Python7 adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
insan nasıl olur da ateist olabiliyor
30
●916
- 08-07-2020, 12:41:42engelli uzun atlama yarışı gibi düşün, engeller yarışı kızıştırıp renklendirecekbayburt16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

işin şakası bir yana da gerçekten kafa kurcalayan bir mevzu da şu : insanlar çeşit çeşit yaratılmış, çeşitten kasıt her birinde bir sürü eksi özellik var. kimisi cinselliğe düşkün kimisi aşırı cimri kimisi kindar kimisi haset kimisi aç gözlü, kimisi haylaz, kimisi hırsız , kimisi dedikoducu, kimisi yalancı, kimisi zalim, kimisi başkasını küçük görür, kimisi bencil vb . eğer bunlar doğuştan getiriliyorsa yani yaratıcı bize kodladıysa neden böyle bir şey yaptı? yok biz yaşarken bu özellikleri kapıyorsak dünya bilim bu kadar gelişmişken dinler bu kötü özelliklere savaş açmışken neden engelleyemiyorlar bu kötü özellikleri?
gerçekten merak ediyorum bu mevzuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim. dini inancımı artırmak için uğraşıyorum şu günlerde
ek : eskiden ben de bir müslüman nasıl kafir olarak ölür derdim, içinde zerre kadarimanı olan cennete gidecek derlerdi ben de korkmaya gerek yok o aman gerçekten herkes allah a inanıyordur diyordum ama şu geldiğim noktada kafamın içinden geçen şeyler beni çok korkutuyor. - 08-07-2020, 12:46:42Bu tarz bir konu açmak bile bir nefret söylemidir.qweuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsan nasıl olur da ateist olabiliyor demek ateist olanların bir eksiklik, bir yanlışlık içinde olduğunu ima etmektir.
Çünkü bo soruyu sorarken insanların nasıl ateis olduğunu merak etmiyorsunuz, insanları ateizmden döndürmek için kendi fikrinizi dayatmak istiyorsunuz.
Biri de çıksa bir insan nasıl müslüman olabilir diye sorsa linç edersiniz.
İnananlar garip bir kibir içindeler.
Böyle soruları soran adamlar 4 işlemden fazlasını bilmediği halde diğer insanları analitik geometri öğrenmeye davet ediyorlar gibi geliyor.
Sosyoloji okumadan, psikoloji okumadan, ölçme değerlendirme tekniklerinden bihaberken dünyanın sınav olduğunu iddia etmek garip geliyor.
Ortada bir gerçek var diyorsun ya.
500 sene önce ortadaki gerçek dünyanın düz olduğuydu, bu gerçeği reddeden olursa senin gibi birileri çıkıp gerçeği görmüyor musun diyorlardı.
Yani çoğunluğun inandığı doğru kabul ettiği şey değildir gerçek. Gerçek deney ve gözlem ile ölçülebilen, sınanabilen ve geçerliliğini sürdüren bilgilerdir.
Senin gerçek dediklerinin hiç bir nesnel geçerliliği yok, hiç bir nesnel ispatı yok, hiç bir objektif dayanağı yok.
Olsaydı herkes senin gibi inanırdı.
Bu ülkede kendinizi çoğunluk hissedip bu cümleleri kurabiliyorsunuz.
Ama dünyada azınlık olduğunuzun farkında bile değilsiniz. - 08-07-2020, 12:57:09peki beyin yakan şu sorular aklıma geldi birden : "İnsan nasıl olur da ateist olabiliyor demek ateist olanların bir eksiklik, bir yanlışlık içinde olduğunu ima etme"nin yanlış olduğunu ileri sürmekle , ateistlerin yanlış yolda olduğunu ileri sürmek arasında fark var mı? ikisi de yanlış değil mi sizce?
@digiklan; senin görüşünü eleştiriyormuş gibi algılama fikirlerini merak ediyorum.
konudan bağmsız bir soru gibi düşün lütfen.
