bayburt16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
madem böyle bir konu açtınız ben bir müslüman olarak size bir soru sormak istiyorum. peygamber efendimiz zamanında sürekli vahiy inmiştir ve kuran tamamlanmıştır vs. içki sonradan yasaklanmış vs. peki kaderi belli olan insanın bunları yapacağı belli olan insanoğluna neden sürekli vahiy inmiştir sence açıklar mısın bana? merak ettiğim bir soru da
engelli uzun atlama yarışı gibi düşün, engeller yarışı kızıştırıp renklendirecek

işin şakası bir yana da gerçekten kafa kurcalayan bir mevzu da şu : insanlar çeşit çeşit yaratılmış, çeşitten kasıt her birinde bir sürü eksi özellik var. kimisi cinselliğe düşkün kimisi aşırı cimri kimisi kindar kimisi haset kimisi aç gözlü, kimisi haylaz, kimisi hırsız , kimisi dedikoducu, kimisi yalancı, kimisi zalim, kimisi başkasını küçük görür, kimisi bencil vb . eğer bunlar doğuştan getiriliyorsa yani yaratıcı bize kodladıysa neden böyle bir şey yaptı? yok biz yaşarken bu özellikleri kapıyorsak dünya bilim bu kadar gelişmişken dinler bu kötü özelliklere savaş açmışken neden engelleyemiyorlar bu kötü özellikleri?

gerçekten merak ediyorum bu mevzuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim. dini inancımı artırmak için uğraşıyorum şu günlerde

ek : eskiden ben de bir müslüman nasıl kafir olarak ölür derdim, içinde zerre kadarimanı olan cennete gidecek derlerdi ben de korkmaya gerek yok o aman gerçekten herkes allah a inanıyordur diyordum ama şu geldiğim noktada kafamın içinden geçen şeyler beni çok korkutuyor.