Abim birden eve geldi çok üzgündü beni çağırdı ve anlattı. Biriyle araba kiralamış. Gezmişler ve abimi bırakmışlar. Sonra galiba aracı süren kişi bir yere çarpmış. Arabayı abime getirmişler ona bırakmışlar kaçmışlar o da hemen bir tamirciye götürmüş 6.000 TL kesmişler. O adam da tehdit etmiş yarısını sen ödeyeceksin diye. Abimin yanında da babamın kredi kartı varmış kiralarken kullanmış ve tamirciye de ödemiş. Babamın haberi yok. Öğrenirse hem abime hem de tehdit eden kişilere kötü şeyler yapabilir çok sinirli biri.
Tehdit edenler oturduğum bölgenin en tehlikeli insanlarından biriymiş. Araştırdım ve sanırım çete gibi bir şeyler. İnsan öldürmeye ve yaralamaya teşvik suçuyla yargılanmışlar.
Tehditleri kardeşine bir şey yaparız, evini, babanın dükkanını yakarız tarzında olmuş. Bana açıkçası komik geldi. Beni biri böyle tehdit etse, kesinlikle yasal yollara başvururdum.
Ben polisi arayalım, bir avukatla görüşelim dedim fakat abim iyi misin ehliyetim yok dedi.
Kendisi çalışmıyor, okulunu da bıraktı, serseri gibi davranmaya başladı, gizlice sigara içiyor, değişik bir insan. Bu nedenle ailemle sorun yaşıyor.
Ne yapılabilir? Abim çok korkuyor şuan da. Ayrıca ehliyeti yok.
Yardım gerekli. (Kiralık araba ile kaza)
19
●1.134
- 03-05-2019, 22:12:33
- 03-05-2019, 22:16:13Üyeliği durdurulduBenim evlilik mevzumdan daha kötüymüş.
Öncelikle çok çok geçmiş olsun, kredi kartından tüm tutar çekilir araba ekspere sokulur sokulduğunda tüm masraflar size çıkar, kaza abinize kalmışsa polis ehliyetde yok derse 2k tl oradan da gelicek, 1-3 yıla kadar hapis de var bilginiz olsun.
Çok çok geçmiş olsun - 03-05-2019, 22:17:15Evet, onu tehdit eden kişi yardımıyla kiralamış.Mutlubiter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kazayı abim yapmamış, o yüzden ben ödeme dedim. Korkmuş biraz.AckBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 03-05-2019, 22:18:25O zaman onlarda hatalı. Kiralama yapan yerler genelde ehliyete ve ehliyetin tarihine bakıp kiralama yapıyor.icerikmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç buralara girmeyelim derseniz;
Vuran kişi ile abin 6k parayı ödemeli bence. Diğer türlü olay büyür. - 03-05-2019, 22:18:47Birincisi ehliyeti olmayan biri nasıl araba kiralıyor ?
İkincisi diğer arkadaşları arabayı abine bırakırken arabayı park edip anahtarı camdan mı atmışlar, arabayı alırken hiç bakmamış mı nasıl bırakmışlar?
Üçüncüsü, kaza vs olabilir araçlar zaten kaskolu siğortalı. Hadi oldu da merdiven altı bir yerden kiraladılar, yasal olarak zaten bu suç. Rentacar kaskolu olmak zorunda.
Çok saçma bir hikaye geldi bana, bilemedim ama yasal yola başvurmazsanız daha çok başınız yanar. - 03-05-2019, 22:18:53Kira ücretini arkadaşı değil ancak ondan büyük biri yardımıyla kiralamış. Benzin vs. abim ödemiş akşam da diğerleri kaza yapmış tamirciye götürünce tehdit etmişler mecbur ödemiş.NecatiGZL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle