• 20-02-2020, 21:15:51
    #10
    Üyeliği durduruldu
    İçerik üretimi zor zanaattır. Yaratıcılık ister. Arama motorlarının içerik kalitesine olan ilgisinin artması ile makale sektörü başlı başına bir meslek dalı halini aldı. Bu ışığı gören tecrübeli-tecrübesiz, bilgili ya da bilgisiz bir çok insan bu alana atlayış yaptı. Kopya içerik kullanan var, oynama yaparak sunan var, özgünleştirme programı kullanan var ve diğer bir yan da tane tane dokuyan özgün yazarlar da var. Bunları ayırt etmesi de uğraş verici. Kendinize güvendiğiniz bir alanda ciddi emekler verdiğiniz ve fark yaratan özgür bir içerik üreticisi olsanız ucuza verir miydiniz? Bu yüz den ucuza kaçmamak gerekiyor. (Sözüm meclisten dışarı) Güvendiğiniz kaliteli bir yazar seçip daimi olarak çalışmak en mantıklısı.

    İyi Forumlar
  • 20-02-2020, 22:23:43
    #11
    Üyeliği durduruldu
    O halde makale yazarlarının %100 Özgün içerik garantisi vermesi üzerine %99 olsa bile bizim hak talebinde bulunmamızda kötü bir neden varmıdır ?
  • 20-02-2020, 23:06:59
    #12
    muraatydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    seninki de mantıklı geldi peki bir soru sorayım bu google tarafından kötü algılanırmı?
    enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eğer makale direkt olarak cümle kopyası ise Google gözünde kopya olarak algılanır ama diğer konuda katılıyorum elbette benzerlik olacak kelime yapılarında

    Tabii ki algılanır
    Birebir Aynı değilse kopya oranı çok fazla değilse kötü algılanmaz.
    Arama motorunda google yandex hangisi olursa rastgele bir yazı arayın ve çıkan sonuca bakın üst üste olan 2 3 yazıyı okuyun ve kopya oranını belirleyin, içeriğim çok özgün olsun başka içeriğe benzemezsin diyip saçma sapan anlamsız okuyan kişinin hoşuna gitmeyecek içerikler yazılırsa istediği kadar özgün olsun yinede sıralamada kendine yer bulamaz.
  • 20-02-2020, 23:11:58
    #13
    Platin üye
    Qokhantr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Birebir Aynı değilse kopya oranı çok fazla değilse kötü algılanmaz.
    Arama motorunda google yandex hangisi olursa rastgele bir yazı arayın ve çıkan sonuca bakın üst üste olan 2 3 yazıyı okuyun ve kopya oranını belirleyin, içeriğim çok özgün olsun başka içeriğe benzemezsin diyip saçma sapan anlamsız okuyan kişinin hoşuna gitmeyecek içerikler yazılırsa istediği kadar özgün olsun yinede sıralamada kendine yer bulamaz.
    hocam makalede 18 tane tam cümle eşleşmesi iyi olmayabilir normalde zaten olabilecek bir durum katılıyorum buna.



    SevilAliyeva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yok, ben biliyorum. iki ÅŸikayetini de takip ettim.
    tutarlar yer alıyordu. zaten bu sitede fiyatlar bu şekilde. siz hariç herhalde, pahalı yazmışsınız.

    özetle, hizmet satın alırken koşulları kabul etmiş oluyorsunuz en başta. işte tutar -2 tl, birkaç kaynaktan toparlanıyor yazı vs. açıkça belirtilmiş bu hususlar.
    sonradan yüksek kalite elde edilmediği için yakınmak şahsen bana anlamsız geliyor.
    bu siteye üye olmadan önce hep şaşırıyordum internette ne arasam örn. sağlıkla ilgili neden hep aynı/ benzer yazılara denk geliyorum diye, gözüm açıldı resmen üye olduktan sonra. meğer hepsi kopya/ düzenlemeymiş.
    aslında sağlık alanında çok düzenleme yapma şansımız yok çünkü hastalıklar aynı sebepten oluyor ve tedavileri aynı yapacak bir şey yok yani
  • 20-02-2020, 23:19:51
    #14
    Bugün siz şikayet konusu oluşturmuştunuz sanırım konuda okumuştum. Bence attığınız ss lerdeki cümlelerde sorun falan yoktu. Ben şu şekilde düşündüm sonuçta benzeyen cümleler kalıp cümleler gibi birşey başını al ortaya koy, vs vs ne kadar yapılsada cümle yinede birbirine benzeyecekti.
  • 20-02-2020, 23:24:30
    #15
    Üyeliği durduruldu
    SevilAliyeva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yok, tabi, bu bir taahhüt. %100 özgün garanti ediliyorsa uygun fiyatlı bile olsa %100 özgün olmalı.
    hele de bu gerekçeyle ret yanıtı gelmişse google adsense`ten.
    ilgili şikayetlerde verilen karar aleyhinize oldu ve doğru bulmadım açıkçası. zira kopya kısımları düzeltse bile her iki taraf da, artık bir kere ret yanıtı gelmiş, pek işinize yaramaz.
    belki yeni bir site açıp %100 özgün hale getirip öyle başvurursunuz aynı yazılarla.
    belki bu sefer kabul ederler.

    yani, beğenmeseniz de karara uygun davranacaksınız, yapacak çok bir eylem yok.
    bundan sonra daha yüksek fiyat/ yüksek kalite ararsınız artık.
    Bu konunun üzerine düşeceğim.
  • 20-02-2020, 23:30:20
    #16
    Platin üye
    dunyagulbana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu konunun üzerine düşeceğim.
    Hocam bence kopya analiz ettiğiniz sitede bir problem olabilir. Şikayet konularınızı bende okudum ve benzer kelimeleri de dönüştürüp kopya olarak algılamış sanırım
  • 20-02-2020, 23:32:56
    #17
    Üyeliği durduruldu
    enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bence kopya analiz ettiğiniz sitede bir problem olabilir. Şikayet konularınızı bende okudum ve benzer kelimeleri de dönüştürüp kopya olarak algılamış sanırım
    Cümle googledede çıkıyor. 1 cümle hadi 5 cümle kalıplaşmış olsun 18 cümlenin 18 ide kalıplaşmış olamaz.
  • 20-02-2020, 23:35:38
    #18
    Şikayet konusunu okudum. Bir makale yazarı olarak görüşlerimi bildireceğim.

    Çoğumuz 100 kelimesi 1.5 ile 3 TL arasında çalışıyoruz. Çoğumuz internetten veya kitaplardan aldığı bilgileri rewrite ediyoruz. Bir nevi ekstra bir şey katma yok cümlelere takla attır. 2 3 siteden topladığın bilgiyi birleştir tek bilgi yap şeklinde.

    Özgünlük Google üzerinden cümle araması yaparak eşleşmeyle bakılır. En azından bu düzende böyle. Siz ise sanırım akademik işlerde kullanılan çok daha gelişmiş bir program ile yapmışsınız kontrolü. Bu tarz programlar herkesin elinde bulunmayacağı gibi çoğu makale yazarınında elinde yok. Bu nedenle basit mantık "Google araması" yaparak özgünlük kontrol eden siteler (smallseo, kopyakontrol) tarzında özgünlük test ediliyor.

    Google adsense olayında satın aldığınız makalelerde açıkçası sorun olduğunu düşünmüyorum. Adsense in cevapları yıllardır stabil olmadığı gibi özellikle hakkımızda sayfasının copy paste olması bu yanıtta etkili olmuş olabilir.

    Eğer ki istediğiniz gibi tam özgün, internette hiç yazılmamış bir yazı yazdırmak istiyorsanız kusura bakmayın 100 kelimesi 2 3 tl ye yazacak adam bulamazsınız. Sayfa başı 100 150 TL gibi rakamlar ödemeniz gerekir (bu tarz çalışan yazarlar bulunmakta).

    Ekipnetwork ün makalelerin de ki özgünlük zaten başlık ile ilgiliydi. Başlık, anahtar kelime değiştirilmez çünkü sipariş buna göre verilmiştir. Birebir kullanılır. Paragrafı ilk cümlesinde kullanılır. Bu durumda makalenin ilk cümlesini çok kısıtlar ve neredeyse tüm sitelerde aynı konudaki yazıların ilk cümleleri %99 benzerdir.

    Açıkçası makale özgünlük konusunda düşüncelerinizin bir miktar yanlış olduğunu düşünüyorum.

    Yazıyı mobilden yazdım. Bir hatam varsa kusura bakmayın iyi akşamlar.