qweuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
insanlar beni yanlış anlıyor ben cennete gideceğim ben inaniyorum çok iyim demiyorum ama sonuçta ortada bir gerçek var ve bu gerçek herşeyiyle anlatan bir kştap var ce gerçekten bu kştapta aradığın herçey var ama buna inanmamak neden bazıları da diyor insanlar aç çocuklar ölüyor iyi de allah zaten insanlara yardımcı olun diyor yoksulları kollayın diyor öldürmeyin iyi şeyler yapın dyor bunlar yapmayan insanlar ama suçlusu allah mı oluyor şimdi ne kadar mantıksızşeyler ve bunu yapanlar da cezalandırlacak bu da ne kdar mükemmel birşey
Bu tarz bir konu açmak bile bir nefret söylemidir.
İnsan nasıl olur da ateist olabiliyor demek ateist olanların bir eksiklik, bir yanlışlık içinde olduğunu ima etmektir.
Çünkü bo soruyu sorarken insanların nasıl ateis olduğunu merak etmiyorsunuz, insanları ateizmden döndürmek için kendi fikrinizi dayatmak istiyorsunuz.
Biri de çıksa bir insan nasıl müslüman olabilir diye sorsa linç edersiniz.
İnananlar garip bir kibir içindeler.
Böyle soruları soran adamlar 4 işlemden fazlasını bilmediği halde diğer insanları analitik geometri öğrenmeye davet ediyorlar gibi geliyor.
Sosyoloji okumadan, psikoloji okumadan, ölçme değerlendirme tekniklerinden bihaberken dünyanın sınav olduğunu iddia etmek garip geliyor.

Ortada bir gerçek var diyorsun ya.
500 sene önce ortadaki gerçek dünyanın düz olduğuydu, bu gerçeği reddeden olursa senin gibi birileri çıkıp gerçeği görmüyor musun diyorlardı.
Yani çoğunluğun inandığı doğru kabul ettiği şey değildir gerçek. Gerçek deney ve gözlem ile ölçülebilen, sınanabilen ve geçerliliğini sürdüren bilgilerdir.
Senin gerçek dediklerinin hiç bir nesnel geçerliliği yok, hiç bir nesnel ispatı yok, hiç bir objektif dayanağı yok.
Olsaydı herkes senin gibi inanırdı.

Bu ülkede kendinizi çoğunluk hissedip bu cümleleri kurabiliyorsunuz.
Ama dünyada azınlık olduğunuzun farkında bile değilsiniz.