirinden %100 oranda sildiğiniz düşünün. Herşey bir kimyasal silaha bakar. Başka hiç bir canlıda kendi türünü ve dünyayı sonlandırabilecek potansiyel yok çünkü.
Bu soruyu sırf eleştiri için değil, gerçekten öğrenmek istiyorsanız, Homo Saphiens kitabını bir okuyun derim
İyi günler