Ne güzel yazıp kendi düşünceni savunmjşsun ama sonunu hilafete bağlayınca tüm saygımı yerle bir ettin. 1. Dünya savaşında hilafet vardı da ne oldu? Kim halifeyi dinledi? O Müslüman halifeye bağlı aralar tek tek sırtımızdan vurmadı mı?
Düşünerek yazın dediklerinizi. Laiklik bu devletin temel taşlarından biridir. Haddinizi bilin. Mesajınızı şikayet ediyorum.
Hilafet meselesi dinin bir emridir. Kur'an, sünnet ve bütün mezhep âlimlerine göre farzdır ki inkarı küfürdür denilmiştir. Bu benim düşüncem değil hüküm. Ufak bir araştırma yapmanız yeter.
İkinci olarak hiç bir hakaret kullanmadım özellikle laiklik konusunda, hatta kendi düşüncemi bile dile getirmedim rahatsız eden şey nedir? Laiklik, siyasal ateizm değil midir? Devlet hangi dine tabi? Bu hakaret değildir, yorum değildir tanımdır.
Sizin düşüncenizi desteklemediğim için saygınızı mı kaybettim? Mesajlarım özet niteliğinde, yorum yok. Araştırmaya teşvik ediyorum neyi araştırmanız gerektiğini söylüyorum o kadar. Kur'an'ın "müslümanların emirine/halifesine itaat edin" ayetini mi şikayet ediyorsunuz anlamadım.
Yanlış anlaşılmak istemediğinden açıklama yapıyorum. Laiklikliğin tanımı budur. Din ve devlet işlerini ayırmak, dinin (yani Allah'ın ve kanunlarının) devlete karışmasını engellemektir. Bu yorum değil, hakarette değil. Böyle düşünüyorsanız eğer kurandaki bu konuyu ilgilendiren ayetlere bakarsanız bütün dünyanız sarsılacaktır demekki.
Ben sadece Müslümanım, ideolojim de emredildiği gibi bu. Başka bir şey yok