• 16-03-2020, 19:32:42
    #46
    market ve eczaneler hariç uygulanabilir.
  • 16-03-2020, 19:34:17
    #47
    Üyeliği durduruldu
    Kimse kusura bakmasın ülkenin %80'i ne zorluklarla geçiniyor hepimiz biliyoruz. Baba işe gitmezse ev geçinemez, kiralar, faturalar nasıl ödenecek peki ? Virüsten değil açlıktan mı ölsün insanlar ?
  • 16-03-2020, 21:17:43
    #48
    14 gun yasak olsa virus olanlar belli olur tedavilerine baslanir , yoksa onune gecmek zor olur diger ulkelerdeki gibi.
  • 16-03-2020, 21:20:58
    #49
    Yasak olması birşey değiştirmez. Ekmek yapan fırının ustası hasta olsa yine o hastalık sizi bulur. O yüzden önce insanların bilinçlenmesi gerekli.
  • 16-03-2020, 22:08:36
    #50
    kesinlikle bu iş b*ka saracak ekmek nerden bulacağız
    bir an önce sokağa çıkma yasağı ve alışveriş yasağı gelmeli
    aksi halde ekmekten ve paradan rahatlıkla bize sıçrayacak

    böylece karantinada kimlerin hasta olduğunu anında anlayabiliriz ama
    TÜRKİYE anında iflas eder

    kötü günler bizi bekliyor
  • 16-03-2020, 22:21:28
    #51
    Evet, filmlerden izlemeye alışık olduğumuz hızla bulaşan hastalıklardan bir tanesi ile karşı karşıyayız. Çok uzunca bir süre (hastalık henüz Çin'deyken) bende önemsemedim. Yalnız bu senaryo bize doğru yaklaştıkça insan hafiften bir korkuyor. Henüz korkmayan arkadaşlarda yakında korkabilirler çünkü hızlı bir şekilde önlemi alınması gerekiyor. Bana kalırsa atılan adımlar çok mantıklı ve yerinde atılıyor. Okulların kapatılması, AVM'lerin çalışma saatlerinin kısıtlanması ve kısmı sokağa çıkma yasağı gibi önlemler hastalığın önüne geçecektir diye düşünüyorum.

    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tek tabanca değiliz. Hepimizin ailesi var bu ailede büyüklerimiz var. Kronik hastalığı olanlar, kalp hastaları ve sigara içen yaşlılar risk grubu içerisinde üst sıralarda yer alıyor. Kendiniz için değilse bile sevdikleriniz için kişisel hijyene dikkat etmek büyük bir önem arz ediyor.

    İlerde ne olur bekleyip göreceğiz.
  • 16-03-2020, 22:24:13
    #52
    Zaten beklememize göre, Cuma gününe kadar bir evden dışarı çıkma yasağı getirilecek, olması gerekende bu. İtalya gibi bize birşey olmaz mantalitesinden kurtulmamız lazım. şimdiden bir aylık stok yapın, önümüzde zor günler bizi bekliyor, asıl corona dalgası yasaklardan sonra tam belli olacak. Bunu yazın bir kenara dostlar... İnanın bu olmasa daha kötü günler gelecek yoksa...
  • 16-03-2020, 22:28:35
    #53
    Mantıklı insan sayısı ne kadar az. Ölmeyi ya da en yakınındaki insanı kaybetmeyi mi tercih edersin yoksa borçlarını birkaç ay ertelemeyi, ekonominin zorlanmasını vs. mi? Devlet eliyle bu işler düzenlenebilir. Faturalar, krediler, kiralar, gıda masrafları derken insanlar işe gitmemeyi göze alamıyor. Ben evden çalışıyorum ama babam her gün işe gidip geliyor. Metroda, otobüste insanlardan ne kadar uzak durulabilir? Maske, eldiven, KOLONYA yeterli mi? İki dakika düşünün ve önceliğinizin ne olduğuna karar verin. Yaşamak ve yaşatmak mı istiyorsunuz yoksa işe gidip enfekte olma, sonra da başkalarına bulaştırma riskine girmek mi?

    Sokağa çıkma yasağı ilan edilsin. Marketler haftada iki gün, belli saatler arasında açık kalsın. Türkiye eğer iki hafta sokağa çıkma yasağı ile iflas edecekse eğer, zaten biz ölmüşüz de haberimiz yokmuş arkadaş. Ne oldu ekonomiyle övünenlere, Avrupa bizi kıskanıyor diyenlere? Devlet, devletliğini yapsın ve bir işe yarasın. Sürekli vatandaşı dürtmeyi biliyor, bir kez de bir derde derman olsun.
  • 16-03-2020, 22:31:30
    #54
    Kredi faizleri düşürülüp en kötü borçlar 3 ay ertlenip sokağa çıkma yasagı yapılacaksa bu şekilde olsun aç aç millet evde kalamaz.