• 28-08-2020, 10:53:55
    #28
    Üç harfli vakasına benziyor, pek sevmem bu tarz tavsiyeleri ama en azından bir camii hocasıyla görüş en faydalısı.
  • 28-08-2020, 11:54:15
    #29
    Geçmiş olsun, ilaç kullanmaya başlayınca daha kötüye ilerleyeceğini düşünüyorum. Allah yardımcın olsun, kesinlikle ilaç kullanmaktan kaçın sözlü tedavi daha iyi hissettirecektir.
  • 28-08-2020, 12:23:21
    #30
    Bu durumu 7 yaşında civarı yaşıyordum 2 top oluyordu deliğe düşürmemeye çalışıyordum ve düşünce çok sıkıntılar yaşıyordum şuan 28 yaşındayım dün gibi aklımda ama kendi kendine geçti bunun bir hayal olduğunu kendime kanıtlamıstım ama alakalı mıdır bilmiyorum ilerleyen süreçte psikolojik buhranlar yaşadım örneğin takıntı bozukluğu vs
  • 28-08-2020, 12:23:43
    #31
    Ama konuyu görünce direkt eski o günleri hatırladım çok benzer geldi
  • 28-08-2020, 12:27:50
    #32
    Gerçek hayat ile bağlantını koparmadan hastalığın ilerlemeden kesinlikle bi psikiyatriste gidin muhtelemen ilaç tedavisine başlanır
  • 28-08-2020, 12:27:57
    #33
    Kurumsal Üye
    Peder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle herkese merhabalar,
    Uzun süredir yaşadığım sorunu artık dayanamayıp bir yerde anlatmak istedim çünkü artık işin içinden çıkamayacak duruma geldim. Yaşadığım bu sorunu daha aileme bile anlatmadım. Bir kaç arkadaşıma anlattım ancak durumumu ciddiye almayıp hatta üstüne alay ettiler.
    Ben gün içerisinde özellikle tek başıma kaldığım zamanlarda hayali 2 top gözümde canlanıyor ve sürekli aşağı yukarı zıplıyor. Ben de o topları sürekli yukarı zıplatıyorum. Aşağı düşmesini istemiyorum. Toplar aşağıda kalınca kafayı yiyorum ve sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Bazen topları gözümde halatla bir yere bağlıyorum düşmemeleri için ancak yine de halattan kopup yere düşüyorlar. Bu sorun hem sosyal hayatımda ciddi sorunlar yaratıyor hem de beni çok uykusuz bırakıyor. Geceleri topları yukarda tutmak için ne çileler çektiğimi keşke bilseniz. Bir ben bir de Allah bilir. Ayrıca metafiziğie inanır mısınız inanmaz mısınız bilmem ama dua okuduğum zamanlar başım ve vücudum acayip sıkışıyor ve uyuşuyor. Namaz kesinlikle kılamıyorum. Sürekli karanlık bir gölgenin üstüme geldiğini görüyorum. Bakın ben korku filmi vs izleyen biri değilim. Yani bilinçaltımda bir şeylerin kalması imkansız. Korktuğumdan dolayı da olduğunu sanmıyorum çünkü bu durumlardan korkmuyorum ama çok rahatsız oluyorum. Yaşadıklarıma ne kadar inanırsınız bilmem ama tek harfi bile yalan değil. Ayrıca daha neler neler var yazı çok uzun olmasın diye uzatmak istemiyorum. Gerçekten çok kötü durumdayım ve yavaş yavaş kafayı yiyecekmişim gibi geliyor. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl kurtulabilirim bu durumdan? Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
    Çok geçmiş olsun. Küçükken bendede bu tarz olmasada farklı tarzı olurdu misal biri sanki uyurken işte Fatiha suresi oku okumazsan ailen ölür bak şu ölür bal bu ölür. Sonra birgün Tv'de hocanın vesvece size namaz kıl dese dahi kilmayin demesini duydum sonra dedimki okumuyorum gelde öldür diye diye yok oldu gitti 😃 şükür böyle durumlarda Felak nas süreleri gerçekten etkili ama bilgin olsun.
  • 28-08-2020, 12:50:17
    #34
    arkadaşım çok çok geçmiş olsun, üzüldüm gerçekten. Allah'ım şu cuma saati inşallah sana şifa versin. amin amin amin.
    mutlaka bir doktora git, ilaçlarını düzenli olarak kullan zaman kaybedersen daha kötü olabilir.
    istanbulda isen erenköy yada bakırköy ruh ve sinir hastalıkları sana mutlaka yardımcı olacaktır.
  • 28-08-2020, 12:52:22
    #35
    Halüsinasyon çok tehlıkelı bırsey. Gerçekle hayali ayırt edebılıyoken pskiyatrıye gıdın, aılenıze acın korkmayın. Henuz hayalle gercegı ayrıstırabılıyorsunuz
  • 28-08-2020, 13:55:23
    #36
    Hala buna cin işidir, hocaya git diyen ya da ilaç kullanmayın diyenler var.
    Kardeşim bilmediğiniz işlere karışmayın lütfen
    Yapılması gereken tek şey arkadaşın velisi ile psikiyatriye gitmesi.
    Adam halüsinasyon görüyorum diyor, ilaç kullanmayın ilaç daha kötü yapar denilmiş.
    Bu arkadaş ilaç kullanmazsa akıl sağlığını komple kaybedebilir.
    İlaç kullanmak gerekiyorsa o ilaç kullanılır, ilaç kullanma diyenler kendi küçük tecrübelerinden hareket ediyorlar.
    Ben aklını kaybetmiş, tamamen delirmiş, halüsinasyon gören, gerçekle bağı kalmamış bir adamın tek bir ilaç ile eskisinden normal hale geldiğini gördüm.
    Bu arkadaş çok ağır bir psikiyatrik hastalık yağıyor ve ona ilaç kullanma diye tavsiye veren arkadaşlar hata yapıyorlar.
    Başka bir arkadaş yazmış böyle takıntılarım vardı sonra kendi kendine geçti demiş ama kendi de farkında ki aslında hala beyni normal değil psikolojik sıkıntılar başka şekilde devam ediyor.
    Hepsinin üzerine hala cindi diye cami hocasına göndermeye kalkanlar var.
    Adam zaten gerçekle bağını koparmak üzere bir de çıkıp gördüğü hayali sanrıların aslında gerçek olduğunu ve cinler tarafından yapıldığını söyleyenler var.
    Sizin gibiler normal adamın akıl sağlığını bozar.
    Yok kardeşim cin falan yüzünden delirmek. Adamın beyin kimyasında sinir sisteminde bozukluk var. İlaç kullanır düzelir.
    Eskiden psikiyatri bilmeyen insanlar her akıl hastalığını cine bağlamışlar, hala bilimin değil cinlerin peşinden gidenler var.
    Adamın gerçekle bağı kopmak üzere, sanki özellikle aklını kaçırsın diye gördüğü hayallerin gerçek olduğuna inandırmak isteyenler var.