Şikayet konusunu okudum. Bir makale yazarı olarak görüşlerimi bildireceğim.

Çoğumuz 100 kelimesi 1.5 ile 3 TL arasında çalışıyoruz. Çoğumuz internetten veya kitaplardan aldığı bilgileri rewrite ediyoruz. Bir nevi ekstra bir şey katma yok cümlelere takla attır. 2 3 siteden topladığın bilgiyi birleştir tek bilgi yap şeklinde.

Özgünlük Google üzerinden cümle araması yaparak eşleşmeyle bakılır. En azından bu düzende böyle. Siz ise sanırım akademik işlerde kullanılan çok daha gelişmiş bir program ile yapmışsınız kontrolü. Bu tarz programlar herkesin elinde bulunmayacağı gibi çoğu makale yazarınında elinde yok. Bu nedenle basit mantık "Google araması" yaparak özgünlük kontrol eden siteler (smallseo, kopyakontrol) tarzında özgünlük test ediliyor.

Google adsense olayında satın aldığınız makalelerde açıkçası sorun olduğunu düşünmüyorum. Adsense in cevapları yıllardır stabil olmadığı gibi özellikle hakkımızda sayfasının copy paste olması bu yanıtta etkili olmuş olabilir.

Eğer ki istediğiniz gibi tam özgün, internette hiç yazılmamış bir yazı yazdırmak istiyorsanız kusura bakmayın 100 kelimesi 2 3 tl ye yazacak adam bulamazsınız. Sayfa başı 100 150 TL gibi rakamlar ödemeniz gerekir (bu tarz çalışan yazarlar bulunmakta).

Ekipnetwork ün makalelerin de ki özgünlük zaten başlık ile ilgiliydi. Başlık, anahtar kelime değiştirilmez çünkü sipariş buna göre verilmiştir. Birebir kullanılır. Paragrafı ilk cümlesinde kullanılır. Bu durumda makalenin ilk cümlesini çok kısıtlar ve neredeyse tüm sitelerde aynı konudaki yazıların ilk cümleleri %99 benzerdir.

Açıkçası makale özgünlük konusunda düşüncelerinizin bir miktar yanlış olduğunu düşünüyorum.

Yazıyı mobilden yazdım. Bir hatam varsa kusura bakmayın iyi akşamlar.