• 29-12-2019, 03:32:07
    #46
    Stores adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne güzel yazıp kendi düşünceni savunmjşsun ama sonunu hilafete bağlayınca tüm saygımı yerle bir ettin. 1. Dünya savaşında hilafet vardı da ne oldu? Kim halifeyi dinledi? O Müslüman halifeye bağlı aralar tek tek sırtımızdan vurmadı mı?





    Düşünerek yazın dediklerinizi. Laiklik bu devletin temel taşlarından biridir. Haddinizi bilin. Mesajınızı şikayet ediyorum.
    Hilafet meselesi dinin bir emridir. Kur'an, sünnet ve bütün mezhep âlimlerine göre farzdır ki inkarı küfürdür denilmiştir. Bu benim düşüncem değil hüküm. Ufak bir araştırma yapmanız yeter.

    İkinci olarak hiç bir hakaret kullanmadım özellikle laiklik konusunda, hatta kendi düşüncemi bile dile getirmedim rahatsız eden şey nedir? Laiklik, siyasal ateizm değil midir? Devlet hangi dine tabi? Bu hakaret değildir, yorum değildir tanımdır.

    Sizin düşüncenizi desteklemediğim için saygınızı mı kaybettim? Mesajlarım özet niteliğinde, yorum yok. Araştırmaya teşvik ediyorum neyi araştırmanız gerektiğini söylüyorum o kadar. Kur'an'ın "müslümanların emirine/halifesine itaat edin" ayetini mi şikayet ediyorsunuz anlamadım.

    Yanlış anlaşılmak istemediğinden açıklama yapıyorum. Laiklikliğin tanımı budur. Din ve devlet işlerini ayırmak, dinin (yani Allah'ın ve kanunlarının) devlete karışmasını engellemektir. Bu yorum değil, hakarette değil. Böyle düşünüyorsanız eğer kurandaki bu konuyu ilgilendiren ayetlere bakarsanız bütün dünyanız sarsılacaktır demekki.

    Ben sadece Müslümanım, ideolojim de emredildiği gibi bu. Başka bir şey yok
  • 29-12-2019, 03:42:17
    #47
    Üyeliği durduruldu
    gereksiz bir konu
    her söz her yerde söylenmez diye meşhur bir lafımız var
    saçma bir olay yaşanmış ve buraya da konu açılmış
    sonuç:kimseye faydası olmayan bir kavga ortamı
    insanları ayrıştırıcı değil ,birleştirici konular açmanızı tavsiye ederim
  • 29-12-2019, 03:49:15
    #48
    Platin üye
    https://youtu.be/7th9NX52UwE
  • 29-12-2019, 11:42:44
    #49
    Yazıklar olsun.

    Ölsek te kurtulsak artık. Her gün azap gibi geliyor artık. Nasıl bir toplum olduk. Ne kötülük yaptık ta bu hale geldik.

    Allah kahretmesin.
  • 29-12-2019, 12:06:23
    #50
    mfa95 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Keşke müslümanlar da yorum yapsaymış böyle tek taraflı değerlendirmek etik olmuyor.

    Noel Baba olmazsa muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkarız? Noel kültürümüze sahip çıkalım, Batı'nın kurban, ramazan bayramlarını da reddedip o zamanlarda da tatile gidelim(!)

    "Düşünce özgürlüğü var, fikir özgürlüğü var" deyip de dini emrediyor diye tesettürlü bir insana hakaret etmek de yeni çağ modası.

    Gelişmişlik batıdan partileri, Hıristiyan adetlerini, baloları vb almakla olur çünkü. Yoksa bilimmiş, fenmiş bunlar da neymiş.

    14-15 yaşında çocukların evlenmesine bağıra çağıra saldıranlar, daha küçük yaştaki çocukların evlilik dışı ilişkiye girmesine ses çıkarmıyor ne hikmetse. Hatta dizi, film, magazin bilmem ne destekliyorlar. İslam hukukunun son kanunlarına göre kız 17 erkek 18 yaşında evlenebilir en az. Biraz araştırın yahu. Osmanlı aile kararnamesi okuyun, Mecelle okuyun.

    Anlayamıyorum bu Amerika hayranlığını. "Biz Amerika kültürünü istiyoruz beğenmiyorsan Arabistan'a git" dedikleri zaman, acaba savaşı kaybettikte tarihi yanlış mı yazdılar diye tereddüt ediyorum. Mandacılık bundan farklı olamazdı.

    Aha te bunun o videodakinden farkı yok. Ayetleri ve dini anlamak istediğiniz taraflarını anlamayın.
    Müslümanlar yazsaymış diyor bide sen mi belirliyosun insanları müslümandır değildir diye?
    Eh be cahil duyduğun 3-5 şeyi burada satma bizim dinimiz hoşgörü ve birleştirme dinidir. Bu kadının ve senin yaptığın gibi ayrıştırma ve nefret dini değildir.
    Batıdan almayın baloları giyimleri demişsin.
    Yarın buraya cüppeli gezerken fotonu atmanı bekliyorum.
    Velhasıl kelam Türkiye Cumhuriyeti şeriatle yönetilmez ve isteyen herkes din, dil ve ırkı geleneklerini kutlayabilir. İstediğini giyebilir. O çarşaflı nasıl giyebiliyorsa o adamda noel baba olabilir.
    Sana ve senin gibilere laf anlatmayada deymezde şimdi şurda bi kardeşimizi dinden sogutursunuz buna katlanamam.
  • 29-12-2019, 12:09:15
    #51
  • 29-12-2019, 12:56:50
    #52
    Acaba Noel Baba diye bilinen Aziz Nikola'nın Antalya Patara'da doğduğunu. Yine Antalya Demre'de yaşadığını biliyor mu çok merak ettim.
  • 29-12-2019, 13:42:51
    #53
    LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    istek vakfı
  • 29-12-2019, 13:43:59
    #54
    Noel babaya veya herhangi bir yabanci adete tepki gostermek pek müslümana göre olmasa gerek.

    Nitekim. Bir müslümana göre Kalp kirmak buyuk bir gunahtir.

    (Allahü teâlâya her şeyden dahâ yakındır Kalb , Bu sebeple, küfürden sonra en büyük günah, kalb kırmaktır.
    Kâfirin dahi kalbini kırmamalıdır. Salih bir Müslümanın korkusu, bir başkasının kalbini kırmak, onu incitmektir.
    Dinini bilen ve bildiklerine uygun hareket eden sâlih bir Müslüman, ölü gibidir, hiç kimsenin kalbini kırmaz, incitmez.
    Zira bir ölünün,diri ile kavga ettiği hiç görülmemiştir.)